Skocz do zawartości
IGNORED

Embargo na mięso - zasadność i skutki.

szymon1977

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, muls napisał:

no tu ku...rwa zabij niepotryjote bo to on sra do wlasnego gniazda szymus i to jest rozwiazanie.

Gdybyś jeszcze swoje pomysły potrafił w kulturalny sposób przekazać, to bym Ci lajka może kliknął. A tak to nie zniżę się do Twojego poziomu. Więc po co szczekasz? 

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

3 godziny temu, muls napisał:

...a po co jak mam na miejscu.

Masz u mnie plus za samokrytykę. A teraz zostaw porządnych ludzi w spokoju i idź szczekać na kundle. 

5 godzin temu, szymon1977 napisał:

A powinny mieć, skoro krzyczysz, że wady są polskie, a zalety europejskie i motywujesz tym embargo dla własnego kraju. 

Embargo a przynajmniej masowa kontrola się należy branży mięsnej jak psu buda, z tego względu, że raz nie potrafiła sobie poradzić z całą pewnością widocznym dla niej procederem handlu chorym bydłem, dwa nie był to pierwszy przypadek na przestrzeni ostatnich lat. Nie mam zielonego pojęcia jakie znaczenie miało by mieć dla mnie jako konsumenta, że hipotetycznie na całym świecie zdarzają się podobne przypadki i  cwaniactwo naszych rolników, handlarzy, rzeźników nie jest czymś odosobnionym. 

Żyje w tym kraju, tu jem i tu robię kupę. Co za tym idzie w moim interesie jest by wszelkimi możliwymi sposobami ograniczyć do nieistotnego minimum wszelkie przejawy cwaniactwa, w tym to związane z produkcją żywności. 

O jakich "zaletach europejskich", cokolwiek byto było, pisałem w związku z aferą z wołowiną, bo jakoś sobie nie przypominam?

15 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Nie mam zielonego pojęcia jakie znaczenie miało by mieć dla mnie jako konsumenta, że hipotetycznie na całym świecie zdarzają się podobne przypadki... 

Tylko takie, że nie bzdurzyłbyś, że dla polaków to embargo bo cwaniacy, a Europa jest wspaniała. Poza tym to ogólnie rzecz biorąc masz rację i nikt temu nie przeczy. 

20 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

O jakich "zaletach europejskich", cokolwiek byto było, pisałem w związku z aferą z wołowiną, bo jakoś sobie nie przypominam?

Ja też sobie tego nie przypominam, ale skoro stwierdziłeś, że cwaniactwo jest polskie, i tępieniem polskiego cwaniactwa powinniśny gonić Europę (czy jakoś tak), to niepolski musi być brak cwaniactwa. Widzę, że nie tylko tego co ja piszę nie rozumiesz, ale nawet tego co sam piszesz. 

Sa juz chetni do sprawdzania czeskiego piwa                                                                                                                                                 gotowi jesteśmy badać piwa jasne, górnej fermentacji, portery i piwa marcowe. Piwa oryginalnie produkowane w Czechach, a także w polskich browarach pod czeską marką (choć nie wiadomo, czy te też mają być kontrolowane). Część ekspertów twierdzi, że klauzula sumienia nie pozwala im na badanie piw smakowych, ale z tym problemem jakoś sobie poradzimy.

Tę inicjatywę podejmujemy ze świadomością pogarszającej się od kilku lat jakości kontroli państwowej, szczególnie w przemyśle mięsnym. Świadectwem tego był reportaż „Superwizjera” TVN w jednej z mazowieckich rzeźni oraz kontrole przeprowadzone przez inspektorów Komisji Europejskiej, które na ok. 300 zakładów w blisko 60 stwierdziły nieprawidłowości. Wiemy, że „dobra zmiana” w obszarze rolnictwa wygląda mniej więcej tak jak stadniny koni arabskich, ale chcemy wesprzeć ją w przezwyciężaniu przejściowych trudności.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
27 minut temu, muls napisał:

ty tylko pilnuj budy zeby ci patroyoci nie pod..li

Przywiązać Cię na łańcuch abyś nie uciekł? 

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Ja też sobie tego nie przypominam, ale skoro stwierdziłeś, że cwaniactwo jest polskie, i tępieniem polskiego cwaniactwa powinniśny gonić Europę (czy jakoś tak), to niepolski musi być brak cwaniactwa. Widzę, że nie tylko tego co ja piszę nie rozumiesz, ale nawet tego co sam piszesz. 

Coś się zapętliłeś i nie za bardzo wiesz jak z tego wybrnąć. Mam w dupie co dzieje się w innych krajach, dopóty dopóki nie wpływa to na to jak mi się żyje tu. To że zauważam polskie cwaniactwo wynika z tego, że ono ma bezpośredni wpływ na mnie. Nie ma to nic wspólnego ze ślepym zapatrzeniem na zachód, wschód czy co tam sobie jeszcze wymyślisz. 

Powiem ci obrazowo. Jak srają ci na wycieraczkę, to nie będziesz się pocieszał tym, że sąsiadowi też się zesrali tylko zrobisz wszystko by się to nie powtórzyło. No chyba, że ty wolisz grzecznie posprzątać za każdym razem gdy to się wydarzy i udawać przed sąsiadami, że to był jednostkowy przypadek. Właściwie z twoich postów wynika to drugie rozwiązanie.

52 minuty temu, Przemysław_51508 napisał:

Nie ma to nic wspólnego ze ślepym zapatrzeniem na zachód... 

Jeszcze raz:

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

...skoro stwierdziłeś, że cwaniactwo jest polskie, i tępieniem polskiego cwaniactwa powinniśny gonić Europę (czy jakoś tak), to niepolski musi być brak cwaniactwa.

52 minuty temu, Przemysław_51508 napisał:

Jak srają ci na wycieraczkę, to nie będziesz się pocieszał tym, że sąsiadowi też się zesrali... 

Nie wiem skąd taki pomysł, ale powiem Ci obrazowo: skoro w Twoim miasteczku sra się sąsiadom na wycieraczkę, to skoro Ty sąsiadowi na wycieraczkę się zesrasz, nie będzie to odstępstwem od Waszej małomiasteczkowej normy. Dla przykładu skoro Ty piszesz "ci" z małej litery, dziwne by było gdybyś miał do mnie pretensję, gdy ja też tak zacznę pisać. 

18 minut temu, szymon1977 napisał:

Jeszcze raz:

Nie próbuj wmawiać mi czegoś czego nie powiedziałem. 

21 minut temu, szymon1977 napisał:

skoro w Twoim miasteczku sra się sąsiadom na wycieraczkę

Tak w moim miasteczku, a i w kraju są "sr***cy na wycieraczkę", to niejako sport narodowy. Ja nie gustuje w tym sporcie i bardzo chętnie bym wszystkich tych "sportowców" przymusowo resocjalizował. A tobie chyba odległość zaburza ci trochę percepcję, ale to chyba dziś dosyć powszechny stan u "patriotów" na odległość.  

26 minut temu, szymon1977 napisał:

Ty piszesz "ci" z małej litery, dziwne by było gdybyś miał do mnie pretensję, gdy ja też tak zacznę pisać.

W mojej ocenie nie należy ci się duża litera. 

5 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

W mojej ocenie nie należy ci się duża litera

Wiem Przemciu, nie dorosłeś jeszcze do tego.

5 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Nie próbuj wmawiać mi czegoś czego nie powiedziałem. 

Nie wmawiam Ci niczego, czego nie napisałeś. A, że z tego, co napisałeś wynika co inego, niż chciałbyś żeby wynikało, to nie mój problem. Następnym razem pomyśl, zanim klikniesz "Dodaj odpowiedź".

7 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Tak w moim miasteczku, a i w kraju są "sr***cy na wycieraczkę", to niejako sport narodowy. 

I znów ten sam problem co z cwaniakowaniem. Byłby to sport narodowy, gdyby w Świecie "srających na wycieraczkę" nie było. A że jest ich w Świecie pełno, to jest to całkiem powszechna forma aktywności. I nic tu nie zmieni, że ja osobiście "srania na wycieczkę" nie uskuteczniam i nie pochwalam. Ani, że Wy się w tym lubujecie, ani nawet, że "sracie na wycieraczkę" własną. 

16 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie wmawiam Ci niczego, czego nie napisałeś. A, że z tego, co napisałeś wynika co inego, niż chciałbyś żeby wynikało, to nie mój problem. Następnym razem pomyśl, zanim klikniesz "Dodaj odpowiedź".

Masz już koszulkę "śmierć wrogom ojczyzny"?

Pasowała  by do ciebie jak ulał. Ten sam poziom intelektualny i sposób rozumowania. Każdy kto odważy się krytykować nasz wspaniały kraj a raczej to co w nim się dzieje za sprawą współziomków, zaraz jest ślepo zapatrzonym na zachód/wschód, nie widzi wad innych narodów itd. Co gorsza jak się zapytać o konkrety to wielkie oczy i bełkot, a w realu tylko argumenty siłowe. 

4 godziny temu, Przemysław_51508 napisał:

Masz już koszulkę "śmierć wrogom ojczyzny"?

Pasowała  by do ciebie jak ulał. Ten sam poziom intelektualny i sposób rozumowania. Każdy kto odważy się krytykować nasz wspaniały kraj a raczej to co w nim się dzieje za sprawą współziomków, zaraz jest ślepo zapatrzonym na zachód/wschód, nie widzi wad innych narodów itd.

Nie Przemciu, nie każdy. Poza Tobą są także ludzie inteligentni, którzy potrafią obiektywnie spojżeć na Świat, bez ograniczenia swoją małomiasteczkową mentalnością.

9 godzin temu, Przemysław_51508 napisał:

Co gorsza jak się zapytać o konkrety to wielkie oczy i bełkot, a w realu tylko argumenty siłowe. 

Embargo bo cwaniaki, a jak ktoś na temat pisze to ban. Śmieszne, że swoje cechy i występki innym przypisujesz. 

9 godzin temu, muls napisał:

...metoda na zanudzenie...

Będzie nowe, jak zrozumiesz aktualne. Za nudę sam jesteś odpowiedzialny. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.