Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

==> McGyver

Chciałbym kolumny takiego typu jak Twoje Minas Anor. Prosze o radę, jakich dobrej klasy czy po prostu dobrych przetworników powinienem użyć. Chciałbym zamówic te głosniki teraz.

Resztę przesłałem na priv.

:)

>dodii

PL27 pasuje. Być może będzie trzeba jedynie skorygować wartość tłumika rezystancyjnego.

>gasolin

Minas Anor są na Vifach M18WH i Morelach MDT29. Morele nie są głośnikami najłatwiejszymi w aplikacji. Projektu Minas Anor nie zamierzam udostępniać publicznie. Będziesz musiał radzić sobie sam.

>Matthew

poszło

>kotecekbp

a za ile?

McGyver, 3 Gru 2005, 13:17

>Wysyłam maile z numerem konta WALUTOWEGO do wpłaty wadium 15 euro. Jeżeli nie da się przelewem, to >można w okienku.

>Pozdrawiam

>McGyver

W okienku oddziału ING Banku Śląskiego można wpłacić w euro, lub w złotówkach dokonując od razu przewalutowania. To, że będę miał wszystkie wpłaty na jednym koncie znakomicie ułatwi mi pracę. Proszę tylko opisywać swoje przelewy zgodnie z moimi wskazówkami.

Chciałbym już w połowie tego tygodnia powysyłać wszystkim wyliczenia, aby pieniądze na koncie były gdzieś tak do środy przyszłego tygodnia. Wtedy być może jeszcze w tym samym tygodniu Rolf rozpocząłby realizację zamówienia.

McGyver, gratulacje!!

W weekend byłem odcięty od internetu, mam przeprowadzkę.

Poproszę:

2x Vifa M18WH

2x Vifa PL27TG35

2x Vifa XT19TD-00/04 (jeśli jeszcze mogę je dodać)

Pozdrawiam

Jeszcze raz lista, po korektach:

1. McGyver. głównie tweetery i troszkę M18WH

2. dodii 2XVifa M18WH-08-08 i 2xVifa D27TG45-06

3. Matthew 2x ScanSpeak D2010-8513, 2x ScanSpeak 18W8535

4. panterka Morelki MTD29 - 2szt.

5. bodopriva 2xSS 9700 lub 2xMorel MDT32S (radzę wziąć Morela)

6. Alek Vifa M18WH-08 i seas KT28F (po parce)

7. MPB SEAS WP 180 XP COAX -2 szt, SEAS SP 17R PASSIV - 2 szt (Rolph ma tylko nową wersję)

8. koloom 2x Vifa M18WH, 2x Vifa PL27TG352, 2x Vifa XT19TD-00/04

9. damper 2x ScanSpeak D2010-8513, 2x ScanSpeak 18W8535

10. Wojtek55 2 X Vifa M18WH

11. tarbog 2x VIFA M18WH-08-08, 2x Morel MDT29.

12. NickSon scan-speak 9700 2 szt i 2szt Vifa PL18WO

13. baad74 Morel MDT 32s. 2szt

14. PawelP 2 membrany SS 9700 (do 9500 membran w tej chwili nie ma, zamówimy następnym razem żeby teraz nie opóźniać)

Ostatnia rzecz, której chciałbym to opóźniać całe zamówienie, ale prawdę mówiąc bardzo mi zależy, żeby dostać membranę właśnie do 9500 najszybciej jak to możliwe (kolumienki skończone, stiunowane pod SS9500 i na początku rozkoszowania odsłuchem szlag trafił jeden głośnik przy podłączaniu, możecie sobie wyobrazić ten ból ... ). Po prostu złóżmy zamówienie, a Rolph zrealizuje, jak będzie mógł, może być później, ja sobie grzecznie poczekam ile trzeba. Mogę nie wiem, coś oddzielnie dopłacić, jeżeli to jest ekstra przesyłka ale wolałbym mieć nasze zniżki i dostać od razu tę membranę jak tylko Rolf ją będzie mieć na stanie - wiecie ile trwa wykokoszenie się kolejnego zamówienia na naszej liście ... A te kolumienki tak jakoś na mnie patrzą z wyrzutem, "tak od miski".

"Jeśli nie macie konta w ING to w okienku nie wpłacicie w złotówkach.Nastałem się w kolejce a babka mnie wysłał do kantoru po euro"

To chyba zależy od oddziału.Przed chwilą wpłacałem w odz. ING w Bielsku i bez problemu zamienili złotówki na euro.Nie pobrali nawet prowizji.

Membrana do D25AG kosztuje 13,90 euro netto sztuka.

Membran do SS 9500 nie ma w tej chwili, w związku z tym nie ma również ceny. Mogę zamówić w ciemno, Rolf je przyśle jak już dostanie. Droższa niż SS9700 nie będzie, ale nie będzie też dużo tańsza.

Dla mnie spoko z zamówieniem membrany do 9500 w ciemno, tylko nie wiem, co to oznacza dla płatności - mam ją wtedy sam realizować później ? Może niech Rolf policzy ostatnią cenę, po jakiej miał te membrany do 9500 i doda np. 5 albo nawet 10% dla bezpieczeństwa i skasuje mnie od razu, dla mnie to jest OK, i tak będzie dla mnie lepiej. A przyśle jak będzie miał. Dzięki.

McGyver do kiedy ma być wadium wpłacone?, złożyłem wniosek o kredyt, na dniach powinienem mieć decyzję i wolałbym wadium wpłacić po pozytywnym rozpatrzeniu wniosku kredytowego...

Bardzo proszę wpłacić wadium do piątku.

>PawelP, zamówienie w ciemno w tym wypadku oznacza tylko złożenie zapotrzebowania u Rolfa bez znajomości dokładnej ceny. Zapewne będzie to o kilka euro mniej niż kosztuje membrana do 9700 (a kosztuje 33 euro za sztukę). Zanim wpłacimy kasę za głośniki Rolf się dokładnie określi, i będę mógł wysłać Ci dokładne wyliczenie. Wpłacać będziemy wszyscy razem, jedynie możliwe że Rolf nie zdąży ściągnąć tej membrany przed wysyłką wspólnej paczki, wtedy dosłałby już na Twój adres na własny koszt, jak to zwykle robił w poprzednich zamówieniach.

I uwaga na bilon w ING, bo bilonu nie przyjmuja, tylko banknoty. Jak ja wplacalem, to w tym samym okienku kasowym mozna bylo kupic euro (najpierw jedna operacja: zakup euro po kursie sprzedazy w ING), i zaraz wplacic to samo euro na podane konto. Mozna tez wplacic euro z kantoru (roche tansze), ale w obu przypadkach tylko banknoty.

>Jeszcze raz lista uzupełniona

>

>1. McGyver. głównie tweetery i troszkę M18WH

>2. dodii 2XVifa M18WH-08-08 i 2xVifa D27TG45-06

>3. Matthew 2x ScanSpeak D2010-8513, 2x ScanSpeak 18W8535

>4. panterka Morelki MTD29 - 2szt.

>5. bodopriva 2xSS 9700 lub 2xMorel MDT32S (radzę wziąć Morela)

>6. Alek Vifa M18WH-08 i seas KT28F (po parce)

>7. MPB SEAS WP 180 XP COAX -2 szt, SEAS SP 17R PASSIV - 2 szt (Rolph ma tylko nową wersję)

>8. koloom 2x Vifa M18WH, 2x Vifa PL27TG352, 2x Vifa XT19TD-00/04

>9. damper 2x ScanSpeak D2010-8513, 2x ScanSpeak 18W8535

>10. Wojtek55 2 X Vifa M18WH

>11. tarbog 2x VIFA M18WH-08-08, 2x Morel MDT29.

>12. NickSon scan-speak 9700 2 szt i 2szt Vifa PL18WO

>13. baad74 Morel MDT 32s. 2szt

>14. PawelP 2 membrany SS 9700 i 1szt do 9500

>15. Pablosen 2x 830668 SLS-263 i 2x 811830 WA-10/F (DT100)

>16. Wilkk H1210/27TDFC-TV/KT27 800TV - 27.25euro - 1 szt

Jeżeli ktoś nie dostał maila z namiarami na konto, to upominać się proszę !!!

McGyver biorę nową wersję Seasów, będę się męczył ze zwrotką - trudno. Forsę wpłaciłem.

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.