Skocz do zawartości
IGNORED

Adaptacja akustyczna pomieszczenia - film instruktażowy

Bartek Chojnacki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym w tym temacie zapostować wideo, które nagrałem razem z kolegą Marcinem Zastawnikiem, temat - adaptacja akustyczna pomieszczenia. Myślę że w możliwie zjadliwy sposób pokazaliśmy jak, czym i po co wykonywać adaptacje akustyczne pomieszczeń :) polecam część od 6 minuty, gdzie można posłuchać pomieszczenia w różnych wariantach w różnych stylach muzycznych. Zapraszam do feedbacku na forum i pod filmem, a także do obserwacji kanału i fanpage na facebooku Mega-Acoustic i ProperSound. Aktualnie prowadzimy także audycje pytań i odpowiedzi z zakresu akustyki (tj. zrobiliśmy jedną :P wkrótce kolejne bo zainteresowanie spore). Zapraszam!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

PS: oglądać zdecydowanie na lepszych głośnikach,a najlepiej słuchawkach!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Mam pytanie. Czy na problem flutter echo dobrym rozwiązaniem mogą być również dyfuzory?

Obecnie: Roksan Caspian MKII + CD Caspian M1 + S16Hertz Canto Grand. Kable: Audionova StarLight RS, Audionova euphoria RS, Supra Trico. Rapture AMP, Fostex TH-X00, Shure SRH 1540

Zasadniczo tak, znam nawet konkretne rozwiązania optymalizowane właśnie do tego celu, niemniej flutter echo to problem obecny głównie w pasmach częstotliwości 250 oraz 500 Hz, a więc taki dyfuzor ma dość wąskie pasmo pracy bo to niskie częstotliwości i żeby je rozpraszać projektuje się je kosztem szerokości pasma. No ale się da, niemniej ja uważam że to strata przede wszystkim pieniędzy - dyfuzory są drogie, warto by je użyć w najlepszym miejscu np na tylnej ścianie, a na flutter echo to już nawet pianka 5 cm da radę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.