Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Moge wejsc za kolege ktory zrezygnował ?? Uczestniczylem w ostatnim zamowieniu.

Jestem zdecydowany na 100% na 2 szt Vify D27TG-05/06. Jestem zdecydowany odrazu wplacic pieniadze.

Jestem z poludniowej czesci Polski z pod Opola.

Witam

Wysłałem wszystkim wyliczenie kwoty do zapłacenia i dane konta. Przy wpłatach należy podać forumowego nicka (żebym nie musiał ustalać kto wpłacił metodą dedukcji) i dopisać "audiocomponents".

Pawel S., 20 Sie 2005, 15:50

>Witam

>McGyver przeslij mi nr konta i dokladne wyliczenia jaka kwote mam wplacic - zebym sie sam nie

>pomylil

>wlicz oczywiscie koszt przesylki do mnie - nie chce mi sie placic przy odbiorze przesylki

Nie będę tego robił. Dla wszystkich będzie jednakowo, to mi ułatwi pracę.

>nie lepiej byloby gdyby wplacac w EURO - uniknolbys klopotow

Właśnie tak jest dla mnie prościej.

EZO, sorry, ale nie będę już mieszał w zamówieniu, za dużo roboty. Następne bedzie za jakieś 6 tygodni, albo mogę Ci sprzedać po prostu parę tweeterów po cenach z Audiocomponents. Wysłałem do Ciebie maila.

Ezo,

ja w drugim zamówieniu z audiocomponents kupiłem te głośniki, ale w następnym będę je wymieniał docelowo na SS 9700. Zatem moje Vify mam do sprzedania sporo poniżej kosztów zakupu. Akurat wygrzane:) Daj znać jakbyś był zainteresowany

sorry.link poniżej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

McGyver rozumiem ze w tej cenie jest wliczona przesylka do mnie, bo jezeli nie to troche dziwnie wyliczyles koszt przesylki

z moich obliczen wychodzi za przesylke 238zl

a mase glosnikow razem z opakowaniem szacuje (zawyzam) na 12-15kg

przesylka do 30kg kosztuje 50E - wyjasnij mi jak to policzyles

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH za zamieszanie ale mam ograniczone fundusze

Pawel S.

Twoje głośniki to 17 punktów. Czyli za przesyłkę płacisz 133 zł licząc euro po 4,25 zł

A tak swoja drogą... te 4,25 mnie trochę dobija. Rozumiem że potem różnica zostanie zwrócona ?

Pawel S, wcześniej podawałem jak wyliczam. Oczywiście jest w tej metodzie pewne uproszczenie ułatwiające mi pracę. Zamawiasz ciężkie głośniki, to tak wychodzi. Niemniej dzięki udziałowi w zbiorowym zamówieniu masz wysokie rabaty (20% i 15%) jakich byś nigdy nie uzyskał zamawiając te głośniki indywidualnie. Więc i tak jesteś do przodu.

A oto jeszce raz sposób wyliczenia:

McGyver o mnie | ignorujstat: 389 / 4174 / 3 18 Sie 2005, 22:13Ponieważ przesylka zależy od wagi a nie od warości,więc ustaliłem następująco :-wysokotonowe (1)jednostka kosztowa-basowe 18 cm (2)jednostki kosztowe-basowe 20 cm (3)jednostki kosztowe-basowe 25 cm (4)jednostki kosztowe-basowe 30 cm (5)jenostek kosztowychUwaga:Głośniki-scan speak 8542,seas E 001,XLS 290g.liczymy (3)jednostki kosztowe,zaliczyłem je do tej właśnie wagi.(1)jednostka kosztowa =1,841 euro.Pamiętajcie!jeżeli ktoś zrezygnuje z zamówienia będę musiał ponownie przeliczyć koszty przesyłki i będą korekty! Opóźni to dodatkowo realizację zamówienia, czego każdy chyba chciałby uniknąć. Myślę że są tu odpowiedzialni ludzie. Każdy może sobie sam wyliczyć koszt zamawianych głośników,oczywiście każdemu wyliczę i prześlę mailem. Nr.konta oczywiście podany będzie tylko na maila!RABATY:vifa/scan speak -20%peerless -15%seas/morel/eton -5%Przykład dla 1 szt. M18WH:38,96 euro(cena głośnika)x0,80(rabat za firmę)x1,19(vat)x0,95(rabat za przedpłatę)=35,24 euro(cena głośnika po rabacie)+2(jednostki kosztowe)x1,841 euro(koszt przesyłki)=38,922euro x 4,25(kurs euro)=165,42 zł.KAŻDA OSOBA DOLICZA 1 EUR (koszt przelewu)czyli 4,25 zł. od osoby !a nie od ilości zamawianych głośników.Przelewając pieniądze piszecie-opłata tytułem:"zamówienie w audiocomponents" i nick forumowy.Uwaga :walutę euro liczę po 4,25,nieco wyżej niż w kantorach,lecz musze pod uwagę wziąć koszt przewalutowania złotowki,a w bankach kurs ten jest nieco wyższy niż w kantorach. odpowiedz | nie na temat

Panowie, wpłacamy wpłacamy i czekamy na przetworniczki.

Wiadomo wszyscy chcemy jak najtaniej ale, najtaniej ma tylko organizator.

Przy takich rabatach, będąc uczestnikiem nie mam nic przeciwko podwyższeniu około 30-40zł.

Moim zdaniem wszystko finansowo się zgadza.

McGyver

Mogłeś na samym początku zanaczyć ,że wpłata tylko w PLN.

We wszystkich dotychczasowych akcjach,wszyscy organizujący mieli konto walutowe.

Masz zamiar prowadzić cykliczne zamówienia,więc załóż sobie takie konto,chyba że ...

Jesteś udziałowcem banku ,w którym chcesz dokonac przewalutowania ;)

Ostatnie notowania euro w Katowicach:http://www.rynek.owg.pl/Kursy_walut-Kantory_-_kursy_walut

Nic nie wskazuje ,żeby miało rosnąć,wręcz przeciwnie.

Wystarczy wypłacić z banku PLN iść do kantoru,i z większą sumą wynegocjować ,jeszcze korzystniejsza cenę.

Następnie dokonać przelewu np. w PeKaOsa.,możesz tego dokonac nawet nie mając w nim osobistego konta.

Odziałów w/w banku w okolicy masz pełno.

Inaczej dopłacamy do interesu ok. 5%.

Ale to chyba wiesz

Nie mam konta walutowego, będę musiał założyć. Sam kurs euro to nie wszystko, czasem za sam przelew w niektórych bankach zyczą sobie chore kwoty. W moim banku koszt przelewu jest jeszcze stosunkowo niski.

Pawel S

3 X 75,46 EURO=226,38(12)

1 x 42,71 EURO=42,71(5)

4 X 14,61 EURO=58,44(4)

2 X 29,49 EURO=58,98(4)

2 X 16,97 EURO=33,94(2)

Jednostki kosztowe (27)X 1,841=49,707

420,45 EURO+49,707=470,157 EURO x 4,25 PLN =1998,17 PLN +4,25 PLN(przelew)=2002,42 PLN. Koszt transportu zależy od wagi a nie od wartości, więc jest tak jak podawałem. Masz 3 X głośniki 25 CM.1 X głośnik 30 CM.2 X głośniki 16 CM. oraz 6 X głośniki wysokotonowe. Koszt za przesyłkę wszystkich twoich 12 sztuk głośników wynosi 211,25 pln.

Witam

Wczoraj przelałem wyliczoną kwotę

Zagryzam zęby i czekam , czekam , czekam ...

Cholera , nie wiedziałem ,że można zwariować próbując zastępczo słuchać 2,1 Creativa ;)

Dobrze ,że do tej pory większość popołudni spędzałem w garażu na klejeniu , wierceniu , fornirowaniu , frezowaniu itp...

Ale od wczoraj paczki stoją już w pokoju zostało tylko polutować Polinka i uzbroić się w cierpliwość ... :)

Czy będzie wiadomo kiedy lista płatności zostanie zamknięta w 100% i kasa pójdzie do Audiocomponents ?

Pozdrawiam

" A tak swoja drogą... te 4,25 mnie trochę dobija. Rozumiem że potem różnica zostanie zwrócona ? "

" Ostatnie notowania euro w Katowicach:http://www.rynek.owg.pl/Kursy_walut-Kantory_-_kursy_walut ......

Nic nie wskazuje ,żeby miało rosnąć,wręcz przeciwnie. "

Uwazam, ze tego typu wpisy sa troche niepowazne. Osobiscie nie biore udzialu w tym zamowieniu ale bralem w poprzednim organizowanym przez "kaszio". On rowniez w organizowanych przez siebie zamowieniach podal kurs przeliczeniowy EUR znacznie wyzszy, jak byl w danej chwili, wyjasnil, ze musi byc pewne zabezpieczenie w razie skoku kursu i nikt do tego nie mial zastrzezen. W ostatnim czasie spadki walut (umacnianie zlotego) rozpoczelly sie od polowy lipca, natomiast juz od okolo dwoch tygodni mamy do czynienia z tzw. konsolidacja i ceny na rynku walutowym (ceny srednie) wahaja sie w waskim zakresie - ok. 4.00 - 4,04. Przyjmuje sie, ze im dluzej trwa konsolidacja, tym wieksze wybicie z niej. A w ktora strone ? Uwazam, ze bardziej prawdopodobne jest wybicie gora (co nie znaczy, ze rynek robi czasem psikusa). Dlaczego ? A no po pierwsze: siegajac jeszcze do poczatkow czerwca ryne juz kilkakrotnie zblizyl sie do poziomu 4.00 zl i ten poziom wciaz obronil, po drugie: ostatnia konsolidacja nad poziomem 4,00 zl ma miejsce po spadkach cen od polowy lipca, po trzecie: zblizaja sie wybory, a te zawsze wplywaly na oslabienie zlotego. W przyszlym tygodniu odbedzie sie posiedzenie Rady Polityki Pienieznej i nie wiemy jaka bedzie decyzja, co do stop procentopwych. Jesli wbrew oczekiwaniu rynku Rada obnizy stopy procentowe, to moze to byc wlasnie impulsem do oslabienia zlotowki, a wiec tym samym wzrostu cen walut. Tyle uproszczonej analizy do rynku walutowego :-)

A wracajac do sedna..., to tak naprawde moj wpis nie ma na celu wskazywania moich przewidywan w ktora strone pojdzie rynek walutowy. Chodzi mi raczej o to, aby kazdy przez moment zastanowil sie, ile organizator takiego zamowienia musi poswiecic godzin i napracowac sie, aby od poczatku do konca wszystko jak trzeba zalatwic. Godziny spedzone przy kompie, bieganie do banku, kantorow itp. wnoszenie na ktores tam pietro sporej ilosci i wagi glosnikow (czesto bez pomocy innej osoby), bieganie po sklepach w celu zalatwienia kartonow, zalatwienie (zakup) papieru, sznurka, tasmy klejacej, materialu do wypelnienia kartonow itp. i zwiezienie tego wszystkiego do domu, pakowanie glosnikow i przygotowanie paczek do wysylki, wypelnienie dokumentow itp., znoszenie wszystkich paczek do samochodu, ktorym przyjedzie kurier. itp., itd. Dochodzi jeszcze do tego wszystkiego balagan w pokoju, ktory musi zaakceptowac rodzina. Jak McGyver to zrobi... ? Doprawdy nie wiem. Bylem kiedys u niego.....jeden dostepny pokoik zawalony kolumnami i klockami - niezle sie nagimnastykuje. Glosniki zostana Wam "podane na talerzu", a Wy (niektorzy) macie obiekcje, co do ustalonego przez organizatora kursu. To on wszystko bierze na siebie, on ustala regoly gry i podaje warunki, a my - jesli nam odpowiadaja - dostosowujemy sie do nich i zamawiamy, albo nie, jesli komus nie pasuja.

Owszem, ja rowniez - gdzie to mozliwe - negocjuje ceny i zalezy mi aby dany towar korzystnie kupic. Wiekszosc moich klientow w pracy negocjuje, nawet ostro sie targuje i jest to dla mnie normalne. No ale w tym przypadku nie mozna sie targowac z organizatorem, ktory sam wychodzi z inicjatywa, bierze na siebie odpowiedzialnosc, wklada w to mnostwo pracy i niestety do jego warunkow trzeba sie dostosowac. Jest to robione przeciez po to, bo chcecie wszyscy tansze glosniki.

"Kaszio", jesli to czytasz, to moze napisz ile mniej wiecej godzin poswieciles na cala operacje, od momentu Twojego pierwszego wpisu na forum ?

I teraz zasadnicze pytanie, na ktore moze wypowiedzielibyscie sie:

Czy nie uwazacie, ze po wlozeniu ogromu pracy zwiazanej z realizacja zamowienia, nie powinny zostac organizatorowi przynajmniej dwa porzadne glosniki (z zamawianych dla siebie) bezplatnie ?

McGyverowi zycze (choc mam z nim klopoty z odpowiedziami na e-maile :-) ), aby moje przewidywania co do kierunku rynku walutowego nie sprawdzily sie i za wlozany wklad pracy cos z zamowionych glosniczkow mu zostalo.

Ale czy mu cos zostanie nawet wowczas, gdy ceny walut sie nie zmienia, a nawet spadna ?

Byc moze nic...., jesli znajda sie tacy, ktorzy beda zadac zwrotu paru EUR....no bo kurs byl nizszy w momencie dokonywania przelewu przez McGyvera, od podanego przez niego wczesniej do przeliczen.

A swoja drogo ciekawa bylaby sytuacja, gdyby wczesniej przyjety kurs przeliczeniowy bylby duzo nizszy i gwaltownie by wzrosl poza zalozona wartosc. Pomyslal ktos o tym ile narobiloby sie zamieszania i ile znow czasu przedluzylaby sie realizacja zamowienia. Organizator od nowa musialby przeliczac i mosielibyscie dosylac pieniadze na kilka EUR.

Pozdrawiam wszystkich

McGyver otrzymałem wyliczenie i sumę do wpłaty. Na 99% wpłacę w czwartek bo wcześniej nie dam rady (jutro jadę z rana w delegację a dziś pracuję do późna). Jeśli to opóźni całe zamówienie to przykro mi, ale wpłacę w czwartek. Pozdrawiam

Ode mnie kasa poszla wczoraj. Wpłaciłem w Oddziale ING Banku Śląskiego, więc powinna już być zaksięgowana. Godzinkę musiałem odstać w kolejce ;) A myślałem, że to lepszy bank od "państwowego" PKO BP ;)

Lutek

Nie lubie jak mnie ktoś do czegoś zmusza - myslę o Tobie. To ile piw postawię MG to moja sprawa a nie Twoja. Jak zostanie kilka zł to chciałbym sam powiedzieć MG że stawiam mu piwo. Ale jak zostanie 30 - 50 zł to nie życzę sobie żebyś to Ty Lutku stawiał za mnie. Rozumiesz że lubię SAM a nie bo TY tak powiedziałeś ???? A jeśli chodzi o zamówienie to przekroczyłem mój początkowy limit juz o 50 zł. Czy takie wytłumaczenie Luteczku Ci wystarczy ?

I już tutaj napisałem że chętnie pomogę MG wnosić głośniki.

Trochę zbyt nerwowy wpis :P

Po prostu Lutek pomyśl - ludzie zamawiają tutaj różne ilości głośników. Jednemu zostanie 0,30 gr, innemu 2 zł innemu 40 zł a znowu kto inny zamiawia za 2000 zł - to policz ile mu zostanie........

dodam jeszcze, że organizator organizuje akcje po to aby uzyskać jak najniższy koszt zakupu, i to jest w jego interesie a nie dlatego -bo chce pomóc wszystkim zdobyć taniej głośniki. Organizator wie na co sie pisze, i musi włożyć w to troche wysiłku bo odpowiada za duże kwoty pieniędzy różnych ludzi. Z kolei trudno od tych ludzi wymagać żeby płacili więcej, skoro mogą mniej. A przede wszystkim każdy sam woli decydować jaki napiwek dać organizatorowi jeżeli uzna to za stosowne. Popieram tutaj JFSebastiana, swoją wdzięczność wolę wyrazić sam. A kto wie, może są osoby które nie mają budżetu na głośniki a chcąc zrealizować jakieś swoje marzenie, kombinują jak mogą pieniądze i dołączają się do zamówienia- wtedy niema się co dziwić, jak ważne jest kilkanaście czy dziesiąt zł. w tą lub w tamtą stronę.

Trochę się namieszało tutaj, ale myślę, że nie ma tego złego...

wkrótce Rolph zapakuje grający kontener i wszyscy będą zadowoleni.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.