Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Maciek jakby tak zebrać sprzęt, który posiadałeś bawiąc się w audio to PEWIEN JESTEM, ŻE BYŁBYŚ W PIERWSZEJ DZIESIĄTCE FORUMOWICZÓW POD WZGLĘDEM POSIADANEGO SPRZĘTU, ;-PPPPP

Michał, zdaje sobie sprawę, że jestem chory :)

Obiecuję, że Bryston i Audio Note były ostatnimi* zmianami na dłuuuugo.

ZAPISAŁEM SIĘ DO AA - IDĘ NA ODWYK :)

* Chyba, że Włodek wymyśli jeszcze jakieś ciekawe podrasowanie (a mówił mi, że coś myśli nad preampem) :)

Edytowane przez masza1968
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2459681
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Dzięki uprzejmości Roxiego ,widoczny na zdjęciu ``czarny charakter z czerwonym wyświetlaczem`` mógł zagrać w doborowym towarzystwie lamp z królewskiej rodziny THD SE czyli Opera 211 SE.I jak zwykle odprawił nowomodnych konkurentów z kwitkiem-ani Hegel HD11 ani M2Tech Young nie zbliżyli się w jakości i klasą do Krella 280cd.A monosy Opera-myslę,że to jest chyba najlepszy wzmacniacz lampowy jaki dane mi było słyszeć.Łączy w sobie słodycz triody z siłą,swobodą,kontrolą grania.Niejako przy okazji odbyło się porównanie dac-ów,transportów cyfrowych z dozbrojonego na maxa computer -audio.Były,kable,sieciówki i wiele innych atrakcji. Dzięki Daniel za miłe towarzystwo,pouczające porównania i mile spędzony czas! I jeszcze za lampowy cel,który widzę gdzieś w przyszłości. zdjęcia jak zwykle robione komórką-i jak zwykle fatalnej jakości.

Triode - to ja Tobie dziękuję za spotkanie. Wczoraj już nie miałem sił na napisanie czegokolwiek:)

Z ciekawych rzeczy... tor mieliśmy skonfigurowany prawidłowo.

Konwerter Evo w wersji zmodyfikowanej:), kupione w zestawie audiofilskie USB, dobrej klasy Troidego zestaw cyfrowy, wskazany przez Grado dedykowany zasilacz do EVO. Oprogramowanie Jriver i Jplay.

Okablowanie dzięki Andrzejowi na wysokim poziomie. DAC-PRE xlr Stereovoxa, głośnokowce, STereovox, sieciówka do DAC za 1 tyś USD:):):) ... Jednym słowem poprawna konfiguracja w której nie było słabych punktów. Trudno mi sobie wyobrazić teraz co jeszcze można by w PC Audio ulepszyć? Droższy soft? jeszcze droższy kabelek USB? A może zabawa z DAC na odpowiednim poziomie zaczyna się z min powyżej 8 tyś?

O charakterach obu dacków nie będę się za wiele rozpisywał, bo generalnie wszędzie jest o tym dużo. Czasem mówi się, że coś gra inaczej, a to nie znaczy, że gorzej. Hegel gra spokojnie, trochę jest wycofany. Young jest szybszy, ma lepszy bas, ale jest trochę przerysowany. Triode może trochę przesadza, że się nie zbliżyły:) Jednak faktem jest, że dopiero Krell pokazał co to znaczy neutralność, klasa. Nie miał ani tych braków Hegla ani nadpobudliwości Younga. Wiadomo, że najważniejsza jest muzyka... jeśli komuś nie przeszkadza, że z np. takiego Krella jest wszystko gładsze, precyzyjniejsze i ogólnie w lepszym klimacie... to może sobie kupić takiego DAC. Jak ktoś jest wymagający... łatwo nie będzie:)

Co ciekawe. Jak Krell najlepiej spisywał się w roli transport. Podpięty toslinkiem do DAC vs PC z EVO itd... zagrał znowu najlepiej...

Podziękowania również dla Maćka - Maxa720 za przesłanie do mnie Younga. Powiem, że osobiście bardzie mi się podoba niż mój Hegel w moim systemie. Za to może Hegel lepiej zagrać z KT88 czy jakimś innym piecem z wyostrzoną górą choć nie jest to poziom Krell i nikogo na niego nie namawiam... również Ciebie Maciek:)

Jednym słowem zakup DAC, konwertera itp. bez porównanie z dobrym CD odradzam:) Pozdrawiam również tych którzy mają nirvane po podpięciu EVO czy Jplaya... mają progres stanu wyjściowego. Pytanie tylko w jakim są miejscu:)

pozdrawiam Kolegów Klubowiczów i Cytusa:)

.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2459713
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Roxi , jeszcze raz gratuluje wyboru . Aż się boję Twojego przyjazdu ....

Dzięki. Nie ma co znowu przesadzać. Od Triodego Krell gra np. inaczej i ma to znowu swój inny urok. Phasty, Amplifon pewnie grają inaczej, czy dobry tranzystor... ważne, że gra muzyka i jest fajnie i nie muszę się zastanawiać nad zmianą wzmacniacza:)

Spotkanie u Ciebie z tego co wiem następne już mamy:)

Napisano dziś, 10:59

Użytkownik masza1968 dnia 15.04.2012 - 09:50 napisał

Nie mogę bo go sprzedaję :)

To jak sprzedasz, to może wtedy będziesz mógł napisać? :) Może być na PW :)

Poszukaj na allegro DAC Zero, to doznasz jasności co sprzedaje Masza:)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2459757
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Andrzej, Bogdan, Grzegorz...

wasze pochwalne wpisy na temat lampy 211 dziwnym trafem zbiegły sie z opublikowanym przed chwilą ogłoszeniem na hifi.pl....

Zaraz wpadnie starszy aspirant parantulla i będzie robił dochodzenie :)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2459922

Andrzej, Bogdan, Grzegorz...

wasze pochwalne wpisy na temat lampy 211 dziwnym trafem zbiegły sie z opublikowanym przed chwilą ogłoszeniem na hifi.pl....

Zaraz wpadnie starszy aspirant parantulla i będzie robił dochodzenie :)

Oświadczam że z osobą sprzedającego nie mam nic wspólnego!

Zauważyłem to ogłoszenie i pomyślałem, że zaraz będę łączony z osoba sprzedawcy.

Może zbieg okoliczności, a może gość zauważył wpis na forum i stwierdził że jest okazja pozbyć się końcówek mocy ...

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2459961
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Może zbieg okoliczności, a może gość zauważył wpis na forum i stwierdził że jest okazja pozbyć się końcówek mocy ...

Jestem o tym święcie przekonany.

Zawsze twierdziłem, że to forum ma niesamowity wpływ na rynek. Niestety wielu cwaniaków, tzw "wzmacniaczy" to wykorzystuje.

Bogdan, oczywiście mój wpis o Tobie, Grzegorzu, Andrzeju i 211 to był żart.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2459976

Jestem o tym święcie przekonany.

Zawsze twierdziłem, że to forum ma niesamowity wpływ na rynek. Niestety wielu cwaniaków, tzw "wzmacniaczy" to wykorzystuje.

Bogdan, oczywiście mój wpis o Tobie, Grzegorzu, Andrzeju i 211 to był żart.

Dobrze wiesz i Ty i ja kto na forum handluje i używa tego forum do prowadzenia swoich interesów, lecz nie będę się na ten temat wypowiadał bo skończę jak nasz wspólny kolega.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2459981
Gość Roxi

(Konto usunięte)

A ja mam takie laickie pytanie:) Czy można zrobić na SS kolumny które mają np. powyżej 90 db efektywności, czy to jest raczej niemożliwe ze względu na parametry samych głośników?

Wprawdzie panuje powszechna opinia na temat charakterystycznego sposobu grania kolumn z wysoką efektywnością, która nie trafia w gusta wielu osób... jednak jak miałem u siebie kilka tygodni Zollery Temptation, to sposób prezentacji przez nich muzyki całkowicie mnie satysfakcjonował, a mają 93 db.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2461402
Gość Roxi

(Konto usunięte)

www.akustyk.com.pl tylko po co?

Pytałem z samej ciekawości. Wprawdzie lampy moje z Ariesami dają rady... ale jak wiesz, to pomimo tego, że z Ariesów zadowolony jestem bardzo są za małe dla mojego pomieszczenia. W przyszłości wyjścia nie będzie jak zamiana na 3-way i tu wyższa efektywność może byłaby na miejscu?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2461433

można zrobić Aries monitor z modułem basowym na dużym12`` papierzaku-ale czy to się uda zgrać w fazie-nie wiem.

wprawdzie konkurencja ale zrobione fajnie:previous

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2461436

Kazdy głośnik ma swoje parametry które wyznaczaja jego warunki pracy .

ScanSpeak to glosniki które swoimi parametrami wskazują na uzycie ich w aplikacjach dwudrożnych ,piszę o 7 calowych midwooferach .8" SSdo takiego zabiegu sie nie nadają .Poza starym 218552. WJezeli zerkniecie na parametry pmiarowe to Scanspeak 7'' za wszelka cene chce pokazać iż jest to glosnik o niskim zejsciu basu 30-35Hz ,zawsze czestotliwosc rezonansowa jest nizsza niz konkurencji tanszej (vifa,seas,peerless 6,5 ") .Jezeli chcemy zejsc z basem nisko to zawsze odbywa sie to kosztem efektywnosci .Scanspeak ma cieższe uklady drgające ,cewki 38,42 i 50mm ,masa membrany zawsze jest wieksza ,zwykle w 7" głosniku 18-22 gram. To powoduje ze spada efektywnosc .Ta efektywnosc jest w scanspeaku przyzwoita za sprawa bardzo dobrych ukladow napedowych . Kolumny na pojedynczym glosniku 7" i impedancji 8ohm mają ok. 86db,a o impedanccji 4ohm 87-88db.To przyzwoite wyniki zwazywszy za pasmo dołu jest mocno rozciągnięte. Jezeli wykonamy kolumne na dwoch 7" midwooferach SS 8 ohmowych łączonych równolegle czyli impedancja zestawu 4 ohm to efektynosc będzie na poziomie 90db (dotyczy to takich glosnikow scanspeaka jak 18W 8545, 18WU 8741 Iluminator, 18W8531 Revelator.,18W8544 ,46 kewlar.

Scanspeak to głosniki pokazujace jak nisko moze zejsc bas w glosniku 7'' stad wieksze cewki aby skutecznie odporowadzić ciepło i nie sa forsowane wylącznie na efektywnosc.

Opinia ze mocniejszy wzmacniacz jest polecany do Scanspeakow jest prawdziwa.

Na kilkuwatowych lampach jest nie zawsze kolorowo ze scanspeakami.Pisze celowo ogólnie o wspólnych cechach scanspeakow które mieszcza sie w ogólnym schemacie podobnego poziomu wysterowania choc jak wiadomo scanspeak scanspeakowi nierówny .

Najłatwiejsze w napedzeniu sa revelatory 15W8531 i 18W8531 ,maja najmniejsze cewki 38mm ,silne 110mm uklady napedowe i najwiekszy wspolczynnik podatnosci zawieszen.

Kewlarowe sa takze łatwe ,złoty srodek to 18W8542 na piankowym zawieszeniu i Iluminatory.18WU 4 ohm i 8ohm

Najtrudniejsze weglowe 18W8545i 8545K ,duze cewki 42mm ,duze uklady magnetyczne ,mała podatnosc zawieszen i duza masa układow drgajacych 21 i 22gram.

-----------------------------------------

Lamp tez do jednego worka nie wpycha sie ale do triody takiej jak 2A3 malej mocy a juz do pojedynczej 300B podłączenie scanspeaka nie jest racjonalne.Trudnosc w sterowaniu duza.

Livig Voice Auditorium i Avatar to świetny patent na dobre granie do lampy ,wysokoefektywne kolumny ,bardzo dobrze graja triody niewysokiej mocy na tych kolumnach .

Jak to osiągneli -bardzo prosto .Sa projekty na troelsgravesen.dk.( http://www.troelsgravesen.dk/C17.htm) Dwie Vify C17WH na blaszanym koszu (w Dali 104 były te same z mniejszym 70mm magnesem) ,gdzie membranka jest bardzo lekka ,na piankowym delikatnym zawieszeniu przez co efektywnosc jest wieksza ,mala 1 "cewka do tego kopułka Vify ,(seasa w troel) dwudrozna zwrotnica i mamy bardzo dobre kolumny z efektynoscia ok.93dB,łatwo sterowalne triodami małej mocy ,oczywiscie przy budzecie wykonania bardzo niskim .W wyzszym modelu mamy kopułke Scanspeaka 9500 a w najwyzszym duzego revelatora 9900.

Proste projekty przy dobrych głosnikach są najlepsze.Te głosniki Vify były kiedys ogólnodostępne ,już nie sa ,na indywidualne zlecenie sa do wykonania ,fabryka je wykona ,ten glosnik byl w produkcji od 1982 roku C17WH 16 ,jego nastepca (w Livig Voice,Dali 104 ) dostał nowszy tez blaszny kosz C17WH-69. Vifa jest w stanie wykonac ten glosnik na aluminiowym koszu M17 lub M18.

Byl taki glosnik do niedawna w Sonus Faber Minuetto na 17cm koszu aluminiowym M17WH 09-08 lecz na gumowym zawieszeniu z rezonansem 54Hz (na piankowym 49Hz)i srednica dobrej klasy pozostala ,bas choc duzy podbity ,ale to mala 10litrowa obudowa. Efektywnosc z pojedynczego glosnika i 8hm impedancji siegala wysoko 88 do prawie 89db. Thiel w modeluCS 0,5 takze posiadal ten glosnik ale na piankowym zawieszeniu i aluminiowym koszu z lepsza kopulka Vify (metalową D25AG) i grało to korzystniej lekko i przestrzennie z efektywnoscia takze wysoka 88-89db 8 ohm.

-------------------------------------------------------

Do lamp małej mocy głosniki np. Supravox ,ultra ale to ultra lekka membranka ,zawieszenie szmaciane o duzej stratnosci podobnie jak piankowe,mikro cewka 1" lub ponizej 1" i wielkosc glosnika 20cm. Efektywnosc takich glosnikow zawsze bedzie wysoka ,bezwladnosc malej masy ukladu drgajego ogromna w sam raz do lampy malej czy mikro mocy .

Oczywiscie wytrzymalosc tego typu wszystkich glosnikow zdecydowanie mniejsza niz pancernych scanspeakow,etonow,davisa,seasa, ale mamy szereg zalet do aplikacji pod konkretne ich zastosowanie . To sa wlasciwie dwa swiaty ,glosniki uniwersalne do wzmacniaczy tranzystorowych i lamp wiekszej mocy niz 10wat i glosniki wysokoefektyne o ultralekkich membrankach .Prawdziwosc dzwieku zawsze w dobrych kolumnach z tego typu glosnikami bedzie duza .Ciezar basu dla nagran popowych ,rockowych zdecydowanie mniejszy pomimo duzych srednic membran.Ale czego sie słucha na Supravoxie ? jazzu,klasyki ,lightowej muzyki.

Wszystko ma swoje przeznaczenie i ich własciwa aplikacja oraz zestawienie z odpowiednim sprzetem towarzyszacym daje rezultaty konkretnie takie jakie chcemy aby dały.

Kazdy twórca,producent szuka konkretnych odbiorców danej grupy produktow ,mozna robić wszystko jezeli ktos ma mnostwo czasu.

Zapewne i produkt na pojedynczym czy dwoch supravoxach z wstega byc moze zrobie . 100db efektywnosci wycisnac z dwoch takich glosnikow i 4 ohm impedancji to dane które wynikaja z samych głosnikow .Wiekszosc tych glosnikow nadaje sie kapitalnie do obudowy z odgodą,(z racji parametrów glosnika ) ,potrzeba zatem wiecej miejsca w domu ale i sa takie ktore zagraja w lini transmisyjnej czy skrzyni z otworem .

Edytowane przez Studio16Hertz
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2461598

Gorąco witam wszystkich miłośników Studio16Hertz.

Jako iż moje ukochane Minasy Anor Premium dojechały, proszę o oficjalne przyjęcie do tak zaszczytnego grona :-)))

Oczywiście zamieszczam fotki. Minaski zagrały z zestawem T+A na srebrze Vovox Initio + coaxiale także srebrne produkcji P.Grzegorza. Trzeba to powiedzieć... Wspaniałe Kolumny!!! Ilość i jakość docierających niuansów, barwa, rewelacyjna precyzja i muzykalność powala ... Scena duża, bliska. Z T+A grają ciepło i b.muzykalnie, w cwany sposób udając brzmienie lampowe. Muzyka instrumentalna jest chyba przeznaczeniem T+A. Nocne słuchanie z lampką wina coś wspaniałego :-))) Kolumny zagrały bardzo spektakularnie, przykuwając uwagę do szczegółów i nie pozwalając na robienie czego kolwiek innego niż słuchanie. To wielka przyjemność siedzieć w zachwycie i słuchać, słuchać, słuchać. Na scenie dzieje się bardzo wiele, tak wiele ... Do mojego niewielkiego salonu, to wymarzone kolumny. W wersji Premium dostajemy tak wiele ... za tak nie wielkie pieniądze. Poprostu rewelacja. Słuchałem wielu nowych kolumn głośnikowych, za naprawdę konkretne kwoty. Tam nie było tej magii dżwięku a brakowało zbyt dużo, by się zauroczyć i którymiś się zaopiekować.

Trzeba jeszcze koniecznie nadmienić o Asie w rekawie Pana Grzegorza. Jak pewnie juz wiele osób wie, P.Stelmach przygotowuje nowy dac lampowy. Efekt rewelacja! T+A z wersją roboczą zagrał ogromną przestrzenią, choler... ukoił dżwięki, muzyka wręcz płynęła. To wspaniały dżwięk, a z Lampką Cayina P.Grzegorza ... trójwymiar dżwiękowy. Słuchając świetnej płyty z kolekcji Linn Selektions, słuchaliśmy Minasów Anor Premium wraz z Cayinem i po prostu brak słów. Nie chcieliśmy przestać, taką klasą w 3D zagrały kolumny. To wybitny dżwięk, sam konstruktor P.Grzegorz był zaskoczony i zauroczony. A słuchał pewnie wielu zestawów. W sumie to słuchaliśmy zestawu który stworzył, mój był tylko Cd. Płyta Dire Straits & Mark Knopfler The Best Of Private Investigations, zabrzmiała jak poezja. Dokładnie tak jak oczekiwałem. Był świetny atak, była rewelacyjna precyzja i delikatność i bas i to co w ich muzyce tak kochamy, magia Dire Straits ...

Cóż, dżwięku Minasów Anor w wersji Premium i Cayina T88A Pana Grzegorza, nie powinno się rozdzielać ... został więc w rodzinie :-)))))

A Sub jest świetny i trzeba mu oddac szacunek za wielką kulturę grania. Można by rzec, jest oczywiście w muzyce nie potrzebny. Minasom basu nie brakuje. Ale gra bardzo ciekawie, nie słychać go ale jednocześnie czuć jego głębię i ogromną moc. Wypełnia przestrzeń tym czymś, czego wielu oczekuje. Można powiedzieć, iż to sub audiofilski.

Bardzo więc dziękuję wszystkim kolegom z klubu Studio16Hertz, za nakierowanie na tą właściwą drogę. Dzięki Wam posiadam świetne kolumny z których jestem dumny. Należą już do mojej rodziny, wszyscy domownicy z resztą od razu je pokochali :-)))

Gorąco Pozdrawiam .

post-41140-0-72819700-1334664448_thumb.jpgpost-41140-0-09287800-1334664454_thumb.jpgpost-41140-0-92816200-1334664498_thumb.jpgpost-41140-0-01296500-1334664508_thumb.jpgpost-41140-0-70384600-1334664513_thumb.jpgpost-41140-0-12063600-1334664519_thumb.jpg

.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2461863

Wolf - bardzo fajny wpis i zdjęcia. Ze swojej strony gratuluję i witaj w Klubie :)

Jeszcze jedno - "wyjedź" trochę Minasami do przodu - lubią stać daleko od tylnej ściany. U mnie jest to 1,8 m.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2461870

Wolf,

Marek ma rację - zdecydowanie scena się poprawi.

Dzięki za pozrdy - jutro się odwdzięczę:)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2461892
A może zabawa z DAC na odpowiednim poziomie zaczyna się z min powyżej 8 tyś?

Roxi, a ten M2Tech Young to był grzebany czy wersja producenta? Przerabiałem już jednego od wersji fabrycznej, bo rzeczywiście się o to prosi. Jak chcesz posłuchać sensownego DACa, to Ci mogę wypożyczyć tego, co sprzedaję w imieniu kolegi. Słuchałem już takich za 5 albo 25 kółek, głowy bez powodu bym nie zawracał. W zasadzie gdyby był nowy, to cenę powinien pomnożyć co najmniej x3. Resztę kasy z tych 8k to można np. na dobre kable przeznaczyć.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2461908
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Wolf - gratulacje:)

Roxi, a ten M2Tech Young to był grzebany czy wersja producenta? Przerabiałem już jednego od wersji fabrycznej, bo rzeczywiście się o to prosi. Jak chcesz posłuchać sensownego DACa, to Ci mogę wypożyczyć tego, co sprzedaję w imieniu kolegi. Słuchałem już takich za 5 albo 25 kółek, głowy bez powodu bym nie zawracał. W zasadzie gdyby był nowy, to cenę powinien pomnożyć co najmniej x3. Resztę kasy z tych 8k to można np. na dobre kable przeznaczyć.

Young Maćkowy z tego co mi wiadomo był bez modów.

Ja mam EVO konwerter zmodowany.

Ja nie wiem jakiego Ty DAC'ka sprzedajesz?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2461930
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Chyba tego sprzedaje - tak ma w stopce.

Chyba masz rację:) tym razem Ty mnie oświeciłeś kto co sprzedaje:)

Co do samego przetwornika, to chyba ma już swoje lata? Jednak jak rozumie to sprzęt z wyższej półki:)?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2461952

• Witaj w Klubie!!! WOLF .ten sub to duża rzecz-przypomina stare,dobre..............Wiecie co,zauważyłem dziwne statystyki-mamy 2x więcej wyświetleń niż najbardziej popularne wątki.Z czego to wynika:WIELKI BRAT czuwa??naraziliśmy się komuś swoimi poglądami?/? Jesteśmy INTERESUJĄCY?/? Komuś powiesił się komputer na naszym KLUBIE?? GŁOSUJCIE!!

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2461956

Sam byłbym ciekaw czy tak jestesmy interesujący czy jednak ktos nad nami "czuwa",jezeli tak to oby w dobrej wierze.

Jest pewne że siła kazdego poczytnego branzowego forum oddziaływuje na rynek. To wydaje się naturalne.Kształtuje tez poniekąd rynek .

Już zdarzyło sie kilka razy ,pewnie i więcej że jezeli w którymkolwiek wątku pisze sie w superlatywach o pewnych produktach to pojawiają się tajemniczo w ogłoszeniach .Na zbieg okoliczności stawiałbym nie więcej niz 15%.

Z zamieszczonych reklam może na zestaw klubowy udałoby sie nazbierać :-).Potem na lokal klubowy ........ to tak na dobranoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2462294

Mam pytanie, co się zmieniło na plus po takiej przeróbce?

Jeśli pytasz o Younga, to przede wszystkim zniknął bałagan, zwłaszcza na górze pasma, która odznaczała się także pewną nadpobudliwością.

Co do CECa, to ja nie wiem jaka to półka, ale ma 4 kości DAC i stopień wyjściowy na tranzystorach dyskretnych - XLR i RCA, więc już chyba nie budżetówka? Gabarytowo to jest klocek standardu 43cm i stosownej wagi, a nie coś a la router w równie podobny sposób zasilane.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/106/#findComment-2462390
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.