Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie włączyłem po pracy komputer i przeczytałem niusy...

faktycznie mogłeś McGiver napisać , że wszystko nie przyszło. Urlop w pracy załatwiłem, żeby szybko skończyć skrzynki, a tu niemiła niespodzianka. Starałem się szybko i jaknajlepiej dostosowywać do zasad jakie ustaliłeś jako organizator, szybko podjąłem dezyzję i szybko wpłaciłem tobie kasę, przemilczałem pewne niedociągnięcia dotychczas ale teraz zaczyna mnie to wk....nieładnie. To, że masz dużo pracy nie jest tutaj wytłumaczeniem, że możesz ignorować czy lekceważyć inne osoby. No wybacz.

Nie będę tego komentował. Myślałem że będę cyklicznie organizował dla forumowiczów zbiorowe zamówienia z audiocomponents, ale wobec tego co się działo podczas tego zamówienia mam teraz poważne wątpliwości.. Chyba raczej mi się nie będzie chciało ponownie się wysilać po to tylko żeby znosić tego typu komentarze.

Nie rozumiem niektórych ludzi(którzy zamówili głośniki we wspólnym zamówieniu) z tego forum. Chcą mieć coś w niskiej cenie i ciągle narzekają. To chyba niestety taka jest natura prawdziwego Polaka, że wciąż narzeka. Nawet, gdy ktoś dla niego robi coś prawie bezinteresownie. Przecież istnieje tyle wysyłkowych sklepów!!! Choćby www. madisound.com lub pewnie wiele innych, które posiadają głośniki w podobnej cenie co Szwedzi,Szwajcarzy, czy jak ich ktoś zwał(do wyboru:) Jeśli nie masz zamiaru zamawiać we wspólnym zamówieniu to wyjście jest bardzo proste : NIE ZAMAWIAJ!!!!!!!!!. Na tym chyba zakończę mój kolaborant, ponieważ po pierwsze primo: mój żołądek nie wytrzymuje zbyt dużej ilości alkoholu, a po drugie primo( :) ) nie mam zamiaru robić problemów ludziom, którzy uważają, że są kłębkiem świata. Pozdrawiam wszystkich i czekam z niecierpliwością na moję głośniki, które niebawem (w ciągu najbliższego miesiąca) prawdopodobnie zagoszczą w moim skromnym mieszkanku(sąsiedzi nie mogą się doczekać:P) heheheh.

..dobrze, ze sobie sam zamawiam ;)...ale popieram ludzi, którzy zamówili i nie dostali ...niby dlaczego organizator ma prawo pierwszeństwa do zatrzymania w pierwszej kolejności swoich głośników?? nie dość, że na tym wychodzi bardzo dobrze na swoje ..bo nie kupuje tego dla siebie tylko na 'zarobek'....to jeszcze zostawia tylko 2 szt. tych znanych vif, przeciez moze tez poczekac na reszte swoich jak inni ludzie...a tak to wysluzyl sie innymi ludzmi..zamowil sobie glosniczki z 20% rabatem i ma wszystkich w nosie...teraz sobie czekajcie...powinien wyslac ile jest, sobie zostawic pare i poczekac na reszte..no ale przeciez trza kase robic...nie mozna przeciez czekac... to dzieki nim ma taki duzy rabat...i nagroda za fatyge jest juz mozliwosc kupna z takim rabatem....powinien wam jeszcze podziekowac za to, ze ma mozliwosc zarobnia troszku wiecej na swoim diy...jak zwykle wiadomo o co chodzi...;)...tu powinni przesiadywac tylko audiofile dla ktorych jest to hobby,czerpia przyjemnosc z sluchania a nie zyskow.. a nie pseudoaudiofile....niby audiofil...a po cichu liczy jak tu cos sprzedac i dobrze $$....ale to widac w ich postach jak na dloni...widac ze glupi nie sa i umieja okrecic sobie klienta w okol palca...

pozdrawiam audiofilow :)

No tutaj rzeczywscie MG dal ciala zatrzymujac dla siebie glosniki. Troche nie fair w stosunku do zamawiajacych. Ja bym rozdal, a dla siebie zatrzymal ew. tylko jedna pare. Coz, nie zamawialem wiec nie bede wiecej nic pisal. Chcialem tylko powiedziec ze ze strony czytajacego ta sytuacja nie wyglada wporzadku.

Zaraz go ukamieniujecie :D

W sumie mogl to zrobic perfidnie ale rownie dobrze mogl byc uczciwy i po prostu od poczatku chcial iles tam par glosnikow i jako ze zabraklo to odrazu mial sie pozbyc swoich na rzecz innych ludzi ? Bez przesady :)

Jak wiadomo on zarabia na tym i zapewne mial zaliczkowe prace wiec nie mogl od tak sobie sie ich pozbyc...

Zapewne nie placiliscie mu za sama usluge sciagniecia glosnikow tylko za same glosniki i koszty transportu takze robil to spolecznie. A odnosnie korzysci z tego-wy tez macie glosniki taniej wiec nie tylko on korzysta. Zawalil caly dom zlomem, musi sie bawic w wysylanie itp.

Juz sobie wyobrazam fale krytyki jaka na niego spadla na gg lub na maila :D

To taka obiektywna wypowiedz :)

lead

Nikt nie chce kamieniowac. Widzisz sa rozni ludzie, ja bym sie pozbyl, ew wczesniej bym sie spytal kogos czy moze zaczekac jeszcze. Ale MG zdecydowal sam ze wezmie sobie pare sztuk i nawet nikogo nie poinformowal. Zamawiajacych zapewno tez nie obchodza prace zaliczkowe jakie wykonuje MG. Kazdy ma z tego korzysci. Jednak wypadalo by spytac forumowiczow czy w przypadku jesli nie ma wszystkiego sa w stanie poczekac i czy on moze wziac to co jest bo np sa mu na gwalt potrzebne. Rozumiem poswiecenie MG i to co robi dla forum i wogole. Ale jakies tam podstawowe zasady wspolzycia z ludzmi i komunikacji spolecznej istnieja. Nie do konca moge sie zgodzic z tym zagarnieciem. Ale niech o to sie kluca ci ktorym to przeszkadza. Mi to zwisa. Ja tylko uwazam ze nie jest to zachowanie jakie mozna by uznac za wzor do nasladowania:)

To ze zrobil to zamowinie i wogole zajol sie wszystkim, traci czas na pakowanie jest godne pochwaly i wogole. Powyzsza sytuacja moze juz troche mniej.

ps. Jesli sie mysle i sprawa wyglada inaczej niz to wynika z forum to przepraszam. Komentuje to co przeczytalem i zrozumialem. Nie chce zeby ktos sie poczul urazony.

Pozdrawiam

Michal

Witam

Mimo,że sam jestem wk.....y i sam zostałem bez głośników nie podoba mi się osobiście ,że głos zabierają osoby wogóle nie związane z zamówieniem ...

Panowie , proszę , trochę taktu ...

Pozdrawiam

Pietro4

O co wam chodzi???? nie rozumie?

Był pierwszy , określił sie co zamawia i ile , my dołaczyliśmy do niego.

McGyver

o mnie | ignoruj

stat: 422 / 4658 / 3 20 Lip 2005, 22:21

Ponieważ zamówienie pilotowane przez Kaszio w zasadzie już zostało zrealizowane i (niemal) zamknięte, to nadszedł czas na kolejne. Zatem zbieram chętnych, startujemy dziś, a max 5 sierpnia chciałbym już wysłać kasę do Rolfa. Pierwszym chętnym jestem ja.

Lista więc na razie wygląda tak:

1. McGyver Vifa M18WH sztuk 12, membrany do ScanSpeak D2905/9700 sztuk 2

Proszę o wpisywanie zapotrzebowania.

A wie o co chodzi????

nie podoba sie wam to do Akustyka czy jak on tam sie nazywa.

Młody, idź się powieś na własnych sznurówkach. Jakie kurna zagarnięcie? Zapłaciłem za te głośniki tak samo jak inni. Pisałem zresztą wcześniej że Rolf nie ma na stanie wystarczającej ilości Vify M18WH, a brakujące dośle później. Od tego maila upłynęło trochę czasu, zamówienie opóźniło się sporo Z WINY WPŁACAJĄCYCH KASĘ Z OPÓŹNIENIEM, więc Rolf sprzedał jeszcze kilka tych głośników, czemu trudno się dziwić. Gdyby zbieranie kasy szło sprawniej to głośników dostalibyśmy więcej.

A w ogóle włożyłem mnóstwo roboty organizacyjnej w to zamówienie, więc z jakiej racji miałbym swoje głośniki otrzymać jako ostatni?

Zniechęcacie mnie baaardzo skutecznie do podobnych działań w przyszłości. Następnym razem chyba zamówię sobie głośniki sam dla siebie, a wy sami sobie organizujcie.

Ok niepotrzebnie zabieralem glos, rzeczywscie dyskusja nie ma sensu bo nie bralem udzialu w zamowieniu i raczej nigdy nie wezme. Ide sie powiesic;)

Przepraszam ze urazilem i ze wogole osmielilem sie cokolwieg napisac;)

Może się niepotrzebnie uniosłem, ale szlag człowieka trafia na miejscu jak go oskarżają o zagarnięcie, co jest równoznaczne z przywłaszczeniem, a więc i z kradzieżą. A to już jest zwyczajne pomówienie.

Oj MG nie przesadaj. Nie oskarzylem ciebie o zadne zagarniecie. Daj spokoj. Nic takiego nie napisalem. Nadinterpretujesz moje slowa. Nie chce sie wiecej wypowiadac na ten temat. Po prostu rozdraznilo mnie to ze nie podzieliles sie z innymi:) Zrzesta to nie moja sprawa. Zabieram zabawki i ide do innej piaskownicy;)

mlody2, 24 Wrz 2005, 20:46

>(...)MG i to co robi dla forum i wogole. Ale jakies tam podstawowe zasady wspolzycia z ludzmi i

>komunikacji spolecznej istnieja. Nie do konca moge sie zgodzic z tym zagarnieciem.

Sam to napisałeś powyżej. Skoro już nie pamiętasz, to należy uznać że pisałeś to po jednym piwie za dużo. Uznajmy więc sprawę za niebyłą.

Peace?

aaaa

To sam nawet nie wiedzialem ze cos takiego napisalem;) Nie wiem skad sie wzielo takie slowo. Napewno nie chodzilo mi o zagrarniecie:) i nie chcialem tego napisac:) Przepraszam:) To chyba zmeczenie daje o sobie znac, nie sypiam od tygodnia.

Peace:)

Pozdrawiam

Witam

Jestem tu nowy... NIe chciałbym nikogo denerowwać zwłaszcza MG ale kiedy organizujecie natępne zammówienia głośniczków? :) Byłbym zainteresowany

Pozdrawiam

>McGyver

Po raz kolejny prosze abys odpowiedzial na moje maile dotyczace wysylki glosnikow.

Widze, ze masz czas aby polemizowac na forum, dlaczego nie odpowiadasz na konkretne pytania?

Witam!

Nie uczestniczę w zamówieniu, dlatego bardzo prosze o dalsze nie komentowanie mojej wypowiedzi.

Chciałbym jednak wyrazić moją opinie na temat kilku ostatnich wpisów dotyczacych wspólnego zamówienia.

Krótko i rzeczowo:

McGyver według mnie ma całkowite prawo do zrealizowania swojego zamówienia. Cokolwiek byście Panowie nie powiedzieli on jako pierwszy został wpisany na liste i jako pierwszy WPŁACIŁ PIENIADZE. Nie wspominam o jego pracy, jaką w to włozył. Dlatego ma pełne prawo do zrealizowania najpierw swojego zamówienia.

Zrobił to dla rabatów? Bardzo mozliwe. Ale ile wysiłku dodatkowo na to poszło- wolicie nie wiedzieć (tak jak i ja). Dlatego jakiekolwiek "obrzucanie go błotem" jest całkowicie nie na miejscu. To tyle na ten temat (który w gruncie rzeczy mnie absolutnie nie dotyczy- dlatego raz jeszcze podkreslam prosze nie komentowac mojej wypowiedzi).

Z duzym prawdopodobieństwem w połowie października sam zoorganizuje takie zamówienie. I powiem prosto z mostu- zalezy mi własnie na rabatach. Przy przedpłacie i duzym zamówieniu na Vifach upust to 25%- a dla mnie, studenta, to bedzie spora kasaktórą będę mogł przeznaczyć np. na lepsze skrzynki:). Aby ją zaoszczedzić poświęce ogrom czasu i załatwień. (choc mam nadzieje, ze zamowienie nie bedzie az tak duze, jak własnie realizowane, ponieważ... rynek sie nasycił:P:P). Jednak wszystkie szczegoły w połowie pazdziernika.....o ile w ogole sie na to zdecyduje na 100%.

Pozdrawiam!

Witam

A się tu działo widzę w sobotni wieczór....

Ale chyba wszyscy cali ... krwi nigdzie nie widać :)

Jeszcze tylko krótka uwaga - moje rozgoryczenie uważam za uzasadnione , ale dotyczyło ono wyłącznie niefortunnej zamianki kolejności z adse, ponieważ cenię ład i sprawiedliwą kolejność.

Ale właśnie dlatego , że je cenię nie popieram głosów typu "masz głośniki , to dawaj nam ..." , bo niby dlaczego ?

Czy MG nie był pierwszy na liście ? Był.

Czy nie pierwszy wpłacił ? Pierwszy

Więc o co chodzi ? Nie będę już roztrząsał korzyści organizatora i naszej ze wspólnego zamówienia , bo to już wałkowano tysiąc razy , ale może rzeczywiście awaria w swoim poscie ma rację ... jak ktoś jest tak bardzo niezadowolony , to mógł sobie zamówić vifki w którejś ze znanych trzech polskich firm na "A" :) miałby je już dawno w domu , tyle tylko ,że jedna droższa , niż komplet dwóch szt. z AC :D

Howgh.

Tak na marginesie wspomne, że wpłaciłem jako jeden z pierwszych, praktycznie natychmiast, w oddziale ING. Ode mnie kasa wplynela w pierwszej trójce.

Ale faktycznie, sorry Pietro ze z racji odbioru osobistego "wepchnalem" sie szybciej.

Panowie, nie ma się co licytować kto w płacił pierwszy a kto się wcześniej zgłosił bo dojdzie do tego, że zaczniemy żądać od McGyvera wyciągów z konta. Niektórzy piszą, że MC robi to dla rabatów a nie dla forumowiczów ale przecież forumowicze, tak jak i ja, dołączyli się do zamówienia nie dla McGyvera tylko dla rabatów dla siebie. Wniosek jest taki – cel jest wspólny dla wszystkich – kupić głośniki taniej. Zasady rozliczeń zostały jasno określone i jak komuś się nie podobało, że coś z pieniędzy może zostać dla organizatora to nie musiał brać udziału w zamówieniu. To, co nie zostało ujęte w zasadach wcześniej rozwiązuje teraz organizator i nie można mu mieć za złe, że przyjął takie a nie inne kryteria rozdziału głośników. Jedyne, o co można mieć żal do McGyvera to to, że nie napisał od razu, iż nie ma głośników dla wszystkich. Ja też się napaliłem, że za kilka dni wszystko zagra a tu kicha :-(

>Adse

Spoko , jak widać jeszcze się nie powiesiłem z tego powodu ;)

Pewnie na Twoim miejcu też bym tak zrobił i ani w głowie byłoby mi sprawdzać kolejności.

Trudno , co się stało już się nie odstanie.

Pozdrawiam

Witam

Niemal cały dzisiejszy dzień poświęciłem na pakowanie głośników do wysyłki. Narobiłem sobie nieprzeciętnego śmietnika w mieszkaniu doprowadzając tym żonę do rozpaczy. Sprzątanie po tym wszystkim też zajęło trochę czasu.

Zatem jutro głośniki pojadą kurierem na koszt odbiorcy do:

1. Jaro4444 wspólnie z moshe

2. Hornet

3. freudiana

4. Pawel S

Wojtek55 jest proszony o podanie adresu. Pytałem go o adres również mailem, odpowiedział nawet na niego, ale adresu z przyczyn nieznanych nadal nie podał. Jeżeli zrzekł się praw do swoich głośników na moją rzecz, to proszę o potwierdzenie tego na piśmie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3550-100002589 1170275813_thumb.GIF

post-3550-100002590 1170275813_thumb.GIF

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozostali czekają na brakujące M18WH i 2 sztuki SLS263. Jeżeli ktoś zamawiał coś poza tym, a chciałby to dostać już teraz, to proszę o info. Wyślę w takim wypadku to co jest, a resztę doślę jak tylko dostanę od Rolpha.

McGywer , jak że podobno zamieszkujesz Tychy to czy kibicujesz Mistrzowi polski GKS Tychy w hokeja?????

:)

może sie do nas wybierasz??? a jako że sztamka panuje miezdzy naszymi klubami to .....

A wszystko jeśli kibicujesz i jesteś czasami u was na hokeju . Ja jak mi sie terminy z praca nie pokryją to zawitam na meczyk do was i wtedy sie ugadamy na odbiór głośników.

Ludzie , nie marudzić tylko czekać na swoje !!!!!!!!!!!/w normalnych cenach/

Widzę że kolejne zamówienie dobiegło końca - i gratuluję

Wcześniej czy później wszystkim gęba będzie się śmiała tak jak mi po poprzednich zamówieniach.

Ktoś już wspominał o nowym zamówieniu.Jeśłi tak to piszę się na nowe zamówienie bankowo.Interesuje mnie vifa xt18wh oraz cos z drobnicy.

Pozdrawiam

Ciesze sie ze atmosfera ochlonela troszeczke..Male nieporozumienie poszlo w niepamiec!!

Z mila checia dolaczylbym sie do nastepnego zamowienia!! Czekam z niecierpliwoscia!! :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.