Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki SUBWOOFER do stereo - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, szymon1977 napisał:

Porównujesz dwa suby, opisujesz wrażenia - ok. Ale nie wciskaj, że różnica wynika z klasy wzmacniacza, bo ktoś zamiast fajnego w klasie D, kupi kiepskiego w klasie AB. A to właśnie wzmacniaczom w klasie D zwykło przypisywać się pożądane w subach do stereo cechy.

Nie prawda. Bo nigdzie tak nie pisałem.

Myślę że 99 procent zrozumie przekaz. Że ty jesteś w jednym procencie no to nic z tym nie zrobimy.

Szymon zrób w końcu testy. Piszesz o produktach których nie testowałem, znowu. Why? 

3 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Nie prawda. Bo nigdzie tak nie pisałem.

Myślę że 99 procent zrozumie przekaz. Że ty jesteś w jednym procencie no to nic z tym nie zrobimy.

Szymon zrób w końcu testy. Piszesz o produktach których nie testowałem, znowu. Why? 

On tego nie pojmie, chyba ze przetestuje kilka sztuk i sam sie przekona.

4 minuty temu, BlueDot napisał:

On tego nie pojmie, chyba ze przetestuje kilka sztuk i sam sie przekona.

Nie zrobi tego. Tak jak nie robi innych testów w audio a we wszystkim jest specjalistą. 

Ale to chyba normalne, zwłaszcza na forach, grupach audio.

Myślę że to nie groźne jest. 

Edytowane przez Piotr Sonido
13 minut temu, BlueDot napisał:

Akurat w tych lepszych konstrukcjach wzmacniacz odgrywa bardzo duza role, dlatego tak wyraznie slychac roznice pomiedzy D i AB.

Przetworniki sa juz na tyle dopracowane ze nie ma tak wielkiej roznicy miedzy nimi a obudowy jak sam widzisz sa zrobione z tych samych materialow i maja w zasadzie te same wymiary dla zadanej wielkosci przetwornika.

Ręce opadają...

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

36 minut temu, szymon1977 napisał:

Ręce opadają...

Moze zmobilizuje Cie to do zglebienia tematu w ten prawidlowy sposob a nie online.

24 minuty temu, BlueDot napisał:

Moze zmobilizuje Cie to do zglebienia tematu w ten prawidlowy sposob a nie online.

Temat zgłębiłem na tyle, by nie tracić czasu na próby podważania teorii praktyką.

37 minut temu, szymon1977 napisał:

Temat zgłębiłem na tyle, by nie tracić czasu na próby podważania teorii praktyką.

🤣🤣🤣🤣

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Czasem to nie wierzę co ty piszesz. 

😛

Jak byś kompletnie z innej planety spadł do świata audio 🙂

13 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Czasem to nie wierzę co ty piszesz. 

😛

Jak byś kompletnie z innej planety spadł do świata audio 🙂

Czasami się to wydaje zabawne, ale do pewnego momentu niestety. 

Ja to chyba przestane chodzic do restauracji, bo i po co jak w internetach mozna zglebic wiedze na temat smaku i aromatu. Poczytam kilka opinii i juz bede wiedzial jak smakuje to czy tamto.

Jest to tez jakis sposob na zaoszczedzenie pieniedzy.

Masakra.

6 minut temu, BlueDot napisał:

Masakra.

Bez obaw koledzy, jak będę chciał zmienić mojego małego subika na coś innego, to polegać będę na Wasz doświadczeniu. Ale dorabianie teorii do praktyki po prostu Wam nie idzie.

15 godzin temu, Ajothe napisał:

Czasami się to wydaje zabawne, ale do pewnego momentu niestety. 

Właśnie myślę że osoby związane dłużej z forum mają pewien dystans, umieją cedzić te informacje i dla nich to nie groźne. Zastanawiam się czy nowi czy nie zalogowani wyłapią ze no tu mocno coś nie pyklo.

15 godzin temu, szymon1977 napisał:

Bez obaw koledzy, jak będę chciał zmienić mojego małego subika na coś innego, to polegać będę na Wasz doświadczeniu. Ale dorabianie teorii do praktyki po prostu Wam nie idzie.

Rozkrecasz się Szymon. 🙂

na chwilę obecną śmiało aspirujesz do maskotki tego forum 🙂

6 minut temu, BlueDot napisał:

Powinienes na wlasnych uszach.

Ale jak skoro 

Miał jeden wzmacniacz

Dwie pary kolumn

Jeden sub

To wychodziło by że działalność na forum jest zbędna.

A ja nie chcę tracić Szymona bo jest zabawniej

23 minuty temu, BlueDot napisał:

Powinienes na wlasnych uszach.

Uszy uszami, brakuje mi do Was (strzelam) ćwierć wieku doświadczenia.

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ale jak skoro 

Miał jeden wzmacniacz

Dwie pary kolumn

Jeden sub

To wychodziło by że działalność na forum jest zbędna.

Skad taki zasob wiedzy w takim razie?

🙂

Szczerze, to zawsze wolałem kolumny z dobrze kontrolowalnym basem, grające bardziej średnicą. Może warto o słuchać kolumny grające bardziej dołem i pominąć “tubę”

14 godzin temu, CptAragorn napisał:

Szczerze, to zawsze wolałem kolumny z dobrze kontrolowalnym basem, grające bardziej średnicą.

Tylko co ma granie średnicą do kontroli basu? Nic.

14 godzin temu, CptAragorn napisał:

Może warto o słuchać kolumny grające bardziej dołem i pominąć “tubę”

Jak mieszkasz w UK to zapraszam.

W dniu 30.11.2023 o 11:22, Piotr Sonido napisał:

Dla mnie nie, dlatego u mnie jest w gronie ignorowanych -

Edytowane przez stench

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

18 godzin temu, BlueDot napisał:

Skad taki zasob wiedzy w takim razie?

🙂

Z czytania. Świątek piątek i niedziela na forum i się ma

2 godziny temu, Ajothe napisał:

UK to subwooferowy raj...wielka szkoda brexitu...

Prawda.

24 minuty temu, piramidon napisał:

Dla mnie nie, dlatego u mnie jest w gronie ignorowanych - zaśmieca Forum

A to nie podlega akurat kwestii. Tylko znowu. Ja nie traktuje wpisów poważnie. 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Ja nie traktuje wpisów poważnie. 

Ja też, ale po prostu szanuję  swój czas- nie za wiele mi go zostało.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

1 godzinę temu, piramidon napisał:

Ja też, ale po prostu szanuję  swój czas- nie za wiele mi go zostało.

Przychodzi taki moment, w którym przestaje mieć sens ryzykowanie zmiany poglądów, w których trwało się całe życie.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Przychodzi taki moment, w którym przestaje mieć sens ryzykowanie zmiany poglądów, w których trwało się całe życie.

Jezeli w sprawach waznych,sumienie nie pozwoli Ci trwac usilnie przy Swoich blednych pogladach.

47 minut temu, greg190872 napisał:

Jezeli w sprawach waznych,sumienie nie pozwoli Ci trwac usilnie przy Swoich blednych pogladach.

Klasa wzmacniacza w subie nie jest raczej sprawą ważną, śmiało będąc w błędzie można trwać w przeświadczeniu, że się zna na rzeczy. Mi natomiast sumienie nawet w sprawach błahych nie pozwala przytakiwać gdy ktoś się myli.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Klasa wzmacniacza w subie nie jest raczej sprawą ważną, śmiało będąc w błędzie można trwać w przeświadczeniu, że się zna na rzeczy.

Odnioslem sie do Twojej pierwszej wypowiedzi,w niej nie ma nic o audio.

Co do Twojej znajomosci tematu audio nie wypowiadam sie.

9 godzin temu, szymon1977 napisał:

Tylko co ma granie średnicą do kontroli basu? Nic.

Jak mieszkasz w UK to zapraszam.

Kolumna gra góra, średnica i dołem, lubię fajną średnicę i dobrze kontrolowałby bas, górę na to miast wyraźna ale nie przesadnie ostra.

50 minut temu, CptAragorn napisał:

Kolumna gra góra, średnica i dołem, lubię fajną średnicę i dobrze kontrolowałby bas, górę na to miast wyraźna ale nie przesadnie ostra.

Powtórzę pytanie: co ma granie średnicą do kontroli basu?

11 godzin temu, szymon1977 napisał:

Powtórzę pytanie: co ma granie średnicą do kontroli basu?

To samo co ma wyrazanie opinii na temat roznic w brzmieniu miedzy klasa D a AB na podstawie informacji z internetu do zdobywania zdobywania wiedzy na ten temat organoleptycznie.

Godzinę temu, BlueDot napisał:

To samo co ma wyrazanie opinii na temat roznic w brzmieniu miedzy klasa D a AB na podstawie informacji z internetu do zdobywania zdobywania wiedzy na ten temat organoleptycznie.

A wisz jak się nazywa, gdy ktoś własnymi spostrzeżeniami zamiast analizować zgodnie z przyjętą wiedzą, usiłuje tej wiedzy zaprzeczać? Nawet z Waszych wpisów wyszło, że w klasie AB cenicie dokładnie to, co sprawić może co najwyżej, że sub będzie nadawać się do KD a nie stereo... ale co tam, fajnie jest.

• Pokaż nowe odpowiedzi