Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

No tak , żadne wspólne zamówienie się nie wykluwa a ja tak liczę na komplety naprawcze do Vif D25AG.

Jednak jednej nie uda się idealnie wycentrować po wyprostowaniu membrany :( i czasem zarzuci czymś nieprzyjemnym w okolicy 1,2 - 1,5 kHz.

McGyver a jak się skontaktować z tym całym Rolfem ? Może sam zapytam ?

Pozdrawiam

Pietro4

McGyver,

mam prośbę, czy mogłbyś przypomniec w skrócie ogólne zasady zamówienia i dostaw z audiocomponents realizowanych z twoja pomocą ( jak składać zamówienie abyśmy mieli pewność wzajemnego rozliczenia i realizacji , wpłaty , terminy, zasady odbioru , itp )? Jestem zainteresowany parą Scan Speak 18W8531G00 REVELATOR. Jesli możesz też określić przyblizona cenę ,,po wszystkich opłatach " byłbym wdzięczny .

Pozdrawiam

...there is no spoon...

Myślę teraz nad nowymi, prostszymi zasadami oszczędzającymi mi liczenia i wkurzania się jak się ktoś wycofa, a wam czekania (oczywiście jeżeli Rolf nie będzie dysponował jakimiś głośnikami, jak ostatnio M18WH to już nic nie poradzę). Oczywiście wrzucę to na forum, ale już chyba w nowym wątku.

Witam

Chciałbym zamówić SS 9700. przyłączam sie do prosby kolegów o warunki terminy i ceny koncowe. Nie wiem jak złożyc zamówienie mailem czy telefonicznie Zorientowałem sie jedynie ze zamówienie realizuje McGyver ale co dalej nie wiem...

Pozdrawiam

Jak jak byłem taki zielony, to mi frajdę sprawiało czytanie tego tematu strona po stronie od poczatku. I nie tylko tego. Wszystko było opisane kilka razy. I warto przeczytać. No chyba, ze kogoś takie tematy nie bawią :)

NickSon,

Warunki zamawiania: umowne, koleżeńskie, oparte na forumowym zaufaniu, na własne ryzyko.

Terminy: trzeba się liczyć z terminem nawet rzędu 2-3 miesiące, przy bardzo sprawnej organizacji około miesiąca.

Ceny końcowe: wynikowe, tzn. ceny zakupu + podatki + wszelkie inne koszty podzielone na uczestnikow wg zasad ustalanach przez organizatora.

adse>Jak jak byłem taki zielony, to mi frajdę sprawiało czytanie tego tematu.

Ale wtedy ten temat nie miał prawie 2000 wpisów :) zanim to wszystko przeczytam już dawno będzie po zamówieniu. Czas jest nieważny ale szkoda życia.

zamawialem 3 szt dla kolegow

pierwsze wrazenie bylo kiepskie

spowodowane to bylo prawdopodobnie brakiem mocy (mam ok 50W)

po dostarczeniu odpowiedniej mocy bylo troche lepiej ale i tak spodziewalem sie czegos wiecej

sls12 zdecydowanie bardziej mi odpowiadal

glosnik gra miekko z dosc glebokim basem (29dm3 narazie zamknieta, nie moge dostac b-r)

glosnik lata jak szalony - w samochodzie jest oki

napisze wiecej jak dorobie B-R i podlacze pod odpowiedni wzmak - narazie nie mam czasu i kasy

Myśle nad WA 211D i W 221 AL, ale Peerless CSX-217T i HDS-205 też wchodza w gre-są podobne cenowo ok 100E/szt,a sub nie wyjdzie z tego taki mały:)będzie aktywny- na LM 3886TF. Sam bym chciał żeby mi ktos doradził,może już ktos coś na tych golośnikach próbował?

Tylko że za 120 E masz XLS10 z MB i z tego co mówili na forum on wymiata wszystko :) choc nie wiem jak u niego jest z impulsem, jak by wypadł w porównaniu z Resolution R10

SZYBKIE ZAMÓWIENIE Z AUDIOCOMPONENTS

Witam.

Organizuję szybkie i niezbyt duże zamówienie z audiocomponents. Niezbyt duże, bo zależy mi na czasie, i na niezagracaniu mieszkania.

A oto zasady:

1. Pytałem Rolpha o ceny. Od ostatniego zamówienia nie uległy zmianom, zatem ceny które ostatno opublikowałem są nadal aktualne.

2. Od dziś przez około 10 dni zbieram chętnych do wzięcia udziału. Zamierzam zebrać 15 do 20 chętnych. Proszę się wpisywać W WĄTKU. Każdy kto się wpisze na listę powinien umieścić swój adres mailowy w swoim "o mnie".

2. Koszty. Od ceny odliczam rabat który uzyskamy, doliczam holenderski VAT i doliczam udział w kosztach przesyłki oraz w kosztach transferu pieniedzy do Rolpha. A ponieważ przy poprzednim zamówieniu wyniknęła dyskusja na temat wyliczeń kosztów i było kilka różnych koncepcji więc teraz stawiam sprawę od początku jasno: JA ORGANIZUJĘ I JA USTALAM ZASADY. Wpisanie się na listę oznacza dobrowolną ich akceptację.

Dodatkowo, ponieważ w poprzednim zamówieniu okazało się, że roboty przy tym jest więcej niż się spodziewałem, doszedłem do wniosku że jednak muszę coś z tego mieć. Zatem ustalam, że nie partycypuję w kosztach transportu. Koszty te będą podzielone na uczestników zamówienia z uwzględnieniem (uproszczonym) ilości zamawianych głośników, z wyłączeniem mnie. Ja płacę tylko za swoje głośniki, transport sobie i mnie fundujecie Wy.

3. Wadium. Kto chce wziąć udział w zamówieniu wpłaca niewielkie wadium w wysokości 50zł lub 15 euro. Kwota ta zostanie zaliczona na poczet należności za głośniki, nie zasili więc mojego konta, a jedynie ma skłonić co niektórych niezdecydowanych do przemyślenia czy naprawdę chcą i mogą wziąć udział w tym zamówieniu. Jeżeli ktoś po wpisaniu się na listę i wpłaceniu wadium wycofa się, to wtedy wadium przepada.

4. Każdy kto się wpisze na listę i wpłaci wadium dostanie drogą mailową gotowe wyliczenie kwoty do wpłaty na konto walutowe. Wpłat dokonujemy w euro. W tytułach przelewów należy podawać swoje ADRESY, oraz NICK Z FORUM i DOPISEK AUDIOCOMPONENTS.

5. Proszę o przemyślenie powyższego. Zasady są klarowne. Udział jest całkowicie dobrowolny (bo niby jak inaczej mogłoby być? :-))) Wpisanie się na listę będzie oznaczało akceptację moich zasad. Kto ma wątpliwości tego proszę o niebranie udziału.

Pozdrawiam wszystkich

McGyver

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.