Skocz do zawartości
IGNORED

Cyrus, czy Rotel?

Marcinzp

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

to zależy od Twoich preferencji i konfiguracji całego systemu. Cyrus Lyric to urządzenie all-in-one, mieszczące wszystkie elementy zestawu Rotel. To jedno z lepszych tego typu urządzeń, mogące konkurować z segmentami solo. Kwestia odsłuchów.

A czy brałeś także pod uwagę inne konfiguracje? Bo jeśli możesz postawić zestaw składający się z trzech segmentów, to wydaje mi się, że możemy szukać jeszcze innych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/142453-cyrus-czy-rotel/#findComment-4486050

Dzięki. Myślałem, że będzie wskazanie na Cyrusa. Inne konfiguracje też mogą być, ale muszą pochodzić od jednego producenta i zawierać wzmacniacz, odtwarzacz CD i tuner FM/DAB+. Nikt więcej nie odpowie na pytanie?

https://www.audiostereo.pl/topic/142453-cyrus-czy-rotel/#findComment-4486227

Przeznaczenie wspólne, ale obydwa produkty adresowane dla trochę innych odbiorców. Jeżeli jesteś "rasowym" audiofilem, to prawdopodobnie konfiguracja, z kilku klocków zagra Ci lepiej i będziesz się czuł lepiej psychicznie:) Gdyby Cyrus grał lepiej niż kosztuje, to czemu nie? Lecz w tym przypadku stawiam na Rotela.

https://www.audiostereo.pl/topic/142453-cyrus-czy-rotel/#findComment-4486309
15 godzin temu, Nikimaj napisał:

Gdyby Cyrus grał lepiej niż kosztuje, to czemu nie? Lecz w tym przypadku stawiam na Rotela.

Tu nie ma co stawiać tylko wystarczy posłuchać.

Lubię Rotele i miałem ich wiele od starszych integr , dzielonek ( 980 BX , koncowka RB 995 , zestaw Michi a ostatnio flagowa fajna nowa integra RA 1592 . 

Odkąd Uzytkuję Cyrus Lyric (ponad rok) to  brzmieniowo niczego mi nie brakuje . Podoba mnie się bardziej ten wlasnie cyrusowo brytyjski charakter . Jest jakoś muzykalniej z zarazem dokładnie i detalicznie ze swobodą i tym napowietrzeniem.

Jest to sprzęt niesamowicie funkcjonalny a co ważne stabilny . Pliki i ripy CD po postawieniu serwera NAS brzmią tak że od kilku miesięcy nie włożyłem ani jednego CD do napędu.

Jest tez wyjście pre out . Ostatnimi czasy bawię się monoblokami na EL 34 gdzie Cyrus robi jako pre i cyfrowy HUB . Jest naprawdę przyzwoicie :)

Dobra informacja jest też dla jakże licznej grupy fanów Dynaudio bo Lyric dobrze się z nimi zgrywa i starcza mu spokojnie pary na ich napędzenie.

https://www.audiostereo.pl/topic/142453-cyrus-czy-rotel/#findComment-4486656
W dniu 19.01.2019 o 14:28, Luk77 napisał:

Tu nie ma co stawiać tylko wystarczy posłuchać.

Lubię Rotele i miałem ich wiele od starszych integr , dzielonek ( 980 BX , koncowka RB 995 , zestaw Michi a ostatnio flagowa fajna nowa integra RA 1592 . 

Odkąd Uzytkuję Cyrus Lyric (ponad rok) to  brzmieniowo niczego mi nie brakuje . Podoba mnie się bardziej ten wlasnie cyrusowo brytyjski charakter . Jest jakoś muzykalniej z zarazem dokładnie i detalicznie ze swobodą i tym napowietrzeniem.

Jest to sprzęt niesamowicie funkcjonalny a co ważne stabilny . Pliki i ripy CD po postawieniu serwera NAS brzmią tak że od kilku miesięcy nie włożyłem ani jednego CD do napędu.

Jest tez wyjście pre out . Ostatnimi czasy bawię się monoblokami na EL 34 gdzie Cyrus robi jako pre i cyfrowy HUB . Jest naprawdę przyzwoicie :)

Dobra informacja jest też dla jakże licznej grupy fanów Dynaudio bo Lyric dobrze się z nimi zgrywa i starcza mu spokojnie pary na ich napędzenie.

Każdy chwili swoje, jak już to kupił. Lecz skąd masz tą pewność, że z czymś innnym nie zgra się jeszcze lepiej? A do "napędzania" to służą magnesy w kolumnach :)

https://www.audiostereo.pl/topic/142453-cyrus-czy-rotel/#findComment-4488080

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.