Skocz do zawartości
IGNORED

Zastępstwo przedwzmacniacza.

emesze2

Rekomendowane odpowiedzi

sorry,ale tu mamy Polske,a nie ebay i ameryke.

ja,mimo tego,ze lubie ryzyko,nie podjabym sie kupna na ebayu.do tego bez odsluchu,i zazwyczaj na 110V,plus klopoty z celnikami,itp.czekajac przez kilka tygodni na paczke z niewiadoma zawartoscia.

emesze2

preamp lampowy z A.R electronics z Gdanska za 2500-2800zl,gra bardzo dobrze,tyle,ze jest wykonywany na konkretne zamowienie.

zapytaj ZYDELKA,ma,uzywa.wybieram sie do niego na odsluch.

HARVI

no,jest cala gama dobrych preampow za calkiem spora kase.

juz to kiedys pisalem PREAMP JEST NAJDROZSZYM URZADZENIEM W TORZE.

niestety.

==> Tomek

dlaczego jestes tak sceptyczny?? Dlaczego chcesz czekac na paczke tak dlugo?? przeslaanie trwa 1-2 dni (zalezy od uslugi, ceny) a celnicy w EU to tez spokjni ludzie.

p.s nie oceniaj ludzi wedlug swoich standartow, czasami mozna im ufac:)

A ja sie spytam troche inaczej. Czy ze wzmacniacza sluchawkowego lampowego HV-1 mozna w jakis latwy sposob zrobic preamp.

Czy istnieje taka mozliwosc przerobki. Jako sluchawkowiec gra niezle.

wracajac do sensownej rozmowy, redaktor z hifiim, ktory ma R-1.5 kupil do niej pre Conrad Johnsona, zdaje sie PV12 czy cos takiego, i jest bardzo zadowolony. mozna znalezc ten lub podobne klocki w okolicach 4kzl

HARVI

moje standarty w tej dziedzinie sa wysokie.

nie zamierzam tez oszukiwac urzedu celnego,co do zawartosci i wartosci(odradzil mi to kolega z policji celnej) przesylki.

zauwaz co sie dzieje w temacie samochodow sprowadzanych na zanizone faktury.

Panowie, sytuacja jest taka, nie ma co sie emocjonować. Jadąc na odsłuch tylko kolumn, słuchałem również R-1,5. Dzwięk mnie powalił. Też kupiłem. Podłączyłem do starych klocków i gra o wiele lepiej, niż wcześniej. Jak z waszą pomocą szybko podłączę wzm. będzie rewelacja. Potem pewnie wsłuchując się w LUKARA, dokupię coś jeszcze. Będzie Bosko! Już dzisiaj chciałem brać coś na testy tzn pre. Ale ochłonąłem.

Jak przesiadłem się z malucha na POLO to był szok. Każda dalsza przesiadka nie była już takim skokiem, mimo, że zaszedłem już trochę dalej niż POLO.

Tak jest zabawa w ramach rozsądku.

> emesze2

Żeby zastąpić pre-amp (niekoniecznie tylko tymczasowo), odpowiedz sobie na pytanie, co on ma robić.

Baaardzo często poziom sygnału z CD jest wystarczająco wysoki, żeby wysterować końcówkę do jej pełnej mocy. A jeżeli tak, to pre-amp jest potrzebny tylko do sciszania.

Poza tym jest to też przełącznik wejść. Ale sporo osób używa tylko jednego źródła. W takim przypadku na co komu przełącznik źródeł.

Wychodzi z tego, że jeżeli ktoś używa tylko jednego źródła, to jedynym potrzebnym elementem pre-ampa jest potencjometr. Do tego mogłaby być jeszcze jakaś obudowa, żeby potencjometr nie wisiał na kablu. Każdy inny element pre-ampa jest dodatkowym "zniekształczaczem" na drodze sygnału.

Janusz z Torunia

Yanoosh.

"Baaardzo często poziom sygnału z CD jest wystarczająco wysoki, żeby wysterować końcówkę do jej pełnej mocy. A jeżeli tak, to pre-amp jest potrzebny tylko do sciszania"

Baaardzo Cię proszę grzecznie i sympatycznie,

nie popularyzuj takich tez.

Emesze2

Pośpiech jest złym doradcą. Ochłoń i dokonaj racjonalnego wyboru.

"Baaardzo często poziom sygnału z CD jest wystarczająco wysoki, żeby wysterować końcówkę do jej pełnej mocy. A jeżeli tak, to pre-amp jest potrzebny tylko do sciszania."

Prawie zawsze jest wystarczająco wysoki zeby zagrać głośno,ale wysterować...nie do końca.

Do ściszania? To porównaj sobie stosunek impedancji wejściowej do wyjściowej w większości preampów i resztę dopowiedz sobie sam.

moge tylko teoreycznie gdybac...

mysle, ze dobra koncowka mocy bez przesterowania jest w stanie przyjac te 20-30V w szczycie, mimo, ze srednia bedzie oscylowac w granicach kilku V. Dynamika, itp.

Z drugiej strony mowi to o tym, ze pre przy wzmocnieniu powiedzmy 2-3V/V jest w stanie przyjac na klate kilka razy wiecej niz standard CD (ok 2V).

pozdr.

sa ludzie, ktorzy majac niezlej klasy koncowke mocy i wysokiej klasy cd z regulowanym wyjsciem oraz niezly preamp, wola grac bezposrednio z cd. ale nie watpie, ze to nie jest zawsze tak, pewnie z inna koncowka mocy, albo z baaardzo dobrym pre np. ARC inaczej by to gralo i woleli by jednak grac przez pre.

a w temacie - R-1.5 lepiej gra, ale z wysokiej klasy pre (juz z AVM V4 bylo fajnie). pre Ushera nie jest tak dobry, jak koncowka, mozna znacznie lepiej. R-1.5 dobrze robi zacny pre, ktory by dodal oglady, kultury brzmienia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.