Skocz do zawartości
IGNORED

Nad541 wadliwe odtwarzanie CD

vivaldi11

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu mój NAD przy odtwarzaniu płyt "gubi" lub "przeskakuje" fragmenty muzyki.

Opisana wada objawia się w utworach mniej więcej od połowy płyty do końca, przy czym nasila się im bliżej końca płyty! (Pierwsze utwory są odtwarzane bezbłędnie)

Czy jest to objaw niewypoziomowania, czy jest to objaw ustreki.

Obecnie CD stoi na oddzielnej półce na komodzie.Pod nim jest wzmacniacz , nad nim jest tuner oba na oddzielnych półkach.

Czy ktoś miał taki problem?

Czy ktoś mógłby mi poradzic co zrobić?

W@P

https://www.audiostereo.pl/topic/14027-nad541-wadliwe-odtwarzanie-cd/

Mialem podobne w 520. Poczatkowo pomagalo przeczyszczenie soczewki lasera potem juz nic. Serwice podal, ze to skutek 'wypalenia sie diody laserowej'. Nie wiem. CDP poszedl na smietnik - naprawa kosztowalaby jakies 400 zl ( w Danii). Od tego czasu zrazilem sie do napedow Sanyo a taki tam siedzial.

pzdrw

soso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.