Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Akcja sie rozwija bardzo szybko.

Narazie wszyscy ktorzy do mni napisali sa na liscie.

Daje na zastanowienie sie do 1,5 tyg. max. Potem podliczam i wysylam do Rolpha.

juz jest ok 35 szt glosnikow jeszcze kilka osob i bedzie dobrze.

W dlugi weekend nie bede kozystal z kompa (bo mi sie nie chce) wiec odpowiedzi udzele jak wroce do pracy w poniedzilek.

Prosze sie na spokojnie zastanowic nad glosnikami ktore chcecie zamowic zeby nie bylo potem odkrecania.

Prosze o potwierdzenie na maila zamawianych glosnikow.

Bardzo chętnie dołączylbym sie do zamowienia, ale nie wiem co kupić ;)

>kaszio

U Rolpha pewinie nie można kupic fostexow? Cholerny problem z tymi glośnikami jest.

Może jednak asortyment ulegl zmianie albo Rolph się zacznie rozwijać, a moze załatwi dla stalych klientow jednorazowo 2 sztuki fostexa fe206

pozdrawiam

>Lutek

widzę że się zdecydowałes już na glośniki.

bardzo dobrze, że nie kupujesz tych planowanych (o ile dobrze pamietam miały byc proaci ?)

będziesz zadowolony, goście są nieźli, mają do tego smykalkę :)

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Policzylem wstepnie ile jest glosnikow. Wychodzi juz cos kolo 44 szt. Duzo jest wysokotonowe zamawianych przez pojedyncze osoby wiec przyjmuje ze czekam jeszcze na pare osob aby troche zwiekszyc pule glosnikow aby nie bylo problemu z uzyskaniem rabatu u Rolpha. Zobaczymy jak uda sie to zamowienie.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Mam jedno takie pytanie do znawcow Vif.

Jaka jest roznica (w brzmieniu, parametrach) miedzy glosnikiem 18WH0908 a 18 WO0908 oraz XT18WH0908 i XT18WO0908.

I jeszcze mam prosbe o pomoc w wyborze glosnikow.

Jeden projekt na XT18W?0908 i jaka do tego dac wysokotonowke . Myslalem o D25AG. Ale tez myslalem o pierscieniowej Vifie XT19cos tam.

A do drugirego projektu chce dac 18W?0908 i tam tez myslalem o D25 AG ale moze macie inne pomysly.

Prosze o sugestje. Beda to kolumny podlogowe o wewnetrznym litrarzu ok16 litr.

mam podobny problem co kaszio - wybór wysokotonowego, raczej kopólka tekstylna, średnica zewnetrzna kosza 104mm, bo to na wymianę w miejsce istniejącego d27tg05 do trójdrożnego do współpracy z audaxem aerożelowym hm130z12. SS D2905/9700 trochę drogo, a czy SS są warte swojej ceny? D25AG35 to aluminium, może D26TG35 i PL27TG45 przez naszego guru McGyvera uważane za najlepsze tekstylne Vify. No cóż, zazdroszczę zdecydowania kolegom, którzy już podali swoje głośniki do zamówienia.

Dik bierz Sesa jak ja. Też myślałem nad tymi właśnie Vifami. Seas ma kosz prawie 104 mm (103,7 chyba dokładnie) i jest super ;) Jak nie chcesz go to bierz D25AG. To aluminium ale dra miękko i jest cholernie detaliczne

>jaro4444

tak, ten seas KT27TDCF jest chyba lepszą kopółką od mojej vify d27tg05, dane firmy są zachęcające, nie czytałem opinii w necie jeszcze; czy orientujesz się jaka cena będzie tego seasa w audiocomponents?

>McGyver masz jakąś opinię o tym seasie albo o seasach? Ja błądzę, bo mam małę możliwości odsłuchu głośniczków, ta tania vifa to pierwsza moja przyzwoita kopółka, nie mogę jej trochę ujarzmić, muszę ją dość wysoko ciąć i to Linkwitz-Riley, za kilka dni jak dostanę kondensatorki nowe, to zweryfikuję ten pomysł. A w ogóle to dzięki za poradę w sprawie niskotonowego - vifa M22WR to był Twój typ, jestem z niej b. zadowolony, gra w 37l b-s, oczywiście, strojony na 34Hz, gra do 220 Hz (- 3 dB) - super, jeszcze chyba nawet niżej go nastroję na 31-32 Hz.

do crosover64=>

mam nadzieję , że lubisz wolno , miło i przyjemnie grające głośniki , bez zadziorności i bez nijniższego basu

w przeciwnym razie odpuść sobie te ariele bo nie będziesz zadowolony , a i części do zwrotnicy wychodzą prawie tyle co głośniki

pozdrawiam

dodo

>dodo

Dzięki

O ile kojarzę ściągnąłeś sobie taki zestaw,udało Ci się to złożyć do kupy? czym

to sterowałeś ?

Ja szukam czegoś do lampy,a takie podobno było założenie przy projekcie.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Oto wstepne podsumowanie:

tdrozod- morel mdt29-2szt

jakubek-morel mdt29-2szt

zuzu-vifa Xt18WH0908-2szt

vifa D25AG3506 - 2szt

norbi-vifa M18WH08-08 -2szt

vifaD25AG3506 -2szt

dik-perrles DT100 - 2szt

placek - vifa M18WH08-08 -2szt

pawcio scan D2905/9700 - 2szt

salmo - vifa M18WH08-08 - 2sz

scan D2905/9500 - 2 szt.

znajomy salmo vifa M18WH08-08 - 2szt

vifa DX25TG05-05 - 2szt

jaro4444 - seas KT27 TDCF- 2szt

piotr01 - Perrel HDS134 - 2szt

bikoz - vifa PL18WO - 2szt.

Seas KT28F - 2szt

Pawel Łagon - vifa D26TG35 - 2szt

fordave- perrles DT100-5szt

perless sls 12" - 1szt

czpyk - vifa M18WH08-08 - 2szt

scan D2905/9500 - 2 szt.

vifa XT25SC-3--04 - 2szt

crosover64 - vifa P13WH-00-08- 4szt

scan D2905/9500 - 2szt

tepper - vifa D26TG35- 2szt.

Piotr GD1 - perrles HDS 134 - 2szt

vifa DX25TG - 2szt

maszto - seas KT27 - 2szt.

I to bedzie chyba koniec.

Prosze sprawdzic i potwierdzic czy takie rzeczy chcecie zamowic. Napiszcie dokladne oznaczenie glosnikow zeby nie bylo potem jakis nieporozumien.

To narazie tyle

do kaszio =>

wcześniej pisałeś , że wpisujesz mnie na listę , osobiście rozmawiałem z Rolphem , że ma głośniki , które potrzebuję tj. Vifa PLW11 125/08 ( inna nazwa PL11WG-08 po cenie 35,.. EUR/ Szt ) , czy więc jest jakiś powód dla którego nie widzę się na liście ?

Pozdrawiam

dodo

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.