Skocz do zawartości
IGNORED

Marant 6370Q - nowa wkładka

Kwiacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Posiadam gramofon Marantz 6370Q z leciwą wkładką Grado... ciężko stwierdzić - kolor niebieski całości plus tajemnicze (gdyż internet milczy dla zadanej frazy) numery "1079" na górze wkładki.

Ale do brzegu: wkładka i igła mają swoje lata, nadszedł czas na zmianę. I tu pojawia się moje pytanie do obeznanych bardziej w tej dziedzinie forumowiczów - co innego mogę do tego gramofonu wsadzić? Czy posiada/posiadał ktoś z Was ten model gramofonu i może coś polecić?

Myślałem o wejściu w nowy model Grado (prestige red 1), ponieważ wizualnie bardzo mi się to spina, zapewne w dużej mierze z przyzwyczajenia. I tu kolejne pytanie czy to na pewno razem zagra i czy warto wchodzić w ten model czy wystarczy jakiś niższy z tej serii?

Mam w zasadzie nową wkładkę Audio Technica AT100E (grała we wcześniejszym Marantzie 6100 przez max dwie płyty), ale po zamontowaniu w 6370Q nie brzmiało to poprawnie (podłączyłem to dawno temu, więc dokładnie tego nie opiszę, ale po prostu dźwięk był zniekształcony i nie zgrywał się).

Jako, że jestem tu totalnym świeżakiem proszę nie krzyczeć tylko nakierować, jeżeli źle dobrałem dział lub popełniłem inne forumowe faux pas.

Pozdrawiam

MK

https://www.audiostereo.pl/topic/143957-marant-6370q-nowa-wk%C5%82adka/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.