Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z aplikacją HEOS

Grzesh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od wczoraj mam problem z odtwarzaczem Marantz ND8006, a właściwie z oprogramowaniem HEOS...

Mianowicie nie mogę się zalogować do konta, cały czas przy próbie logowania mam informację "wystąpił nieznany błąd (kod błędu -2000)". Zauważyłem to gdy próbowałem włączyć Tidala.... Teraz w menue HEOS'u nie mam nawet ikonek Tidal, Deezer czy Spofity. Mniemam że jest to winą tego że w aplikacji smartfonu nie jestem zalogowany do HEOS'u ponieważ nadal mogę sterować odtwarzaczem włączać muzykę z cd czy usb... W odtwarzaczu sprawdziłem jestem tam zalogowany do HEOS'u. Czy może ktoś się orientuje co się dzieje czy to jakaś chwilowa awaria... Próbowałem także stworzyć nowe konto, z tym samym skutkiem wyskakuje błąd -2000.

https://www.audiostereo.pl/topic/144227-problem-z-aplikacj%C4%85-heos/
  • 2 tygodnie później...

Zapraszam do kontaktu z serwisem firmy Horn - dystrybutorem marek m.in. Denon i Marantz pod adresem mailowym [email protected] lub pod nr telefonu 223315533

• 3 tygodnie później...

Ten serwis to kompletna poracha. Serio, myślę, że tam nikt nie zna się na tym co robi. Dodatkowo bajzel, brak odpowiedzi, ignorancja.

Piszę to po kontakcie z tymże serwisem w związku z kilkoma sprawami. Zawsze to samo jw.

A co Ci powiedzieli ?

Z tymi urządzeniami tak już jest,raczej się ich unika :)

Kup Chromecast Audio, wepnij do opticala, będziesz bardziej zadowolony, Tidal będzie normlnie z własnej apki chodził;>

Godzinę temu, Krzaku666 napisał:

A co Ci powiedzieli ?

Zwykle nic nie są w stanie powiedzieć. A jak już mają pomysł to (w przypadku heos) reset ustawień. A w innych to np. brak odpowiedzi przez rok pomimo 20 przypomnień. Jeszcze kilka innych ale nawet mi się nie chce rozpisywć.

Godzinę temu, Krzaku666 napisał:

Kup Chromecast Audio, wepnij do opticala, będziesz bardziej zadowolony, Tidal będzie normlnie z własnej apki chodził;>

Mam Chromecasta i nie rozumiem zachwytu nad tym urządzeniem. Obsługa tego płata figle wcale nie mniejsze niż Music Cast czy HEOS (zwiechy w streamingu, zacięcia, zawieszanie telefonu, ograniczanie funkcji dzwiękowych telefonu podczas działania Tidala/TuneIn itp.)

Dźwiękowo nadaje się jedynie do podłączenia do Onkyo micro wieży w sypialni, choć i tam nie powala. Optyk do DAC wcale niczego nie załatwia. Jest bieda ogólnie. Warte ile kosztuje. 

Teraz, Krzaku666 napisał:

Bo co oni mogą? Tak działają te systemy, nie oni je produkują, wsparcie zależy od producenta. POza tym usługa nie jest gwarantowana jeżeli "dostawca" nie może jej dostarczyć ;>

Tak. Tu się mogę zgodzić. Ale w przypadku spraw nie softowych jak HEOS też jest qpa z ich wiedzą. 

DZiwne, u mnie działa doskonale we wszystkich pomieszczeniach, duże znaczenie ma na pewno sasięg routera.;>

Często w takich kłopotach rozwiązaniem jest ta apka -> 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ma wbudowanego klienta Tidal i współpracuje z różnymi "multiroomami"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.