Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz dla JMLab i inne pytania

ernest

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Ot, moj pierwyj post. Chcialbym zakupic sobie w miare dobre stereo. Pokoj 14m^2. Glosniki maja byc w miare uniwersalne ale najwiecej slucham rocka. W brzmieniu najbardziej cenie sobie _szczegolowosc_, przestrzen, scene no i wiernosc przekazu oczywiscie. Do tej pory muzy sluchalem na czyms takim jak Klipsch Promedia 4.1 - mile to, ale jesli cos moze grac duzo lepiej, to warto zmienic.

Po wstepnych odsluchach i wyeliminowaniu kilku par kolumn coraz blizej mi do zakupu JM Lab Chorus 716s (ewentualnie rozwazam jeszcze JBL E80, ale nie mialem okazji sluchac obu kolumn w tym samym sklepie). Byc moze spodoba mi sie jeszcze cos czego nie slyszalem (np chwalone tu Evo3, ktore dopiero mam zamiar przesluchac).

Na wzmacniacz planuje przeznaczyc 1400-2000zl, myslalem o NAD c352 oraz Cambridge Azur 640A, ale znowu mam problem, gdyz nie moglem porownac obu wzmacniaczy w jednym sklepie.

Stad moje pytania do Was:

1) w ktorym sklepie w Wawie mozna odsluchac JM Lab 716 z JBL 80 na w miare duzej liczbie roznych klockow (zeby mieli chociaz wspomnianego NADa i Cambridge'a)?

2) czy warto zwrocic uwage na jakies wzmacniacze second-hand, czy przykladowo lepiej od NADa 352 zabrzmi kilkuletni Marantz w tym przedziale cenowym? Problem w tym, ze przy sprzecie second-hand z Allegro praktycznie brak mozliwosci odsluchu...

3) Czy ktos z Was porownywal bezposrednio w tych samych warunkach odsluchowych JM Laby 716 versus JBLe 80 - bede wdzieczny za wrazenia. Stereo only.

Dziekuje i pozdrawiam,

Ernest

ernest

Zanim dokonasz zakupu koniecznie posłuchaj AE Evo 3. Miałem okazję obcować z nimi przez kilka miesięcy i moim zdaniem to jedne z najepszych konstrukcji w przedziale do 3000 zł. Przed zakupem porównywałem między innymi z JMLab'ami i moje wrażenia były takie, że JMLab'y miały jakby nieco lepsze wysokie tony, natomiast po przełączeniu z AE Evo 3 powstawało pytanie "gdzie jest bas?".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.