Skocz do zawartości
IGNORED

Definitive Technology SM45/Polk RTIA3 + YAMAHA AX570. Czy to dobre rozwiązanie?

Bukaj

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

z podanych przez Ciebie modeli kolumn zdecydowanie polecam Polk Audio RTi A3. Takie połączenie z Yamaha zapewni Ci mocny, szybki, bardzo dynamiczny, swobodny dźwięk. Z Definitive Technology może być zbyt jasno, ostro, sucho.

A czy tylko te dwie konstrukcje wchodzą w rachubę? Jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie możemy poruszać się?

Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania i wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

10m2 

Dance 90, Eurodance, Reggae, Disco , Disco Polo 

Kwota do 2500zl. Chodzi mi przede wszystkim o mocny bas ,dobra wyraźną  górę  

A jeśli chodzi o okablowanie do tych kolumn, to jakie najlepiej wybrac ? 

Kupię RTI A3, bo widzę, ze będą pasowały idealnie,l no i tak samo plusem jest to, ze mogę je ustawić bardzo blisko ścian. A o to, przede wszystkim chodzi. Tylko właśnie mam problem z tym okablowaniem, bo posiadam jakieś tam kable tylko, ze one były za grosze. 

Posiadam aktualnie kolumny podłogowe(śmiech w takim pokoju) SONY  SS-MFS 500H grają one wlasnie z wymienionym wzmacniaczem AX 570. Chciałbym je zmienic na coś o niebo lepszego, bo on nie mają wgl góry a bas jest tylko głęboki, nie ma kopa 

• 3 tygodnie później...
W dniu Fri Dec 21 2018 o 09:29, Q21 napisał:

Cześć,

z podanych przez Ciebie modeli kolumn zdecydowanie polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Takie połączenie z Yamaha zapewni Ci mocny, szybki, bardzo dynamiczny, swobodny dźwięk. Z Definitive Technology może być zbyt jasno, ostro, sucho.

A czy tylko te dwie konstrukcje wchodzą w rachubę? Jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie możemy poruszać się?

Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania i wyceny.

Na początku, gdy podlaczylem owe kolumny RTI A3 do wzmacniacza AX570 ,było dobrze z basem dużo go było, góra trochę przyciemniona , a znowu teraz po paru tygodniach zauważyłem, ze mam mało basu , natomiast góra, się trochę poprawila, ale jeszcze choćby trochę jej brakuje. Nie wiem czy to wina wzmacniacza czy okablowania? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.