Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe HK AVR255 + Klipsch Synergy F2-C2-B2 zmiana na mniejszy zestaw.

tocolubie

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Posiadam zestaw jak w temacie.
Jestem zmuszony do zmiany swojego KD na coś sporo mniejszego, w cenie podobnej wartości mojego obecnego zestawu. Myślę po sprzedaży + dołożenie trochę gotówki przeznaczony budżet będzie wynosił około 3000 zł .

I tutaj pojawia się problem co może mnie zadowolić?
Może jakaś mini wieża? Rozważam również soundbara JBL bar 5.1  większość będzie miała służyć do oglądania TV (standard  + trochę filmów z canal +, netflix i hbo Go), do muzyki radio do śniadania lub jak przyjdą goście :) Pokój jest dość mały, około 18m2
Czy możecie coś doradzić?

Dodaję zdjęcie, jak obecnie to wygląda :)

Dziękuję za zainteresowanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

może coś pokroju Tannoy TFX, HTS, Canton Movie?

Przeszkadza rozmiar samych kolumn, czy ampli KD również?

Soundbar osobiście bym sobie darował. Po przesiadce z HK + Klipsch nie będzie Pan zadowolony, zwłaszcza jak przyjadą goście ;) 

Dzięki za zainteresowanie.
Ogólnie chciałem zmienić cały zestaw, na "minimalistyczny" (chodzi o rozmiar) Jak widać stoi wszystko na komodzie, co nie wygląda zbyt pięknie. Moja mała pociecha ( syn ;)) już chodzi co zmusiło nas do pozbycia się szafki rtv i jest jak jest. Sam dźwięk z HK + Klipsch osobiście mnie naprawdę zadawala. A sam fakt że przy lewej kolumnie stoi już stół z krzesłami, trzeba być ostrożnym żeby nie obić sprzętu co nie jest komfortowe :) Nie znam się aż tak i nie wiem czym mogę zastąpić sprzęt (uważam że obecny jest dość niezły) na mniejszy, ze skutecznym dźwiękiem :) Co do sounbara, przekonuje mnie wygląd i brak kabli ( opinii jest 1mln jeden powie że dźwięk zwala z nóg jeden o tym samym powie że nie da się słuchać, wiadomo jak jest :) Dlatego napisałem na forum, bo wiem że są osoby co mają tu doświadczenie i mogą się podzielić swoją opinią, doradzić coś ciekawego :)

soundbar, to jest jakiś wytwór producentów, który brzmi trochę lepiej od głośników w samym TV (które nota bene odnoszę wrażenie, że są coraz gorszej jakości, żeby tylko nakręcać sprzedaż tych super hiper belek 7.1, czy też z atmosem, masażerem stóp i Bóg wie, czym jeszcze).

Nie zastąpi Ci on obecnie posiadanego zestawu. Do słuchania muzyki również nie specjalnie "to" się nadaje. Ale to jest moje zdanie.

Jeżeli możesz zostawić chociaż HK i masz potrzebę zmniejszenia gabarytów samych kolumn, to osobiście poszedłbym we wcześniej zaproponowane (lub im podobne) ustrojstwo ;) 

Dziękuję Ci za odpowiedź. Dlatego widzisz właśnie tym sposobem soundbara sobie odpuszczę, na pewno poszukam proponowanych zestawów przez Ciebie :) oczywiście czekam na inne propozycję, może od innych użytkowników. U mnie sprawa nie jest nagła ale poważnie chcę zmienić sprzęt :)

Może ktoś jeszcze coś pomoże;) jeszcze mam jedno zapytanie, trochę odbiega od tematu ale z tego co mi wiadomo, mój HK nie ma ARC, oczywiście tv go ma, problem polega na tym ze z tv  oglądając Netflixa  itp nie mogę puścić dźwięku przez hdmi, tylko przez optyka. Czy się mylę? Ewentualnie myśląc o zamianie sprzętu, jest jakiś odpowiednik HK z takim wejściem? Lub ampli który obsługuje 4k? Ale pewnie to już sporo droższe sprzęty. 

Szkoda że zmienienisz na gorszy zestaw. U ciebie te klipscha stoją bardzo źle j mógłbyś poprawić jeszcze brzmienie. No ale muszę to mus. 

Z małych zestawów dobrze wypada tannoy tfx, kef 305 jeśli dobrze pamiętam model a bardzo dobrze tannoy arena. Bardzo dobry zestaw. Ale nie tani.

Dziekuje za zainteresowanie ;) Ja z brzmienia jestem zadowolony. Niestety po przeprowadzce trochę się zmieniło. Jak sam widzisz stają zle, ale to jedyna opcja. I tak z żona musiałem prowadzić negocjacje. ( pewnie nie ja jedyny ) ;) na pewno sparwdze Twoje propozycje, a do zmiany jestem wydaje się zmuszony.

W dniu 10.01.2019 o 17:23, tocolubie napisał:

oglądając Netflixa  itp nie mogę puścić dźwięku przez hdmi, tylko przez optyka. Czy się mylę?

przez optyk, jak najbardziej

W dniu 10.01.2019 o 17:23, tocolubie napisał:

jest jakiś odpowiednik HK z takim wejściem?

jeżeli pytasz o fabrycznie nowe modele, to sobie odpuść. HK "skończył" się jakiś czas temu.

4 godziny temu, tocolubie napisał:

a do zmiany jestem wydaje się zmuszony

a może jednak jakieś (odpowiednie) negocjacje? ;) 

Bardzo klipsche chciałbym zostawić ale sam fakt miejsca ze go mało, innych opcji ustawienia brak, pocieszne jest to ze młodego już przyzwyczaiłem ze nie wolno mu ich dotykać itp ;), co do ampli, to oczywiście używka wchodzi w grę, tylko nie wiem ile teraz mój hk jest warty, stan jego jest sklepowy. A i czym lepszym mógłbym go zastąpić, powiedzmy  w kwocie do 1000 zł plus wartość mojego. Pewnie będę musiał stworzyć nowy wątek :) miał być mniejszy sprzęt, a wyjdzie ze będę szukał lepszej opcji niż posiadam. Chciałbym generalnie żeby już można odtwarzać obraz 4k przez ampli, bo mój ma tylko full hd.

Mam nadzieje że ugadałem żonę i Kolumny uda mi się zostawić, myślę teraz nad nowym ampli, jeżeli wszystko zostanie zgonie z planem :) - (Żona)... Teraz nadałem nowy wątek, co do wymiany ampli. A za ten bardzo wam dziękuję za pomoc. Pozdrawiam wszystkich!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.