Skocz do zawartości
IGNORED

SONY FA-5-ES a MARANTZ PM 7000

jaceks

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałem kiedyś dość długo Sony FA3ES, był do bani w porównaniu z Marantzem PM68 (PM7000 to to samo, ma tylko onną facjatę). FA5ES słuchałem krótko, i stwierdzam że faktycznie jest lepszy niż FA3, ale z Marantzem PM68 po upgradzie nie ma szans. Nie wiem natomiast jaka jest "podatność" FA5 na tuning, jeżeli byłaby znaczna, to istnieją przesłanki, aby przypuszczć, że będzie bardzo dobrze, nie gorzej, a może i lepiej niż z PM7000 po tuningu, ale żeby to stwierdzić konieczne byłoby zajrzenie "pod maskę" FA5

Jako esmaniak przypadkowo zajrzałem do tego wątku :-))

Jeżeli jest 870ES do kupienia TO BRAĆ W CIEMNO !! Sam miałem 770ES który jest na tych samych cześciach , miał tylko mniejsze trafo ( i mniejszą moc wyjściową )i mniejsze kondenastory zasilające. Ale jak to grało ! Maranz nie ma szans - porównywałem go kiedyś z dzielonym Rotelem seri 9xx ( który był na pewno lepszy od Maranza ) i jeżeli chodzi o neutralność to Soniak bardzo łatwo sobie z nim poradził. Poza tym w Rotelu bez przerwy wywalało bezpieczniki :-))

Jeszcze raz radzę: BRAĆ ! 25 kg prawdziwego, z dobrych czasów Sony solidnie wykonanego low Hi-End-u ! A jaki miał dobry preamp RIAA....

Pozdr.

-> Jaceks

Akurat sprzedaję swojego TA-F707ES(770/870/808 to praktycznie to samo), więc jeśli jesteś zainteresowany, pisz na maila (o mnie).

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.