Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha 803d do Focal 726

vade

Rekomendowane odpowiedzi

Używałem najpierw 2,5 mm teraz 4 mm purple rain, ale mam długie kable 5m i było lepiej z tym grubszym. Lepiej łagodzi górę, lepiej ociepla dźwięk. YPAO to konieczność, za to się płaci w 803D.

Używałem najpierw 2,5 mm teraz 4 mm purple rain, ale mam długie kable 5m i było lepiej z tym grubszym. Lepiej łagodzi górę, lepiej ociepla dźwięk. YPAO to konieczność, za to się płaci w 803D.

Wiem ,ale to muszą być spełnione warunki-cisza tak jak mówiłem w weekend będe miał kabelki i trochę spokoju to to wszystko załatwię i ustawie,

a tak na marginesie jeżeli w instrukcji obsługi napisano że ustawienie 4 Ω to kolumny od 4 do 8 Ω, a ustawienie 8 Ω to kolumny powyżej 8 Ω to jakie ustawienie zastosować do Focali skoro na tabliczce znamionowej jest 8 Ω,ale te kolumny potrafią zejść do 2,4 Ω, a w jednym z testów czytałem że nie osiągają 8Ω?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 4 tygodnie później...

po osłuchaniu się nie jest tak źle, co do tych kabli to trochę nie dowierzałem w te czary z kablami, no ale miałem okazję trochę sie pobawić i przesłuchałem chorda odyssey 2 świetny dynamiczny i detaliczny kabel , melodika purple rain ta 4mm2 no tutaj trochę tak przytłumiło zamuliło dźwięk ,tellurium q ultra blue jasność dynamika super czysty sopran naprawdę długo się zastanawiałem czy nie zostawić,kimber 8vs spokojny z dużym basem,no i kimber 4tc przy którym zostałem bo choć brak mu tak czystego i dynamicznego sopranu jak w tellurium to fajnie opanował problem z tym wokalem, o którym pisałem wcześniej, ma bardzo fajny bas tylko brakuje tego czystego sopranu talerze nie wybrzmiewaja tak do końca są lekko zapiaszczone.Jak na razie to nic innego nie wymyślę,słucham muzyki.

próbowałem lekko pokombinować z ustawieniem,no ale tutaj szału nie ma i rozkładu pokoju nie zmienię to jest pokój w którym normalnie na co dzień się go użytkuje no to sami rozumiecie jak jest , dlatego łatwiej jakiekolwiek korekty poczynić choć by okablowaniem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.