Skocz do zawartości
IGNORED

źródło do tidala do 5 tyś

Pablo201

Rekomendowane odpowiedzi

No słyszałem o cxn że nie specjalnie z dźwiękiem w stosunku np atolla st200 porównanie używanego ok 4 tyś., choć funkcjonalność na duży + dla CA, nie mówię już o menu i ustawieniach których praktycznie brak w atollu?. Opinia człowieka od którego kupiłem atolla i ma pozyczonego teraz od kolegi cxn.

Atoll nie wspiera tidal co w tym wątku go dyskwalifikuje , jednak dźwięk to jego zaleta bo z dostarczeniem tidala do niego ja bez problemu sobie poradzilem. Za male pieniądze ?

Dodam że byłem użytkownikiem 4 lata CA Sm6.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

18 godzin temu, Pablo201 napisał:

Hej a co myślisz  o auralic mini, onkyo NS-6170.  A może lepsze opcja dac chord 2qute  i do tego arcam rplay albo auralic mini?  

Zdecydowanie Chord 2Qute do tego spięty po USB A-B Auralic Aries Mini(urządzenie oferuje wyjście USB audio, które jest kompatybilne z przetwornikami DAC i nie wymaga sterownika,. Częstotliwości próbkowania: PCM 44.1Khz – 384Khz 32bits
DSD64, DSD128, DSD256). Po USB będzie lepiej + TIDAL w wersji Master będzie śmigał. ?

Jak masz więcej pytań pisz śmiało na priv! 
Pozdrawiam.

W dniu 12.03.2019 o 20:32, Roubaix napisał:

Azur 851N aż się prosi ? mi się osobiście bardzo podoba tylko ciężko będzie zmieścić się w założonych 5k.

Ewentualnie  CXN v2

Mam do sprzedania 851n. Pierwszy wlascieciel...

5 godzin temu, S4Home napisał:

Dźwięk będzie nie co jaśniejszy. Bez przesady z tym jazgotem ?

a nie lepiej zestawienie z chordem 2 qute albo innym dac-iem i do tego jakiś prosty odtwarzacz strumieniowy np.auralic mini

13 godzin temu, Pablo201 napisał:

a nie lepiej zestawienie z chordem 2 qute albo innym dac-iem i do tego jakiś prosty odtwarzacz strumieniowy np.auralic mini

Zdecydowanie lepiej pójść w system dzielony. Te połączenie jak wyżej pisałem będzie na prawdę dobre, dodatkowo możesz spinać oba urządzenia przewodem USB który wpłynie na jakość przesyłania danych.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.