Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha MCR-N670D i jakie kolumny

-Mike-

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako ze w przyszłym roku urodzi się dziecko :) to zostałem zmuszony do pozbycia się głównego systemu z czego nie jest mi do śmiechu :(

Panowie przeczytałem chyba wszystkie tematy o tytułowym bohaterze i mam mały problem :(

Chodzi o podmianę kolumn do owej Yamahy , tylko jest jeden problem bo kolumny będą stały na komodzie ( Szeroka i ciężka ) Tak wiem że mija się to z celem , ale innego wyboru już nie mam .

Pacjent poszukiwany to kolumny z przednim br i raczej o cieplejszej barwie dźwięku , to ma grac jako muzyczka w tle :) Na kolumny mogę wydać i 4 tys zł tylko pytanie czy jest sens do takiego grajka

Muzyka to spokojne klimaty i sporo damskich wokali , pomieszczenie to ok 18 mk

Wstępnie myślałem o

Elac debut B6.2

Kef Q300

Jean Marie Reynaud Lucia

No chyba ze macie inne pomysły , które z chęcią wysłucham :)

https://www.audiostereo.pl/topic/141675-yamaha-mcr-n670d-i-jakie-kolumny/

Witaj,

Zdecydowanie Jean Marie Reynaud Lucia. To monitory, które zachwyca Cię spójnością, barwą, plastyczniścią. Oczywiście pewnym ograniczeniem całego systemu będzie elektronika, ale efekt końcowy powinien Cię w pełni usatysfakcjonować. A zawsze w przyszłości możesz zmienć elektronikę Yamaha na coś lepszego - jest wiele bardzo dobrych klasowo wzmacniaczy w małych wymiarach np. Cyrus One, Rega Brio-R czy Audiolab M-One, wtedy efekt końcowy będzie jeszcze lepszy.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, jest także możliwość wypożyczenia kolumn do testu w Twoim systemie i pomieszczeniu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Pomyśl jeszcze nad Cabasse Antigua 170; mam je wprawdzie z 803D, ale sądzę, że z MCR 670 też dadzą radę. Wprawdzie mają port bass reflexu z tyłu, to mogą jednak w miarę blisko stać od ściany.

Witaj,

model 670 nie jest demonem mocy, a więc nie polecamy do niego podłączać trudnych do wysterowania kolumn. U nas klienci wybierają najczęściej do tego modelu kolumny Indiana Line Nota 260, Tesi 261, Mission QX-2. Często słuchamy B&W 685, ale z tymi kolumnami dużo lepiej radzi sobie dopiero model 870D.

Zapraszamy na odsłuchy.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Witaj,

Zdecydowanie Jean Marie Reynaud Lucia. To monitory, które zachwyca Cię spójnością, barwą, plastyczniścią. Oczywiście pewnym ograniczeniem całego systemu będzie elektronika, ale efekt końcowy powinien Cię w pełni usatysfakcjonować. A zawsze w przyszłości możesz zmienć elektronikę Yamaha na coś lepszego - jest wiele bardzo dobrych klasowo wzmacniaczy w małych wymiarach np. Cyrus One, Rega Brio-R czy Audiolab M-One, wtedy efekt końcowy będzie jeszcze lepszy.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, jest także możliwość wypożyczenia kolumn do testu w Twoim systemie i pomieszczeniu.

Tak tez chyba zrobimy i wezme te JMR na testy , wiem ze ta Yamaha nie jest demonem mocy

Po starym systemie został mi jeszcze moj "DEMON" Pma1510ae , ale chce go zamienic na Cyrus one

Pomyśl jeszcze nad Cabasse Antigua 170; mam je wprawdzie z 803D, ale sądzę, że z MCR 670 też dadzą radę. Wprawdzie mają port bass reflexu z tyłu, to mogą jednak w miarę blisko stać od ściany.

Artur z tego co pamiętam to masz lub miałeś kef R300 i mam pytanie, jak wypadaja wspomniane przez Ciebie Cabasse względem tych R300

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.