Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

W piwnicy powoli powstaje skrzyneczka :)

Ile tak srednio Rolphowi zajmuje "realizacja zamówienia" i przesłanie ich do kraju?

Pytam bo juz nie moge sie doczekac a jest to mój debiut w tego typu zamówieniu :-)

Pozdrawiam

--->arturp

Nowe "zabawki" wylądowały.

Odbierz mejla.

Pozdr.

salmo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli będzie kolejne zamówienie to czy ceny beda takie jak zawsze????

MCGyver jaki z tanszych głosników polecałbys do konstrukcji 2,5way na Tonsilu GDN 16-40-4(niepisz ż eon marny).

Myslałem albo Vifa dx albo vifa xt19 albo morel mdt29. Co polecasz??

Może interesy z Salmo to sama przyjemność, ale z McGyverem coraz bardziej zaczynam wątpić. Zamówienie złożone na początku grudnia zeszłego roku : 2 głośniki koaksjalne Seasa + 2 membrany bierne. W styczniu przychodzi jeden głośnik i 2 membrany- podobno Rolph miał trudności z dobraniem drugiego głośnika. MG informuje mnie, że Rolph przyśle mi głośnik na adres domowy w najszybszym możliwym terminie. Czekam ...., czekam, monituję kilkakrotnie otrzymując tę samą odpowiedź, że Rolph to profesjonalista i lada moment otrzymam od niego przesyłkę - ale nie otrzymuję. Mija już 3 miesiące od zamówienia. McGyver jesteś pośrednikiem, i bezpośrednio odpowiedzialny za zamówienie. Powiedz, jak zamierzasz rozwiązać ten problem?

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

>> Lancaster, nie dostałem żadnego maila.

>>dj_zibi, woofery Tonsila jeszcze mogą być, ale tweeter to sobie weź lepszy. Przy cenach u Rolpha lepiej się opłaca brać Vify niż Tonsile.

>>saczek_XTRM, rozważę to, ale nie wcześniej niż po zamknięciu zamówienia.

>>MPB, IMHO Rolph źle zrobił przysyłając tylko jeden głośnik, powinien nie przysyłać wcale, i wysłać dopiero jak będzie miał dwa. Niestety nie wiedzialem nic o jego zamiarach. Dowiedziałem się o tym dopiero ze specyfikacji którą otrzymałem razem z przesyłką. Popędzę go, będę stanowczo żądał jakiejś konkretnej odpowiedzi, trwa to już za długo.

MPB, 17 Mar 2006, 00:21

Policzyłem dokładnie - od 27 lutego to 19 dni ...

Nawet kiedy sam robiłem zamówienie w Madisound wyszło dłużej - około miesiąca.

Moim zdaniem seasy , morele , focale, fostexy , wstęgi , część vify , peerlessa i etony opłaca sie ze stanów sprowadzać . Cenę należy powiększyc o koszty transportu - około 80 USD , dodać cło -3% i Vat 22% liczone od kosztu głośników i przesyłki oraz koszt przelewów bankowych i róznic kursowych . 65% ceny polskiego dystrybutora a przy zamówieniu dla wielu osób i podziale kosztów to pewnie 55%.

...there is no spoon...

artup a niapisz jak się ma USa to audiocomponents???

MCGYVER ale jakiego tweerwa polecasz jak pisąłem myslałem albo vifa dx alo xt19 moż emorel mdt29 w ostateczności to DT100.

arturp

Nad Madisound zastanawiałem się wcześniej, ale transport jest za drogi (FedEX za 5 kg ze Stanów bierze ok 800 PLN) Jeden Seas to 2,5 kg. Cena wychodzi większa jak u nas.

McGyver

Liczę, na szybkie i skuteczne zakończenie sprawy. Przeciąganie tego nie leży w moim i chyba Twoim interesie.

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Tu sa ceny .

Ukryta Zawartość

Resztę trzeba policzyć samodzielnie- (cena głosników w $ + koszt przesyłki 80$/ilość osób) x cło1,03 x VAT polski 1,22 + koszt transferu pieniędzy ok 100PLN ( lepiej płacić kartą ) + róznice kursowe - ok 10 groszy za kożdego wydanego $ ( około 3%) + około 20 PLN koszty polskiego banku.

Najtaniej jest płacic karta kredytowa rozliczana w dolarach a nie w EUR .Wtedy nie ponosimy kosztów kursu walut i kosztów transferu pieniedzy do banku w USA .

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

MPB, 17 Mar 2006, 12:19

Dystrybutorzy maja inne ceny na FedEx - płacisz im z góry za wysyłkę . Ja zapłaciłem 80 $ i to było do 10 czy 20 kg ? Nie pamietam dokładnie ale wystarczy ich zapytac mailowo. Trzeba brac poprawke na to ,że w tej chwili u nich jest noc ;p

...there is no spoon...

Czekanie jest strasznie stresogenne:) mnie tu poprostu już nosi po pokoju muszę się czymś zająć. Ale jest też pozytywna strona tego medalu, mianowicie ćwiczymy cierpliwość:)))

Pgwave, jak Cie nosi to wio do piwnicy rób skrzynki. Bo skończysz tak jak ja, z głośnikiem wmontowanym w kosz na śmieci, bo już nie mogłem wytrzymać i musiałem je uruchomić :)

Ide szlifować swoje, he he

Mam prosbe - Panie McGyver czy nie orientuje sie Pan czy gdzies mozna zdobyc cewki z membranami do glosnikow wysokotonowych z kolumn "Kef C55" to wiekowe kolumny z 1988r. Glosnik ma oznaczenie "Kef NT19 Sp1239'. Szukalem po tonsilu, stx i innych nawet w chinszczyznie :) i nie moge znalezc cewek o takim rozmiarze czyli 19mm tyle ma rdzen cewki. Moze te firmy jak Vifa, peerless czy inne maja w sprzedazy tzw czesci zamienne. Pan organizuje zamowienia to moze cos sie Pan orientuje w tym. Bede wdzieczny za kazdy namiar.

pzdr

>>>Stodal, 18 Mar 2006, 20:06

Ja co prawda nie jestem McGyver, ale polecam Ci pewnego Pana który naprawia głośniki wszelakiej maści.. jeżeli niedostaniesz takowej cewki to zgłoś sie do niego bardzo prawdopodobne że Ci pomoże! Poza tym ma całkiem przystempne ceny.. wysyłam zaraz namiary na maila bo nie wiem czy na forum jest to dozwolone:)))Ale jak ktoś ma podobny problem to polecam!

>>Stodal

IMHO trochę bez sensu.. wymiana cewek diametralnie zmieni dźwięk tego głośnika jeśli zaimplantujesz mu byle co... Nie wiem czy nie lepiej pomyśleć nad zmianą głośnika, no chyba że nie masz kasy...

Dzieki panowie za szybki odzew.

Pgwave: haha akurat dzis rano trafilem na jego strone w poszukiwaniu cewek i odrazu wyslalem do tego Pana meila ale jeszcze nic nie odpisal. Wiec poczekam i zobacze.

saczek_XTRM: ja wiem , ze to bez sensu ale co zrobic, dostalem te kolumny od kolegi za naprawienie mu wzmacniacza i niechce sie ich pozbyc chce zobaczec jak brzmia.

McGyver: Jak nie uda sie nic wymyslic to bede obserwowal watek i w razie czego dopisze sie do zamowienia. Jesli chodzi o pomoc przy tych zwrotnicach to moge liczyc na twoja pomoc odplatnie badz nie ustalimy :]. A mozesz mi podac ceny tych cewek do Vify?

dzieki jeszcze raz pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.