Skocz do zawartości
IGNORED

Audiotrak Prodigy Cube + MUSES 02 - Jakie słuchawki?

TalRash

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Wymieniłem poprzednią kartę na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do tego zmieniłem opamp na MUSES 02.

Słucham różnego rodzaju muzyki naprawdę nie potrafię zdefiniować, od Pink Floyd przez Rammstein aż do typów house czy vocal trance więc kupno słuchawek pod typ muzyki odpada. W zdecydowanej większości źródłem są pliki flac ale kilka repertuarów mam też w dsd128. No i oczywiście niezliczona ilość płyt CD.

Zastanawiałem się nad kupnem 660S Sennheisera ale czy to nie przerost jakości słuchawek do kostki Audiotraka?

A może nie Sennheiser? Mam jakiś niezrozumiały sentyment do tej firmy, sam nie wiem dlaczego. Aktualnie posiadam Sennheiser HD555 ale czuję że można by lepiej.

Poradźcie coś. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam,
Jeśli szukasz rozdzielczości to na pewno nie w HD660/600/650, ponieważ tego nie zapewnią. HD660s nadają się do spokojniejszej muzyki ale potrafią się pogubić. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem byłyby Hifiman Sundara czyli podstawowe słuchawki planarne tego producenta. Brzmienie mamy ocieplone ale bardzo żywiołowe, z pazurem. Mamy w chwili obecnej akcję promocyjną więc warto skorzystać. 

Pozdrawiam
Szymon 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja używam Prodigy Cube z Bursonem V6 i mimo najlepszego brzmienia jakie on zapewnia, Sennheisery i AKG Q701 te słuchawki się marnują z tą kartą. Słucham na Creative Aurvana Live.

Czyli nie warto zmieniać słuchawek z HD555 tylko kupić porządnego DACa? I potem myśleć o słuchawkach? Zasmuciłeś mnie generalnie. Miałem nadzieję że ten DAC jest przyzwoity...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.