Jump to content
IGNORED

Jak to jest z NTSC i PAL?

norwidos

Recommended Posts

Mój problem polega na tym, że większość moich płyt DVD jest z innej strefy i na dodatek w systemie NTSC a telewizor na którym oglądam to Thomson black diva 29" który nie pracuje w NTSC. Gdy miałem odtwarzacz Panasonic DVD rv-32 to sygnał był podawany na TV w NTSC a obraz po 2-3minutach robił się cały czerwony żeby za chwilę ostentacyjnie latać po całym ekranie z prędkością światła, co w naturalny sposób uniemożliwiało oglądanie. Zdenerwowany tą sytuacją sprzedałem Panasonica i natrafiłem przypadkowo na odtwarzacz manta-ten bez divixa- który w funkcjach miał napisane, że można wybrać sygnał wyjściowy PAL/NTSC. Gdy wkładam płytę NTSC a sygnał wyjściowy w DVD przestawiam na PAL to wtedy obraz jest dobry a w.w objaw latania obrazu nie występuje, kiedy ustawiam jako syg. wyjściowy NTSC znowu się kiepści co potwierdza diagnozę o konieczności sygnału PAL. Wszystko byłoby super gdyby nie to, że dźwięk z Manty jest tragiczny i ani trochę mnie nie cieszy. W związku z tym mam ochotę kupić nowy-bardziej firmowy-odtwarzacz np. Pioneer DV-470, boje się, jednak, że problem z NTSC powróci:( Czy ktoś wie które odtwarzacze do 700zł mogą zaoferować zawsze na wyjściu sygnał PAL? Czytałem, że Yamaha 550 to potrafi ale nie chcę Yamahy z róznych względów i nie zależy mi na Divixach. Chcę, żeby czytał bez problemu nagrywane DVD zarówno +/- i żeby było region free. Trochę się rozpisałem...:)

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.