Skocz do zawartości
IGNORED

Kable głośnikowe Linn K600

Aligator85

Rekomendowane odpowiedzi

Dla 20 kHz długość fali to 1,7 cm zakładając 340 m/s.

Czyli biorąc pod uwagę 1/8 jej długości to coś ok. 2 mm ...

Czyli rozmiar ma znaczenie wszędzie, tylko nie w audio - dobrze zrozumiałem ;-)))

Cieszy mnie zawsze jak ślepcy pitolą o kolorach; zupełnie jak głusi o barwie dźwięku,

ślusarze o nie dającym się rozciągnąć puzonie itd...ale to jest żenujące. EOT

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

@audioburak: to bardzo interesujące co piszesz ale mam wrażenie ze gdzieś zabłądziłeś... długość fali elektromagnetycznej jest określana jako c/f czyli 300E6 [m/s] / 20E3 [1/s] a to daje według mojego kalkulatora 15E3[m]

Dla 20 kHz długość fali to 1,7 cm zakładając 340 m/s.

Czyli biorąc pod uwagę 1/8 jej długości to coś ok. 2 mm ...

Czyli rozmiar ma znaczenie wszędzie, tylko nie w audio - dobrze zrozumiałem ;-)))

Cieszy mnie zawsze jak ślepcy pitolą o kolorach; zupełnie jak głusi o barwie dźwięku,

ślusarze o nie dającym się rozciągnąć puzonie itd...ale to jest żenujące. EOT

No bardzo misternie żeś to Waćpan wywiódł. A że całkowicie błędnie, drobiazg ;)

nagrywamy.com

@audioburak: chciałem ci jeszcze zwrócić uwagę że obrażając adwersarzy nie umacniasz swoich argumentów. jedyne co osiągnąłeś to to, że nie chce mi się z tobą dalej gadać. dobranoc.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.