Skocz do zawartości
IGNORED

A400X i trzeszczacy potencjometr

Lock

Rekomendowane odpowiedzi

Cze Lock

Ja mam Pionka A400X w ktorym tez jakis czas temu zaczal trzeszczec potencjometr ( dzialo sie tak gdy galka potencjometru była mniej wiecej na godzinie 9 ) ale mozna to latwo usunac pryskajac w potencjometr takim specyfikiem jak Kontakt - specyfik do kupienia w kazdym elektronicznym Dostep do potencjometru nie jest utrudniony wiec zabieg dosc prosty do samodzielnego wykonania aczkolwiek slyszalem ze taka operacja nie pomaga na dlugo choc u mnie to sie sprawdza juz od prawie roku tzn potencjometr nie trzeszczy Nowy potencjometr kosztuje podobno w serwisie - bez wymiany - ok 150 pln wiec troche sporo:) a kupic jakis zamiennik jest ciezko poniewaz w Pionku jest zamontowany potencjometr "zinegrowany z balancem" dzis rzadko stosowany podobno telpod produkowal tak owe ale chyba polskie telpody sa szajsowe i nie warte montowania w takim wzmaku ktory ma naprawde potencjal Wogole to dobry wzmak zwlaszcza jak wymienisz w nim opampa w sekcji przedwzmacniacza juz cos o tym pisalem na forum poszukaj przez wyszukiware

Pozdro

Witam.

Mam taki wzmacniacz od pewnego czasu , nie mam pojęcia ile teraz warto za niego dać ale wiem jak gra (mój jest po kilku modernizacjach ), dysponuje też instr. serwisową i schematem.

Wszelkimi informacjami i spostrzeżeniami mogę się z tobą podzielić e mail. jest w o mnie lub tel. po wcześniejszym uzgodnieniu .

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.