Skocz do zawartości
IGNORED

Zabrakło watów, dźwięku mniej...

martino

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów! Posiadany przeze mnie system to Nad C320+521+Dana 509 (głośnikowy Ultralink Excelsior-8). Czy ktoś ma podobny problem z wysterowaniem Avance'ow, ja odnosze wrażenie, że mimo przyjaznej impedancji potrzebują znacznie więcej watów niż moja 320 może im zaoferować.Co prawda w instrukcji piszą, że zalecana moc wzmaka to 50 wat +++ ale z 40-ma watami powinno też zagrać..(chyba).

Od pewnego czasu cierpię jednak na brak niskich rejestrów i zmniejszoną masę dźwięku.Używałem przez około 6 m-cy końcówki mocy znanego szkockiego potentata audio(celowo nie wymieniam marki bo ktoś powiedziałby że to profanacja :(). Z tamtymi watami działy sie cuda, dosłownie, dźwięk wciskał w fotel i nie pozwalał wstać.

Kiedy rozstałem się z tamtymi watami, zabrakło mi po prostu wszystkiego, mój system jest w tej chwili do niczego. Jeżeli ktoś miał podobny problem z Dana 509 i rozwiązał go w przyjazny dla portfela sposób, będe wdzięczny za wskazówki. Być może ktoś ma też inne wizje, nie koniecznie znane z własnych doświadczeń, również chętnie poczytam.Pozd.

Wiem o co ci chodzi, mam podobne spostrzezenia z tym wzmacniaczem. w polączeniu z paradigm monitor 3 tez szybko mu brakuje mocy. Potrafi pzyloić , ale jakoś malo pzekonująco. Na razie się z tym pogodzilem. Nie ma co się oszukiwać, 40w to jednak trochę malo zeby powietrze swobodnie poruszyć. Jak byś mial przedwzmacniacz jakiś nienajgorszy to pewnie końcówka Usher R 1.5 doprowadzila by twoje dany do prawdziwego orgazmu. Mniejsza z tym mówię tylko ze znam twój ból. Pozdrowienia

Skladam wlaśnie gainclona na3875tf. Nie ma on 100 wat ale podobno ladnie gra jak się przylozyć do budowy, zmostkowana wersja pewnie juz ma spore mozliwości dynamiczne ,mozna by pójść w tym kierunku.

Dzięki za porady, ekspresowo działacie :}. Też myślałem o końcówce Nad-a 272, cena tylko przeraża.Nie wiem czy bardziej rozsądnie nie byłoby sprzedać 320 za jakies 1000zł i kupić jakąś droższą integre 352, albo sięgnąć głębiej do portfela i od razu 372.Co do własnej roboty sprzętu, tzw.składaków nie mam jakoś przekonania, a Usher jest mi nie znany cenowo.Może coś secondhand, chociaż z tym też różnie bywa, ludzie nie zawsze szanują swój sprzęt.

Nie, nie umówmy się. Kolumny za 2 kzł,cd za 1,,,kzł i wzmak za 1 kzł, do tego końcówka za dyche.Słabo to widze,pewnie wrażenia były by nieziemskie, ale jednak to gruba przesada. Moge dołożyć max 2-2,5 kzł + dla żony na pierdułki pare groszy żeby nie bolało . To wszystko na co mnie stać.

Może macie przypadkowo namiar na kogoś, kto za rozsądniejsze pieniądze przywozi sprzet z zagranicy, omijając polskiego dilera i jego niebotyczne marże. Myśle tu o sprzęcie NAD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.