Skocz do zawartości
IGNORED

Dynavoice Definition DF-8 vs. Heco Aurora 1000 vs. STX Electrino 500 vs. Magnat Quantum 677

Daro13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono.

Przymierzam się do zakupu nowych kolumn, jak w temacie biorę pod uwagę:

Dynavoice Definition DF-8

Heco Aurora 1000

STX Electrino 500

Magnat Quantum 677

Aktualnie korzystam ze wzmacniacza Denon AVC-A10SE, kolumny Magnat Bull 300 i subwoofer Jamo C80 Sub. Pokój odsłuchu to nieustawne w kształcie prostokątu 35 m2.

Słucham różnej muzyki pop/dance/techno/rnb..., z różnych źródeł (radio internetowe, CD, mp3, TV).

Ogólnie jestem z aktualnego zestawu zadowolony, ale Magnaty bez suba mają przy niskiej głośności słaby bas (lubię bas szybki, acz masywny, soczysty -sub tu robi dobrą robotę). Co do stereo/detalicznośći ciężko coś zarzucić Magnatom, robią robotę, grają lekko i szczegółowo, przy dużej głośności tweeter robi się zbyt ostry. Problem jest że są za słabe do tego pokoju, stąd prośba o radę które z powyższych kolumn będą godnymi następcami trzysetek i dadzą nisko schodzący, soczysty bas z detalicznością, lekkością w paśmie średnio-wysokotonowym (wiem, że nie są to kolumny za 30, czy 50 tys. zł które pewnie by spełniły moje oczekiwania w 100%, ale może któreś z wymienionych prze zemnie kolumn, choć trochę są w stanie pogodzić moje oczekiwania).

Z góry dziękuję, pozdrawiam.

Dynavoice Definition DF-8

Heco Aurora 1000

STX Electrino 500

Magnat Quantum 677

Witam.

Electrino 500 trwady bas o słabej dynamice nie ta charakterystyka grania odpada. Magnat Quantum 677 już nie ma, jedynie używki. Skupił bym się na Heco Aurora 1000 i Dynavoice Definition DF-8. Jak i z jednym tak i z drugim bass będzie obfity, dobrze wypełniony lecz Aurora 1000 zagra bardziej liniowo, a DF-8 trochę cofnie środek.

Pozdrawiam.

Witaj S4Home. Dzięki za szybką odp. Nie wykluczam całkowicie używek. Jak zagrały by Magnat Quantum 677 na tle Heco Aurora 1000 i Dynavoice DF-8 ? Zainteresowały mnie jeszcze STX Foton FX-300, czy słyszałeś je i czy by pasowały do tego co oczekuje? Wcześniej miałem możliwość odsłuchu STX neutrino FX-150 i grały bardzo ładnie, czysto, lekko z miękkim basem, ale nie nisko schodzącym, po drugie za słabe na tak duży pokój. Słuchałem także STX Electrino 250 -> bas twardy, przy dużej głośności słaby, za to wysokie tony ok.

Heco Aurora 1000 i Dynavoice DF-8 będą brzmieniowo uniersalne stosunkowo porównując je do Quantum 677 - tu jest jaśniejsze brzmienie bas szybszy, twardszy., góra zdecydowanie mocniejsza. Trzeba uważać na wzmaka jak sie dobiera bo będą "krzyczeć" górą!

STX Foton FX-300 - lekko ocieplone granie, przyjemnie, ale nazwał bym to kolumną liniową stosunkowo nic tu nie wyskakuje przed szereg grają równo, to naprawdę dobra konstrukcja STX'a.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.