Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  20 członków

DynaVoice Klub
IGNORED

Klub DynaVoice

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, lelec napisał:

Fajne źródło. Mam maleńkiego WIIMa mini, i jego DAC nie powala, ale jest ok. Wolę słuchać muzy ze streamera opartego o Rasbery PI z DACem na ES9038q2m, i VOLUMIO. 

Co do samych kolumn Dynavoice (ja mam M-65), to są chyba trochę niedoceniane. Mają fajną scenę i trochę więcej głębi, niż wszystkie inne moje kolumny. 

DF-8 wg specyfikacji mają efektywnosć 94 dB (!!! to dużo, grać będą głośno), więc nie przejmuj się tym, czy wzmacniacz je napędzi, czy nie. Nawet lampa je napędzi. Zakładam, że nie słuchasz głośniej, niz na 1/3 kurka od gazu we wzmacniaczu :). 

Mieszkam w bloku, na głośne granie (łomot)🤣🤣 nie ma szans. 

Co do skuteczności, czytałem test gdzie wykazano 89 a nie 94 dB w df-8🤥🤥.

Rozważam również M-65, są tańsze, muszę posłuchać ich, bo z tylu maja dużą liczbę otworów BR. Moje kolumny stają 30cm od każdej ze ścian. 

Messenger_creation_1889FA6A-B893-4B89-BC25-919E99E89D1D.jpeg

3 minuty temu, sixmar napisał:

Mieszkam w bloku, na głośne granie (łomot)🤣🤣 nie ma szans. 

Co do skuteczności, czytałem test gdzie wykazano 89 a nie 94 dB w df-8🤥🤥.

Rozważam również M-65, są tańsze, muszę posłuchać ich, bo z tylu maja dużą liczbę otworów BR. Moje kolumny stają 30cm od każdej ze ścian. 

Messenger_creation_1889FA6A-B893-4B89-BC25-919E99E89D1D.jpeg

Z tą efektywnością - może tak być. Są co najmniej dwa sposoby jej pomiaru i liczenia...  

Ja M65 odstawiam od ścian o pół metra, wcześniej stały metr (większe pomieszczenie) Jak mają luz - spisują się lepiej. Ja dałem za swoje 600 pln (w stanie odbiegającym od gabinetowego :))), bez maskownic, ale stoją w biurze w firmie ). Robią robotę, choć zaczynam się rozglądać za czymś bardziej oldskulowym, retro, z epoki 70/80. Teraz grają z NAD 3100, czasem z ROTEL Ra714. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.