Skocz do zawartości
IGNORED

Harman kardon 3490 do klipsch rf 82 czy dobry wybor

seba010489

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam kolumny klipsch  rf 82 napędza je yamaha rx797, dodatkowo mam jeszcze  sub klipsch rw12 sw ogólnie jestem zadowolony z mocy i jakości odsłuchu ale mam możliwość kupienia w dobrych pieniądzach hk 3490, czy zagra to lepiej bo z tego co się orientuję ma on 120W na kanał w 8Ohm a moja yamaha 2x90W czyli nie pokazuje pełnej mocy kolumn, co o tym sądzicie, warto zmieniać na hk3490? 

zagra inaczej -harman ma inną sygnaturę brzmienia,moc ma znaczenie drugorzędne,pełną moc kolumn może pokazać i 40w wzmacniacz  z porządnym zasilaniem,jak masz możliwość odsłuchu to  porównaj

To będzie raczej tylko skok w bok niż poprawa.
Tak jak Kolega wyżej pisze, 90 czy 120W - w praktyce może nie być żadnych różnic albo znikome, szukaj wydajnego prądowo wzmaka, moc na papierze (szczególnie w przypadku amplitunerów KD) jest to bardzo mało istotna. Gdybyś np. podłączył dobrą 50W lampę czy starego Krella KSA50 (też o mocy 50W przy 8 ohm) to wtedy byłby ogromny postęp i te piece mogłyby wycisnąć z kolumn znacznie więcej, zawstydzając często 100-200W ampli KD

Może coś typu XINDAK XA6900?
Widzę w ogłoszeniach za 2500, nie wiem jak to się zgra z Klipschami ale obstawiam, że powinno.
Mocy mu nie brak a charakterem powinien skompensować trochę wyrywne Klipsche.
NADa jakiegoś możesz poszukać, może Vincet.
Albo Harman ale ten, o którym Ci pisałem w innym wątku.

Jedna ważna rada: nie kupuj niczego zanim nie posłuchasz bo nie wiadomo jak dany klocek wpasuje się w Twój system i w Twoje gusta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.