Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do Technics SU-A800 (koniecznie nowe)

miszszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Dawno Dawno temu (jako gówniarz) miałem klocki Technicsa na wzmacniaczu SU-A800 (albo 900 - nie pamiętam dokładnie)

Grało to na Altusach 200

Potem poszła całość na strych, kolumny zostały wydane

Chciałbym uszczęśliwić zestawem (być może nieco na siłę - bo chyba Technics to nie zbyt cenony wzmacniacz) syna - lat 11

Całość grałaby w pokoju o powierzchni ok 15m2.

Syn słucha radia, muzyki rockowej (gra na gitarze akustycznej póki co polskie kawałki, które mu podsyłam) czasami coś w stylu RMF MAX ... Taki przekrój

Audiofilami nie jesteśmy, wiedzy zbyt wielkiej nie mam, dlatego celuję w nowe kolumny. Wiem że używki tańsze, ale często gęsto grzebane są w środku a ja nie mam wiedzy, żeby sprawdzić co i jak.

budżet 2000 - 2500 tyś zł na 2 szt. Jak będzie trzeba to coś dorzucę

Nie piszcie tylko proszę, żebym pognał Technicsa i kupił inny wzmacniacz - druga połówka tego nie zrozumie, i tak jeśli kiedyś sprzedałaby te nowe kolumny za kasę, za jaką niby je kupię (tj za tyle, ile jej powiem że wydałem), to nabywca będzie miał banana na twarzy przez wiele dni.

Proszę o modele - najlepiej z linkami do sklepu

żeby nie było - trochę czytałem. Ale ilu użytkowników forum, tyle opinii. ;)

Może coś w stylu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 109, 120 (trochę ponad budżetem),  lub Acoustic Energy Evo 3. A może inna marka?

Liczę na pomoc

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Że wzmacniacz taki sobie, to fakt, ale to nie zmienia potrzeb ;-)

Na Twoim miejscu nie brał bym podłogowych, ale monitory; choćby Pylona Pearl lub Opal Monitor,

a jak już musisz, to Pearl 20 lub Opal 20. Ja mam w podobnym metrażu monitory i wystarczają.

To w temacie nowych w założonym budżecie, choć można szukać wśród Indiana Line itp...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Jak koledzy wyżej plus od siebie bym dodał dynaudio emit m 10 lub 20 albo 

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem ciekawa oferta. 

Dobre kolumny które na pewno pokażą klasę kiedyś z lepszym towarzyszem niż ten technics. W razie W nie stracisz dużo na odsprzedaży bo firma trzyma poziom. 

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.