Skocz do zawartości
IGNORED

Dlugosc kabli

Lock

Rekomendowane odpowiedzi

>a mnie sie wydaje,ze na tvn turbo

a mnie wisi z czego sie smieja na tvn turbo ;) szeze mowiac poziom tego kanalu jest tak niski jak "audiofili" na tym forum . . . nazwal bym nawet tvn tubro kanalem wiejskim ;) (nie obrazajac rolnikow)

dla mnie licza sie wypowiedzi fachowcow np. ta Zollera ktora przytoczylem wczesniej oraz fakty jak np. to ze w kazdym studio nagran albo wszedzie tam gdzie sa dopczynienia z profesinaona obrobka dzwieku sa komputery i karty dzwiekowe lynxa albo rme natomiast nie ma zaczarowanych odtwarzaczy CD za 10'000$ ;)

Pozatym ja na codzien obcuje z dzwiekiem wysokiej jakosci (24b/192) i moge sie sesownie wypowiedziec na temat roznic miedzy tym dzwiekiem a audio CD w przeciwnienstwie do kolegi audiofilla ktory jak sam przyznaje nie zna sie na kartrach dzwiekowych (nie zna sie nawet na swoim CD) a cala jego opinia na temat kart iopiera sie na sluchaniu pewnie z SB live albo jakiegos zinegrowanego szitu podczas grania w karty ;) Pytam wiec dlaczego taka osoba wogole wypowiada sie w takim watku ??? Rownie dobrze moze dawac "fachowe porady" na forum dla kardiologow albo fizykow.

>a co powiecie na odtwarzanie muzyki z komputera za pomocą cdromu poprzez wyjście cyfrowe?

w ten sposob ograniczasz komputer wylacznie do roli czytnika danych cyfrowych . . . ma to ses tylko w prztypadku gdy twoj stacjonarny CD ma problem z odczytem porysowanej/zniszczonej plyty audio CD lub gdy twoj stacjonarny nie radzi sobie np. z CDR albo CDRW.

DO LIamk

Człowieku uspokój się, oddychaj głęboko.Jak będziesz sie tak gorączkował to dobrze nie wróżę.:))

To co pisalem to jest moje zdanie i jak sie domyślam, wielu tez innych będzie w podobny sposób mysleć.

Biorąc urządzenie na odsluchy nie rozkładam go na czynniki pierwsze z punktu technicznego, lecz głównie słucham.Powtarzam jeszcze raz, dla mnie najwazniejsze to, jak dane urzadzenie brzmi a nie z jakich elementów jest zbudowane.Ponieważ nie wystarczy powkładać same bardzo dobre elementy i to zalatwi wspaniałe brzmienie.Zgadzam się,że im wieksza wiedza na temat danego urządzenia to tym lepiej-ale nie jest to wyznacznik jakości co do brzmienia.Nie będe sie rozpisywał-wtajemniczeni oczywiscie odsłuchowo będą wiedzieć o co chodzi.Podoba mi się Twoje stwierdzenie nawet nie znam swojego CD i jakim prawem zabieram glos na tym forum.Doprawdy zastanów sie co i o kim zamierzasz napisać.Miałem jeszcze coś dopisac od siebie-ale nie chce upodamniac sie do Twojego cierpkiego, płytkiego stylu pisania.

>może ktoś porównywał cyfrowo podłączony cd i cyfrowo podłączony cdrom?

> mam wrażenie że jakość byłaby podobna...

jesli masz dobry stacjonarny to rozny byl by tylko jitter

>Doprawdy zastanów sie co i o kim zamierzasz napisać.

pisze do osoby, ktora twierdzi ze sluchala audio cd 24b/192, ze czestotliwosc probkowania nie ma znaczenia i ze nawet plyty audio cd 20b sa do bani.

Czyli pisze do LAMERA, ktory w zadnym razie nie ma prawa nazywac sie audiofilem.

a co pisze . . . pisze prawde, swoje wlasne spstrzezenia poprte odsluchami i analizowaniem widma oraz cytuje profesionalistow - genralnie staram sie walczyc z ciemnota.

widzę że albo nikt nie podłączał cdrom wyjściem cyfrowym do wzmacniacza albo jest to temat tabu i nikt nie chce przyzanć się że bez sensu kupować cd za 800plm- lepiej kupić cdrom za 40(o ile ktoś już nie ma bo raczej rzadko zdaża sie komputer bez cdromu) :)))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

liamk wiesz co mi sie nie podoba???? uwazasz ze zjadles wszystkie rozumy mimo ze twierdzisz ze tak nie jest tymczasem wszyscy jestesmy na jakims etapie i kazdy musi sie jeszcze czegos nauczyc bo nikt nie wie wszystkiego...

>liamk wiesz co mi sie nie podoba???? uwazasz ze zjadles wszystkie rozumy

nie, w zadnym razie tak nie uwazam, aczkolwiek moje wypowiedzi moga byc w ten sposob odbierane

> mimo ze twierdzisz ze tak nie jest tymczasem wszyscy jestesmy na jakims etapie

> i kazdy musi sie jeszcze czegos nauczyc bo nikt nie wie wszystkiego...

oczywiscie, to forum (i kazde inne) z zalozenie ma sluzyc wlasnie takim celom. Czytajac to forum dowiedzialem sie wielu bardzo ciekawych rzeczy o ktorych wczesniej nie wiedzialem a zakladka "muzyka" pozwolila mi odkryc swiat muzyki na nowo.

white - do tego potrzebujesz jeszcze przetwornik C/A, a ten sporo kosztuje. Wzmacniacze raczej nie miewają wejść cyfrowych. Chyba że amplitunery KD, ale nikt do nich nie podłącza odtwarzaczy za dziesiątki tysięcy...

widzę że albo nikt nie podłączał cdrom wyjściem cyfrowym do wzmacniacza albo jest to temat tabu i nikt nie chce przyzanć się że bez sensu kupować cd za 800plm- lepiej kupić cdrom za 40(o ile ktoś już nie ma bo raczej rzadko zdaża sie komputer bez cdromu) :)))

Wszystko fajnie, lecz jak podłączyć taki cdrom do lampy.I nie mów mi,że dobrym rozwiązaniem było by miec wejscie cyfrowe we wzmaczniaczu lampowym.:))

pozdr

Ja myślę że CD-rom +karta można podłączyć nawet do lampowego wzmacniacza. Strat na jakości bym się nie obawiał pod warunkiem podpięcia kablami Velum. Przeczytałem na stronie internetowej Veluma , że to są inteligentne kalble które same naprawią , popraią i doprowadzą do porządku spaprany w komputerze sygnał I zagra że ho-ho... Nawet MP3 .A i cegiełki Shaki będa nie od rzeczy - wtedy to będzie już high-end

Darz Bór !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.