Skocz do zawartości
IGNORED

CZU JUZ CZAS COS ZMIENIC ?

pawelpi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie ja na ta chorobe zachorowalem ponad rok temu ze wzgledu na to iz nie mialem mozliwosci sluchania roznych klockow zwrocilem sie do Was o rade a ze mialem akurat okazje posluchac kupilem b&w 603 s1 nad 304 oraz cd nad 522 i jestem ze wszystkiego bardzo zadowolony ale....moze juz cos czas zmienic i zagra jeszcze ladniej ? nie mam zadnych upatrzonych rzeczy gdybym sie na cos decydowal to raczej uzywane wiec po raz kolejny prosze o rade czy szukac jesli tak to od czego zaczac

https://www.audiostereo.pl/topic/14417-czu-juz-czas-cos-zmienic/

Mc Gyver napisz prosze co o tym sadzisz poczytalem troszke i przypuszczam ze pewnie chetnie bys cos pogrzebal w moich klocuszkach tylko czy jest sens ? moze lepiej cos sobie wymienic ? wiem ze tak troche dziwnie pisze bo tak naprawde to jestem niezdecydowany i nie wiem czego szukam

Modyfikowaniem NADa zajmował się z dobrym skutkiem Opteron, do niego się może zwróć. Jeżeli chodzi o kolumny, to posłuchaj najpierw kilku droższych zestawów, żebyś wiedział czego naprawdę oczekujesz, czego masz szukać, możesz też wybrać się do mnie na odsłuchy (kilka zestawów na różnych głośnikach) dokąd jeszcze nie posprzedawałem wszystkich kolumn, bo później będzie kicha, jak posprzedaję to zamawiam większą partię głośników z Holandii i robię nowe, ale przez ładne parę tygodni nie będzie nic wartościowego do słuchania, będę słuchał na jakichś pierdziawkach.

Witam ponownie i juz chyba wiem czego mi brakuje mam nadzieje ze zrozumiecie moj opis a wiec stereo jest super ale brakuje mi sceny w glab i troche drazni mnie ze slysze kolumny a chce zeby znikly zeby nie bylo tak dosadnie slychac ze to one graja ( ustawione sa po 1 m od bocznych scian 0,5 od tylnej i 2,5 od siebie ) wracajac do pytania co jest najslabszym ogniwem mojego lancucha zdaje sobie sprawe ze to wszystko nie jest najwyzszej jakosci ale moze jak wymienie najslabszy klocek to cos zyskam

najpierw zmien kable, potem pobaw sie ze wzmakiem a nastepnie sprobowac nalezy cos ze zrodlem ( np wyzszy model, albo dodac DACa) wtedy zmiana kolumn na wyzszy model, potem kable, zeby wycisnely z nowych kolumienek co sie da, nastepnie przyjdze czas na wzmak, no i wreszcie 'nowe' zrodlo ale wedy zauwazysz u siebie zapotrzebowanie na jakies kolumienki lepszejsze, do ktorych dopasujesz wlasciwe kable (najlepiej dedykowane), ktore beda potrzebowaly innego wzmaka a nastepnie zeby znikly ( bo pomimo wielu wydatkow caly czas fizycznie sa) poprawe brzmienia uzyskasz nowym zrodlem pewnie wtedy zauwazysz ze kolumny z wyzszej polki to bedzie dopiero to ( wyciagna ze zrodła jeszcze wiecej ah te detale) ale wtedy najslabszym elementem bedza kable, ktore bezwlocznie nalezy wymienic....cdn

Ps Nic w tym poscie nie ma o stolikach , kolcach, wygluszaczach, pulapkach, dywanach, telewizorach, granitach, kondycjonerach etc ;-D

Dziekuje za zyczliwe podpowiedzi dlubac chyba nie chce pewno sie nie oplaci z ustawienienia tez juz sprawdzalem moze to apetyt rosnie w miare jedzenia moze liczylem na to ze dodam nieduzo kasy kupie jakis stary tani a rewelacyjny klocek a bede bardzo zadowolony

Nie lekceważyłbym upgradów. Czasem rzeczywiście kosztem równym cenie kilku droższych płyt CD można zdziałać cuda. Wprawdzie z budżetówki highendu się nie zrobi, ale można poprawić dżwięk co najmniej o klasę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.