Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie w piątek wystraszyły kolejki ~20 i ~15 osób do jednego okienka - byłem w 2 oddziałach.

Ludzie zamawiają coś w audiocomponents? Czy jak? 8-)

Poważniej.

Ponawiam prośbę wyliczenie całkowitego kosztu przetworników + obsługa. Chętnie wpłacę od razu całość pieniędzy.

Jeśli się nie da i trzeba najpierw wadium, a za kilka dni resztę kwoty, to pokornie udam się do oddziału i swoje odstoję.

pozdrawiam

k.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu sa adresy placowek jest tego sporo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam ludziska, zapewne nasz Mc'Gyver ma problem z internetem pisał coś o tym niedawno... moim zdaniem powinniśmy się trochę samoorganizować, aby ułatwić trochę Mc i usprawnić całe te zamawianie w końcu jest nas nas 21 osób- a to dużo głośników:))).

>>>>kubedes

Prosiłeś Mc o wyliczenie kosztów więc ja spróbuję Ci tak orjętacyjnie (żebyś sie zdecydował) chciałbyś 2 szt. Vifa M11WH-09/08 - 2*34.22euro + holenderski vat 19% + rabat 20% na vife (co przy takim zamówieniu i zdolnościach negocjacyjnych napewno otrzymamy:))),5% zniżki jest także za wpłatę pieniędzy z góry, koszt przesyłki w twoim wypadku to pewnie ok.10 euro +koszty krajowe zależy...moim zdaniem koło 30zł ubezpieczona itd. dojdą koszty operacji bankowych (Mc pisał do ok. 100zł- więc u Ciebie w końcu to 2 głośniki możemy przyjąć 30zł) Sumując (oczywiście w przybliżeniu:))) (2*34,22+10)*3,8+0,06(2*34,22*3,8)+30+30= razem ok.374złote, no aleto są spekulacje, przyjmijmy że koło 400 cała operacja.

Co do wpłacania wadium>>>ja mogę zaproponować swoją pomoc - wpłacicie do mnie na konto w mbanku (w pln)a ja mam pod domem odział img...żaden problem dajcie mi swoje dane a ja w waszym imieniu już załatwię reszte.

Mysilę że jak policzymy kurs euro po 3,9 (tak dla bezpieczeństwa) to będzie całkiem uczciwie (Nie chce na nikim zarabiać broń boże, ale nie chce też dokładać;))), więc 15euro*3,9 wychodzi 58,5zł - Myślę że jest to dobre wyjście z całej tej sytuacji.....piszcie co o tym sądzicie?

Jeśli ktoś jest z okolic Warszawy to proponuję organizację wspólnej paczki (będzie taniej), chętnie się tego podejmę:)))

Co do reszty osób nie zdecydowanych też mogę im orjętacyjnie koszty przedstawić (nie chcę żeby ktoś odebrał źle mój wpis że się szarogęszę)chodzi mi przedewszyskim o usprawnienie całego przedsiębzięcia:))). No i o pomoc McGyverowi - lol

A i dodam że u mnie nie ma żadnych kolejek do img bo trochę na zadu**iu mieszkam także jeśli ktoś kiepsko stoi z czasem - żaden problem- załatwimy to tak jak napisałem wcześniej. Zależy mi strasznie na czasie - cierpie na syndrom zrób kolumny:PPP

Co do kosztów transportu to najuczciwiej będzie 300euro (ja czytałem że 250 euro netto+vat =300) podzielić przez wagę każdego z zamawiających wtedy każdy zapłaci dokładnie tyle ile powinien:)

dla przypomnienia MC napisal:

2. Koszty. Od ceny odliczam rabat który uzyskamy, doliczam holenderski VAT i doliczam udział w kosztach przesyłki oraz w kosztach transferu pieniedzy do Rolpha. A ponieważ przy poprzednim zamówieniu wyniknęła dyskusja na temat wyliczeń kosztów i było kilka różnych koncepcji więc teraz stawiam sprawę od początku jasno: JA ORGANIZUJĘ I JA USTALAM ZASADY. Wpisanie się na listę oznacza dobrowolną ich akceptację.

Dodatkowo, ponieważ w poprzednim zamówieniu okazało się, że roboty przy tym jest więcej niż się spodziewałem, doszedłem do wniosku że jednak muszę coś z tego mieć. Zatem ustalam, że nie partycypuję w kosztach transportu. Koszty te będą podzielone na uczestników zamówienia z uwzględnieniem (uproszczonym) ilości zamawianych głośników, z wyłączeniem mnie. Ja płacę tylko za swoje głośniki, transport sobie i mnie fundujecie Wy.

>>>kubedes

Sorki ale w jednym wpisie Mc były tylko 2 szt. Vifa M11WH-09/08 więc koszta jeszcze raz, ale bez zbędnej gadaniny: (2*34.22+4*51.56)*3.8=1044zł + (0.19-0.2-0.05*1043)=981zł

(2*21.20)*3,8=161+(0.19-0.05-0.05*161=146.50~147zł

Transport z holandii (ciężko powiedzieć niedługo zrobie wyliczenie według wagi dla każdego) policzmy że jakieś 25euro~95zł, koszty bankowe 100zł, przesyłka krajowa powiedzmy 60zł...oczywiście to tak wszystko pi razy drzwi:))) wychodzie około1400-1500zł:)

Witam

Faktycznie cierpię na problem z netem. Wczoraj późnym wieczorem dostałem hurtem kilkadziesiąt maili z kilku poprzednich dni na raz, niektóre zapewne już nieaktualne. Usiłowałem też zrobić wpis na foru, ale go wywaliło w kosmos, i nie miałem siły ani nerwów zeby powtórzyć.

W związku z tym dziś wieczorem porozsyłam wyliczenia. Jeżeli wpłacanie kasy pójdzie szybko, to również głośniki przyjdą szybko.

Lista:

1. McGyver Vifa D26 ekranowana 1szt, Vifa M13 ekranowana 2szt, Morel MDT30 4szt.

2. areg Vifa XT18WH 2szt.

3. LTV Vifa PL18WO-09-08 szt. 2

4. Milsso Peerless SLS12 1 szt.

5. Pgwave 4*SS 18W/8531G00, 2*SS 12M/4631G00, 2*SS D2904/600000 (silver)

6. losiek28 Peerless 830873 HDS-134 nomex 4szt i Seas 27TDFC/TV (H1210) 2 szt. Vifa xt25tg30-04 2szt

7. jaj0ne 4x Vifa M18WH-08/08 oraz 2x Seas 27TDFC (H1189)

8. momores Peerless SLS10 1 szt

9. marek_gd Vifa M21WG-09-08 2 szt.

10. mikexx >2 x Peerless SLS-213 (830667), 2 x Vifa PL11MH-09/08, 2 x Scan-Speak D2905/9500.00,

2 x Vifa XT18WO09/08, 2 x Vifa XT25TG-30/04

11. kubedes 2 szt. Vifa M11WH-09/08, 2 szt Seas 19TAF/G, 4 szt Vifa M18WO-09/08

12. rafal1997 Vifa XT18WH09/08 - 2 sztuki, Morel MDT-29- 2 sztuki

13. KrySus Vifa D26TG05 2 szt.

14. Friday 2 szt PL27TG35-06

15. miron3333 M18WH-08-08 4 sztuki, PL27TG-35-06 2 sztuki

16. FilipS Vifa XT19TD-00/04 2 sztuki

17. Olekbiker 2x XT18WH09/08, 2x Morel MDT-29

18. kooloom 2x Scan-Speak D2905/9700, 2x Scan-Speak 18W8535

19. systex Vifa D27TG45 parka

20. Magazynier ScanSpeak 18W8546-00 żółte 1 sztuka

21. pgmax 2x Peerless SLS8

Chyba wszystko się zgadza. Jeżeli nie, to proszę dać znać. Maile już jakoś dochodzą, myślę że w ciągu paru dni zrobią już coś z tym moim netem.

Witam

Sprawa podobna do tej powyżej. Jeżeli jest ktoś zamawiający z Trójmiasta lub okolic to może spróbujemy zorganizować dla nas jedną przesyłkę. Jakby co to proszę o kontakt e-mailowy (w "o mnie")

Pozdrawiam

Więc i ja się zdeklaruje dla krakusów:)

muszę odebrać od Mc głośniki i zamienić zwrotki więc mogę "przetransportować" głośniki kolegom z krakowa

Pozdrawiam

Nie wszystko high-end co się świeci......

>olekbiker

nie ma problemu 2 godzinki po tranporcie i głośniki są u Ciebie :)

napisz do Mc żeby nie liczył Ci za transport w Polsce

nie ma problemu

Wszyscy którzy chcą skorzystać z tej opcji niech napiszą na priva, oszczędzimy czasu kasy no i przyjemności pakowania i wysyłania McGyverowi

Pgwave

Witam

Ja bym chętnie skorzystał s twojej Pomocy oferowanej przez Ciebie (wadium 15 euro w przeliczeniu na 58,5zł i plus dobre Piwo )oczywiście jeśli to nie jest problem dla Ciebie?

Myślę że to jest świetny pomysł z twojej strony

Pozdrawiam

Rafal1997

Witam

W nocy i rano rozesłałem maile z wyliczeniami do większości z Was. Na razie zaden nie wrócił, więc myślę że dotarły. Jakby co, to pisać proszę. Proszę o wpłatę w najbliższych dniach, jeżeli zbiórka kasy pójdzie sprawnie, to i głośniki będą szybko.

Nie mam adresów mailowych:

---LTV

---kooloom

i w związku z tym proszę o kontakt mailowy zebym mógł podesłać wyliczenia.

Pgwave-napisałem maila do Ciebie, jak odpowiesz na moje wątpliwości to Ci wyślę aktualne wyliczenie.

Z listy wyleciał w ostatniej chwili systex, reszta bez zmian.

Pozdrawiam

Wyliczone kwoty NIE ZAWIERAJĄ kosztów przesyłki na terenie Polski, bo niektórzy z Was będą odbierać osobiście, niektórzy z kolei organizują się w grupy regionalne. Na terenie Polski będę rozsyłał kurierem z ubezpieczeniem do pełnej wartosci głośników, na koszt odbiorcy.

McGyver jezeli dobze zrozumiałem ( jestem wykończony i nie myśle zbyt trzeżwo ) kwote którą otrzymałem na mejla musze pomniejszyć o 15 e Vadium ?

ide dziś jeszcze wpłacić .. pieniądze aby sprawnie to poszło i o to samo prosze Was

Jak zrobic przekaz/ przelew pieniędzy do audiocomonents aby zapłacic jak najmniejsze koszty ( karta kredytowa?)

Zamierzam kupic parke 18 cm rewelatorów w audiocomponents ale poza zamówieniami grupowymi ( chyba ,że ktoś chce cos ,,na szybko " i najlepiej z Warszawy to zapraszam do wspólnego zamówienia ale kontakt na priva.)

Pozdrawiam

...there is no spoon...

>>>>>>>McGyver, 27 Lut 2006, 11:51

Jak byś mógł wysłać mi jeszcze raz to byłbym wdzięczny, niestety żadnego maila nie dostałem od Ciebie:(((

wrzucam mój adres @ w o mnie:) tak jakby co.

>>>>>>>rafal1997

Napisałem do Ciebie na priva... numer konta i te sprawy! jak mi prześlesz dane na maila to dziś albo jutro rano wysyłam wadium McGyverowi...

....mam sporo euro więc jeśli jeszcze ktoś ma problem z wpłatą naprawdę nie ma sprawy!!!To jest myślę dobrę i bezpłatne:) co najważniejsze rozwiązanie, zależy mi podobnie jak jaj0ne i pewnie wam wszystkim na szybkiej realizacji, bo to od naszej wspólnej organizacji najwięcej zależy:)))

McGiver, wysłałem ponownie maila do ciebie, ponadto podaję skrzynkę: [email protected] W "o mnie " mam inną skrzynkę, która mi coś mi kiepsko działa. Ostatnio same problemy z tym internetem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.