Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, bartoszek32 napisał:

Style to półka wyżej niż te Aurory jak dla mnie.

A które modele testowales, miałeś na odsłuchu ? 

Edytowane przez karol.s
Internet
Godzinę temu, karol.s napisał:

A które modele testowales, miałeś na odsłuchu ? 

Tak testowałem Heco Music Style 1000 produkcji niemieckiej.

Bardzo fajny bas nie rozlewa się tak jak w Aurora.

Ogólnie fajnie się ich słuchało nie męczyły przy dłuższych posiedzeniach.

W dniu 2.12.2024 o 18:38, bartoszek32 napisał:

Bas w Aurora 1000 co jak co ale nie rozlewa się. Tam jest fajna stopa na basie czyli bas średni a brakuje najniższego w stosunku do dużo droższych kolumn a to znowu nadrabiają łatwym przebiegiem charakterystyki impedancji ( napędzi je nawet lampa o mocy 10W ) i wysoką sprawnością.

1 godzinę temu, muda44 napisał:

Bas w Aurora 1000 co jak co ale nie rozlewa się. Tam jest fajna stopa na basie czyli bas średni a brakuje najniższego w stosunku do dużo droższych kolumn a to znowu nadrabiają łatwym przebiegiem charakterystyki impedancji ( napędzi je nawet lampa o mocy 10W ) i wysoką sprawnością.

Mówię to co ja słyszałem.

Dla mnie bas przeciągnięty w Aurorach i tyle.

35 minut temu, bartoszek32 napisał:

Mówię to co ja słyszałem.

Dla mnie bas przeciągnięty w Aurorach i tyle.

Usłyszałeś bas z kolumn, wzmacniacza, źródła, nagrania, kabli, ustawienia i akustyki. To razem dało obraz tego co słyszałeś 😉

Aurory 1000 ćwiczyłem w 3 różnych pomieszczeniach i na różnym sprzęcie i oceniam je inaczej od Ciebie 😉 

4 godziny temu, muda44 napisał:

Usłyszałeś bas z kolumn, wzmacniacza, źródła, nagrania, kabli, ustawienia i akustyki. To razem dało obraz tego co słyszałeś 😉

Aurory 1000 ćwiczyłem w 3 różnych pomieszczeniach i na różnym sprzęcie i oceniam je inaczej od Ciebie 😉 

Słuchałem ich w zaadaptowanym pomieszczeniu audio 40m2.

Grały z Audio gd master 10 jako źródło malina z nakładka allo digione więc sygnał i wzmocnienie było az nadto no i niestety bas był przeciągnięty.

Zaraz potem podpięliśmy Kef Q950 I tam bas był super.

Punktowy,gleboki taki w sam raz więc moje spostrzeżenia są takie a nie inne.

Ty oczywiście masz swoje i tak powinno być bo jak by wszyscy jednakowo słyszeli to były by nudy

Pozdrawiam.

Bardzo rzadko mówię tak o jakimś produkcie. Właściwie mam tylko dwa takie. Jednym z nich jest seria Aurora od Heco. Według mnie to jest lipa. Baaaas wchodzi na grubą, nierozdzielczą średnicę. 

Nie wiem jak Nad 356, ale miałem 355. Kolega Muda modyfikował mi go. Tak, po tym zabiegu grał lepiej. Ale czy na poziomie np Hegla H80, którego bezpośrednio porównywałem? Nie.

.

W dniu 2.12.2024 o 18:38, bartoszek32 napisał:

Music style z produkcji niemieckiej?

Aurora 1000 to praktycznie ten sam produkt?

Handlowałem nimi i nie pamiętam żeby któryś był produkcji niemieckiej.

Coś mi się tu nie klei w tych twoich wypowiedziach 😕

Znam obie kolumny doskonale.

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Music style z produkcji niemieckiej?

Aurora 1000 to praktycznie ten sam produkt?

Handlowałem nimi i nie pamiętam żeby któryś był produkcji niemieckiej.

Coś mi się tu nie klei w tych twoich wypowiedziach 😕

Znam obie kolumny doskonale.

Kolumny są Niemieckiej manufaktury ale produkowane wiadomo gdzie.Aczkolwiek kod kreskowy 402 wskazuje na to że to produkcja Niemiecka.

Nie wiem ile w tym prawdy.

Konstrukcje może są te same za to dzwiek już nie przynajmniej dla mnie.

Edytowane przez bartoszek32
W dniu 5.12.2024 o 14:51, bartoszek32 napisał:

Kolumny są Niemieckiej manufaktury ale produkowane wiadomo gdzie.Aczkolwiek kod kreskowy 402 wskazuje na to że to produkcja Niemiecka.

Nie wiem ile w tym prawdy.

Konstrukcje może są te same za to dzwiek już nie przynajmniej dla mnie.

No nie mam ich teraz przed oczami ale powiem ci szczerze że z tego co wiem to jedyne kolumny heco produkowane w Niemczech to były direkt. I oni się wtedy tym mocno szczycili. 

Manufaktura?

To jest bardzo duży producent kolumny niemieckiej żadna manufaktura.

Od lat połączony z magnatem a od niewielu z klipschem Onkyo itp:)

• 1 miesiąc później...

Hej, mam od jakiegoś czasu Autora 1000 i mimo bylejakiego wzmacniacza jestem bardzo zadowolony. Składam swoje pierwsze „poważne” audio. Sprawa dotyczy wymiany wzmacniacza. Poczytałem trochę na różnych forach i przewijał się często cxa80/81, nady (np. z modyfikacja @muda44) czy unison simply italy. Wszystko pięknie i nawet byłbym zdecydowany na któryś. Cxa81 (boli brak możliwości korekcji tonów) ale zależy mi, żeby wzmacniacz miał wejście phono (lubie posłuchać winyli), ale chciałbym też mieć wejście cyfrowe, żeby podłączyć tv. Jak to ugryźć? Gdzieś wpadłem jeszcze na wzmacniacz magnat mr780r. Ktoś słyszał? Może się wypowiedzieć? 

Edytowane przez Julian.Trembli
  • Pokaż nowe odpowiedzi