Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Przed chwila wyslale kilka zdjec do Was.

Jest tego oczywiscie wiecej ale chcialbym sie pochwalic jak juz beda skonczone i wloze w te skrzyneczki glosniki morela.

Zwrotnice na poczatku zloze z czesci dostepnych na wolumenie i jak zagra tak jak ja chce to tylko wymienie elementy na lepsze jakosciowo. (kondensatory src lub ruskie olejowo, cewki tasmowe z polinku, rezystory to i tak beda metalizowane ale sprubuje tez ceramicznych).

Bass reflex zakladam ze to bedzie jakies fi 40 mm a dlugosc ok 180 mm (tak wychodzi z programu)

Gość kaszio

(Konto usunięte)

>>> Lutek.

Wydaje mi sie ze od kwoty ok. 3000 euro ceny zaczynaja przypominac to co my zamowilismy.

Wiec wszystkie rabaty takie jak podal Roolph obowiazuje (napewno musi sie zebrac jaies 15 osob)

i w tedy kazdy z Was moze sobie przeliczac zakup po tych cenach jakie wczesniej podalem. Na dzien dzisiejszy juz jest te 15 osob wiec ceny napewno beda takie same .( tylko kto sie zajmie tym calym zamawianiem:)))))))))

Pozdrawiam

Ale jeszcze zobaczymy jak sie zakonczy 2 tura zamowien.

Tomek

zgodnie z obietnicą wrzucam fotki powstających skrzynek:

.

[obrazekLUKASZ-265651_1.jpg] [obrazekLUKASZ-265651_2.jpg] [obrazekLUKASZ-265651_3.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4633-100009692 1170264688_thumb.jpg

post-4633-100009693 1170264686_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Takie byly zamierzenia.

Ma to pracowac w ok. 9 litrach a reszta konstrukcji jest wykozystana jako stand (tam sobie wsype jakis piasek)

Tak sugerowal Grzegorz kolega McGyvera a i z programu wychodzilo ze optimum dla tego glosnika jest na tym poziomie.

Producent zaleca ze max. to 12 lirt. Ma byc impuls i ladny basik a nie nie jakis rozlazy bassssssss.

Zobaczymy jak wyjdzie?????

Zwrotnice tez mam juz wstepnie zaprojektowana tylko zastanawiam sie przy jakiej czestotliwosli ciac (2500 czy 3000) i czy dla wysokiego ma byc 2 czy 3 rzedu???

Panowie pomozcie. Grzsiek radzi aby byl to 3 rzad a moj znajomy w pracy zeby dac 2 rzad?????????

Jezeli chodzi o mnie to jestem juz zdecydowany na glosniczki w nastepnym zamowieniu. Beda to najprawdopodobniej Vify D25AG polaczone z XT18WH (swoja droga: sprawdzal ktos takie zestawienie?). Jezeli trzecia tura wejdzie w zycie prosilbym zamawiajacego o powiadomienie mnie na maila, co by mnie to nie ominelo.. ;)

>kaszio

Dzięki za zdjęcia i czekamy na więcej,szczególnie wersję finalną przed założeniem frontu.

Czym liczyłeś te obudowy i na ile stroisz ?

Ja spróbuję układu z linią transmisyjną . Z tymi zwrotkami to kłopot , większość układów

na tych głośnikach pracuje na 2nd ale skoro koledzy McGyvera mają inne zdanie to

trza będzie spróbować.

Męczyłem dość długo tweetery Morela, nawet swego czasu na Morelu MDT32 oparte były moje domowe kolumny w których dość często coś zmieniałem w ramach eksperymentu. Z drugim rzędem pracuje dobrze, ale z trzecim jeszcze lepiej. Nie dziwię się że ktoś zaleca drugi rząd, bo jeżeli porównywał Morela tak ciętego z jakimiś tańszymi tweeterami, to i tak Morel był lepszy.

>kaszio

" Wydaje mi sie ze od kwoty ok. 3000 euro ceny zaczynaja przypominac to co my zamowilismy. "

Dobrze by bylo wiedziec na pewno, jakie musialyby byc minimalna kwoty zamowien, dla kolku progow upustu.

Pisalem do "rhs" i odpisal mi, ze w razie czego zawsze pomoze, jesli chodzi o korespondencje z Rolphem.

Kilka dni temu napisalem do niego aby spytal o minimalne kwoty zamowienia aby otrzymac 10, 15 i 20% upustu, a takze jak sprawa wyglada z oplata za przesylke, jesli np. przekroczy troche 30kg ? Czy wowczas oplata bedzie taka jak za 60kg (czyli od razu dwa razy wieksza), czy tez proporcjonalnie do nadwyzki ponad 30kg ?

Taka informacja bylaby bardzo istotna na przyszlosc, jesli np zbierze sie mala grupka osob. Bedzie wiadomo przynajmniej, na jaka minimalna kwote musi opiewac zamowienie, aby uzyskac chocby 10%. Czyli przed wysylka zamowienia juz bedzie wiadomo, ile trzeba zaplacic.

Jezeli juz jest tylu chetnych, to w takim razie moze powinnismy robic te kolejne zamowienie? Po co niepotrzebnie czekac miesiac czy dwa, skoro juz mozna zamawiac..

Proponuje zrobic liste osob wraz z zamowieniem na glosniki. Jezeli wyjdzie juz teraz z tego przyzwoita przesylka, to ja jestem za, jezeli nie - to poczekamy jeszcze troche.

Ze swojej strony zamawiam:

- Vifa D25AG-35-06 - 2szt

- Vifa XT18WH-09-08 - 2 szt

A Wy?

pytanko

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia , lub chociaż gdzieś słyszał aluminiową kopułkę scana - D2904/9800

Myślę nad pewnym projektem w którym użyte byłyby wyłącznie metalowe membrany .

Może posiadacie jakieś info na temat ww. głośnika

mirmur

SS 9800 uzyty jest w REVEL-ach SALON. Odciety na 2.2kHz na zwrotnicy 24dB/Oct. To wiele mowi...

Kopulki aluminiowe musza byc idealnie zaaplikowane w przeciwnym razie gora robi sie zwiazana z glosnikiem.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Glosniki nie sa juz u Rolpha. Przejela je firma transportowa ale nie taka sama jak w przypadku pierwszego zamowienia.

Beijer Transport & Logistics

Eektestraat 2

Oldenzaal - Netherlands

T. +31.541.582500

F. +31.541.523065

url: www.beijer-logistics.nl

Niestety nie mozna sledzic losow paczki. Wszystko juz ustalilem w firmie ktora to ma do mnie dostarczyc.

Jutro wyjezdza TIR z Holandi i ok. czwartku lub piatku beda glosniki u mnie w ddomu. To byly dobre informacje....

Zle sa takie ze brakuje w tej przesylce 8 szt. morela MDT 29. Cos sie tam popieprzylo podczas pakowania. Taki info dostalem.

Wiem ze Rolph zapewnia ze jeszcze w tym tgygodniu wysle te brakujace glosniki do mnie .

Wiec uwazam tak ze jezeli wystarczy tych mdt29 na wysylki poza Wawe to one ida w pierwszej kolejnosci a ja i wszyscy inni ktorzy odbieraja osobiscie poczekaja na 2 transport.

Mnie sie nie spieszy chociaz skrzynki juz prawie gotowe. Zakladalem ze gdybym sam robil skrzyneczki to mi zajmie jakes ze 3 miesiace ale przekazalem prace stolarskie osobie bardziej doswiadczonej i juz sa prawie na ukonczeniu.

A tak chciale byc bez kolumn przez jakis 3 miechy zeby w koncu miec czas na sluchanie na moich superaskich sluchawkach

Bayerdynamic DT990 PRO i wzmacniczu ktory sobie zrobilem na OPA552 wg. koncepcji Darkula (pozdrawiam serdecznie)

kaszio

Gość kaszio

(Konto usunięte)

I jeszcze w kwesti formalnej ...

kto organizuje 3 edycje zamawiania glosnikow z audiocomponents?????????

bo ja narazie sie nie podejmuje i oddaje te mila prace kazdemu kto by chcial zarobic pare euro.

Pod koniec marca to inna sprawa. Moi znajomi od kielicha moze sie zdecyduja i wdedy to inna sprawa. Dzialamy.

Może trzecią edycje zamawiania głośników przesunąć powiedzmy na wrzesień , aby przywiezione do tej pory zostały zabudowane , przestrojone i odsłuchane , i bazując na opiniach można było coś wybrać bardziej trafnie.

Tylko Wojtas i ja chcemy zamowic glosniki? Gdzie jeste te 15 osob, o ktorych mowil kaszio? Myslalem, ze troche bedzie tych glosnikow i mozemy stworzyc nastepne zamowienie...

mirmur: napisalem juz, ze nie ma sensu czekac pol roku, jezeli zebralyby sie osoby, ktore chca teraz zamowic. Pozniej beda przeciez nastepne przesylki..

Ps. Czy zamawiajacy musi tylko zebrac kase, odebrac paczke i powysylac na wskazane adresy? Czy tu tez siedzi jakis kruczek?

Pozdr.

to nie tylko zebranie kasy i powysyłanie. to wbrew pozorom wymaga dużo czasu i uwagi. zebranie zamówień, które ciągle ulegają zmianie, to dopiero początek - uwierz mi.

idzie to opanować i miejmy nadzieję, że kaszio na ostatnim etapie nie zawiedzie ;-)

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Mam ok. 8 maili od osob ktore sie chcialy dolaczyc do 2 tury. (niestety z racji bardzo duzej liczby osob nie dalo rady) Moi znajomi to nastepne 3 i jak bym zalozyl nowy watek i napisal ze "zbieram kase" to by sie pewnie znalazlo te 15 osob dosc szybko.

Onosnie zalatwienia "zbierania kasy" to jest jeszcze pare rzeczy na ktore trzeba poswiecic czas zeby poszly pieniadze do holandi ale wystarczy poczytac ten watek i juz bedzie wiadomo co jak robic.

Jak ktos nie pracuje i nie ma dzieci to moze nawet nie zauwazy ze sie podjal takiej akcji.

Powodzenia

ja byłbym zainteresowany kunem głosnika. jestem nowy i niewiem jak wysłac priva. czy ceny z początku tematu są aktualne. proszę o pomoc chciałbym perlesy dt 100 ile one kosztuja i jakiś fajny głosniczek do suba. Co proponujecie.

dzisiaj odwołałem chę zakupu tesl arn312 na których chciałem robic kolumny bo znalazłem u was na stronce iz za tę cenę 200zł. Można kupi duzo lepszy głośnik o srednicy 25-30cm. SLS perlesa. Co proponujecie mam na basy tak do 500zł.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.