Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Jamo C605

Sobociak

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

domyślam się, że zależy Ci także na funkcjach sieciowych. Amplituner Yamaha R-N803D to dobre rozwiązanie, amplituner praktycznie w pełni wyposażony, zbudowany na bazie wzmacniacza Yamaha A-S701. Dźwiękowo to raczej dynamiczne, swobodne granie z wyeksponowanymi skrajami pasma. Takie połączenie dobrze sprawdzi się szczególnie w szybszych, mocniejszych gatunkach muzycznych. Tańszą alternatywą są amplitunery sieciowe Onkyo - model TX-8250 lub TX-8270. To równiejsze, bardziej plastyczne granie. Dodatkowo model TX-8270 ma wejścia i wyjścia HDMI.

Jeśli natomiast stawiasz przede wsztstkim na jakość dzwięku, spójrz na klasyczne wzmacniacze. Pierwszą propozycją jest NAD C338, który dodatkowo posiada google chromecast. Innymi opcjami jest dobranie odpowiedniego wzmacniacza pod Twoje preferencje np. Marantz PM6006, Pioneer A-40AE, Advance Acoustic X-i50BT czy trochę droższy, ale wyraźnie lepszy Audiolab 6000A oraz zewnetrznego odtwarzacza Yamaha WXAD-10. 

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porownania oraz indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Przerost może być, ale nie określiłeś ni zadań, ni budżetu, bo może ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

spełnił by wystarczająco oczekiwania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Na wstępie dzięki za wasze podpowiedzi i rozwiązania.

powiem tak - jak do tej pory mam HK AVR 255 bo miałem pare lat temu ochotę na 5.1 ale teraz mnie to nie kręci i nie potrzebuje tylu głośników i chciałbym się skupić na dobrym stereo. Filmów oglądamy mało, głównie słuchamy muzyki ( cały przekrój - pop, house ale tez czasami klasyczną i słuchowiska dzieci ) która puszczamy z Tidala przez Apple TV, ewentualnie koncerty z blu raya. Brzmienie tego HK wydawało mi się na początku dosyć dobre dopóki nie poczytałem o jakości sprzętów kina domowego :-)

chcialbym kupić dobry wzmacniacz, raczej sieciowy bo denerwuje mnie aktualnie ze jak chce puścić muzykę z tidala z komórki to muszę włączyć TV. Wiec wzmacniacz powinien mieć funkcje Air play. Znalazłem jeden wzmacniacz ze zintegrowanym odtwarzaczem CD ( Pioneer nc50 DAB ) ( co tez byłoby fajne, bo płyty muszę aktualnie tez przez blu raya i znowu muszę włączyć TV :-) )ale podejrzewam ze z tym wzmacniaczem z CD będę miał wprawdzie wygodniej ale poprawy brzemienia w stosunku do obecnego HK mogę nie dostrzegę. 

Do tego potrzebuje radio FM ewentualnie DAB.

zlacza HDMI nie są mi potrzebne. Ewentualnie jedno. Wystarczy 1 albo 2 optyczne plus coaxialne. HDMI podłączę do TV. Tak będzie prościej  na pewno i wzmacniacz zajmie się tylko stereo a nie w dodatku video. 

Kolumny Jamo c605 o impedancji 6 Ohm zmuszam czasem do głośnego sluchania. Aktualnie w bloku ale bedziemy budować dom gdzie chcemy mieć duży otwarty salon ewentualnie z galeria na piętro, wyższy. 

Budżet - 500 - 600 €

nie potrzebuje sprzętu klasy high end ale chce słyszeć i wiedzieć ze jakość muzyki której słucham jest na wysokim poziomie. Żeby Adele a także AC/DC ładnie zagrało i pokój był pełen muzyki.

duzo napisałem ale mam nadzieje ze zrozumiale. Dzięki z gory za wasze cenne rady

pozdr

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.