Skocz do zawartości
IGNORED

Szafa rack/ sprzęt audio

Mr_Natix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Bardzo proszę o pomoc. Chciał bym w przyszłości zbudować kino domowe, ale nie znam się dokońca na urządzeniach audio. Z mojego doświadczenia wiem że potrzebny jest tylko amplituner i odtwarzacz. Ale jak patrze w grafice google to niektórzy mają o wiele więcej urządzeń. I moje pytanie brzmi: jakie urządzenia znajdują się na poniższym zdjęciu?

Link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/140276-szafa-rack-sprz%C4%99t-audio/
Gość

(Konto usunięte)

W takich wypasionych szafach mogą być np:

odtwarzacz płyt, odtwarzacz multimedialny, końcówki mocy, procesory dźwięku, wzmacniacze, amplitunery, jakieś cuda do korekcji akustyki, serwery, switche, konsole i inne ustrojstwa których nie znam ;)

To co masz w takiej szafie zależy od budżetu, wymagań, pomieszczenia itp

Witam wszystkich. Bardzo proszę o pomoc. Chciał bym w przyszłości zbudować kino domowe, ale nie znam się dokońca na urządzeniach audio. Z mojego doświadczenia wiem że potrzebny jest tylko amplituner i odtwarzacz. Ale jak patrze w grafice google to niektórzy mają o wiele więcej urządzeń. I moje pytanie brzmi: jakie urządzenia znajdują się na poniższym zdjęciu?

Link:

Ukryta Zawartość

Proszę, oto cytat ze strony z której pochodzi to zdjęcie:

"Pomieszczenie jest „czyste” sprzętowo. Urządzenia AV zainstalowane zostały w pomieszczeniu technicznym. Znajduje się tam szafa rack, w której zamontowane są komponenty:

odtwarzacz CD/DVD/Bluray disc Oppo,

kontroler B&O Beosystem 4,

dekoder NC+."

Ja tam widzę jeszcze switch TP-Link i elementy związane z zagospodarowaniem szafy rack i okablowania (panele maskujące itp.). Sprzętu z kategorii typowo AV więcej nie widzę :)

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

jesli masz takie pomieszczenie i niechcesz miec tego w salonie to mozna przemyslec, szafy rack sa glownie dla sprzetu komputerowego, sieciowego i CCTV czy tam profesjonalnego audio video

jakie urządzenia znajdują się na poniższym zdjęciu?

Link: https://www.google.p...sM5SONBcQ-VwTM:

Urządzenia szafy RACK ze zdjęcia:

- System sterowania RTI

- Dekoder NC+

- Switch TP-Link

- Kontroler B&O Beosystem 4

- Odtwarzacz Blu-Ray Oppo

Zależy jakie kino chcesz mieć, bo można zorbić za 10 000-20 000 tysięcy a może być i za 100 000 - 200 000.

Ekran, kolumny, elektronika, projektor, okablowanie. Pytnie czy masz do tego przeznaczone dedykowane pomieszczenie?

Jaki budżet planujesz na to przeznaczyć?

Pozdrawiam.

Napisałem to dwa posty wyżej co się znajduje w tej szafie, a raczej zacytowałem z linkowanej strony ;P Niestety kolega tylko obrazki oglądał i opisu już nie zobaczył. Gadka o kinie za 100-200 tys. to chyba pod zły adres :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.