Skocz do zawartości
IGNORED

zamówienie na kwarc

Rambo

Rekomendowane odpowiedzi

Popieram 16. Nie rozumiem tylko co to za problem. Z Omigu może zamówić każdy. Zamówmy 20szt. tej 16-tki i za jakiś czas na pewno się rozejdą jak ciepłe bułeczki. Nie tak dawno pamiętam aukcję Allegro, na której sprzedało się prawie od ręki 10szt. 16,9344 5ppm - fakt były w dobrej cenie, ale przy 20szt. też nie będzie najgorzej.

Nie organizowałem zamówienia na 11. Jak zostanie mi coś kasy, to mogę za jakiś czas zorganizować zamówienie na kryształki 16. Zamówię 15szt. i mam nadzieję, że znajdą się na nie chętni, bo dla siebie potrzebuję max 2szt. Kiedyś już chciałem zamawiać (czerwiec 2004), ale ostatecznie rozmyśliłem się, bo kupiłem z innego źródła. Wtedy wyglądało to tak (odpowiedź z Omigu):

1. Rezonatory kwarcowe :

QM-490-P1GM07G 16.9344 MHz

Stab.temp.(-10 do 60 st C) ± 5 ppm,

dokładność wykonania ± 5 ppm,

dop.zmian rocznych ± 2 ppm,

poj. obiążenia CL 30 pF

- szt.3-10 - cena sprzedaży netto - 32,55 zł/szt

2. Ogólna wartość zamówienia - 230,00 zł + 22% VAT.

3. Termin realizacji - 5 szt w ciągu tygodnia od potwierdzenia warunków.

4. Dostawa towaru : przesyłka pocztowa.

5. Zapłata należności : zaliczenie pocztowe.

Zapytam ponownie i zobaczymy co powiedzą.

Kwarce do soboty jeszcze nie przyszły, choć obiecali wysyłkę w tym tygodniu. Mogło się tak zdarzyć, że wysłali w piątek a do dziś jeszcze nie doszły. Gdyby do poniedziałku paczka nie doszła będę dzwonił do Omigu we wtorek rano.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Dzisiaj dostałem potwierdzenie z Omigu, że kwarce wysłane. Będę więc chciał porozsyłać je do Was w tym tygodniu, bo później pakuję samochód i na 1,5 tygodnia w góry na narty, więc czas goni :).

Ps. mam nadzieję, że wszyscy, którzy mailem potwierdzali wpłatę pieniędzy zorbili to, bo nie chce mi się sprawdzać przelewów i będę rozsyłać w ciemno :).

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

kwarce już są! Przesyłka z pobraniem wyszła 615 zł - dość drogo. Mam nadzieję że nie wyjdę na zbyt duży minus :) . Rozpocznę wysyłkę w środę lub w czwartek.

>Rambo

>Mam nadzieję że nie wyjdę na zbyt duży minus :)

Przelicz ile wychodzi za sztukę i daj znać ja dopłacę. Nie powinno być tak,że organizujący dostawę ma kłopoty w takim wypadku.

Pozdrawiam

Jawojt

Panie i Panowie. Zainteresowanie na kwarce 16,9344MHz z tego co widziałem powinno być wystarczające, więc myślę, że czas rozpocząć zbieranie zamówień. Poproszę wszystkich zainteresowanych o wysłanie do mnie informacji z ilością sztuk i danymi adresowymi do wysyłki. Jeżeli uzbiera się odpowiednia ilość chętnych, to uruchamiam zamówienie. Parametry zamówię takie same jak dla kwarców zamawianych przez naszego kolegę forumowicza Rambo:)

Cena powinna być podobna lub taka sama. Jeśli ktoś będzie reflektował, to prześlę również płytkę i części pod prostego LClocka1. Jeżeli po testach odsłuchowych okaże się, że może on konkurować z zegarem Kwaka, to sprawa będzie załatwiona. Jeśli okaże się dużo gorszy (u mnie jest i tak spora poprawa w stosunku do układu z samym kwarcem)., t postaram się zrobić płytki pod zegar Kwaka.

Czekam na chętnych na priva.

Pozdrawiam

spoko - wychodzi mniej więcej na "0" :)

Odebrałem dzisiaj kwarce. Wszystko się zgadza z zamówieniem. Wszyscy powpłacali pieniądze! Najszybszy był Mr Zorro :). Dzisiaj zaczynam wypisywanie kopert i jutro wyślę. Przesyłka będzie polecona.

Ładnie wyglądają wszystkie kwarce razem ;).

Ps. miałem kilka mailów od osób chętnych na zakup kwarców lecz spóźnili się z zamówieniem. Myślę więc, że jeśli ktoś z Was boleje że za dużo kupił może kwarce odsprzedać bez najmniejszych problemów.

Są jeszcze jacyś chętni na kwarc 16.9344 MHz?

Chciałbym wysłać zamówienie, ale spośród tylu chętnych wpisujących się w tym wątku do tej pory zgłosiło się tylko 5 osób. To jeszcze trochę mało.

Pisałem juz do Rekina : może znalazłoby się jeszcze tylu chętnych, a Rekin miałby ochotę, dobrą wolę i moce przerobowe i dałoby się zamówić dla spóźnialskich również zbiorowo kwarce do Philipsów 11MHz ??? Ja w jeden bym wszedł (niezależnie od 16MHz)

Rekin - co Ty na to ?????.

Mnie jest wszystko jedno, tylko nie wiem czy nazbiera się tylu chętnych, żeby cena była rozsądna. Może być kłopot, bo o ile wiem, to dopiero co zamówienie organizował Rambo. Może prościej 1szt. spróbować odkupić od kogoś, kto zamawiał wcześniej? Jeśli oczywiście nie uda się, to mogę zamówić dowolną częstotliwość w mniejszej ilości za wyższą cenę.

Chciałbym zamówienie wysłać na początku przyszłego tygodnia, dlatego czekam jeszcze na chętnych do powiedzmy... poniedziałku - później będzie za późno;-)

Pozdrawiam

Zapomniałem.

Płytka pod clocka będzie troszkę przerobiona tzn. Jeśli ktoś będzie chciał, to wlutuje elementy pod zasilanie oryginalnie jak w LClock1, ale zostawię też ścieżki pod stablizator LT1086CT-5. Co kto lubi:) Będzie też miejsce pod mały dławiczek 1mH na wejściu.

Kwarce już rozesłane przesyłkami poleconymi !!!

Rekin -> oczywiście gdyby na 11MHz było wystarczająco chętnych. Gdzieś tam w wątku odezwało się kilku spóżnialskich, ale jakby nie było to nie ma problemu - sprawa może poczekać :-)

Pozdrawiam wszystkich gorąco :-)

Na razie kiepsko to widzę. Nawet na te 16,9344 nie ma zbyt wielu chętnych. To samo dotyczy płytek. Liczyłem cenę przy wykonaniu minimum 30szt. Już i tak utopiłem w różnych częściach tyle kasy, że nie wiem kiedy to odpracuję. Dobra wiadomość to taka, że mogę każdemu powysyłać komplet części do budowy zegara, bo kupiłem hurtem większe ilości i wydaje mi się, że stosunkowo niedrogo. Jedyny problem to LT1086CT-5. Jego cena jest okrutna. Kiedyś kupowałem za 10PLN, a teraz gość w sklepie oszalał i chce 18PLN.

Jeszcze tylko jedno dopiszę - koperty stemplowałem swoją pieczątką firmową żeby mniej pisać, także nie zdziwcie się jak otrzymacie przesyłkę, bo kilka osób było już wcześniej mocno zaskoczone ;)).

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.