Skocz do zawartości
IGNORED

Stx electrino 250 czy quant 300 + wzmak

DopeThug

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zamierzam kupić kolumny stereo do 2tys. zł. Interesują mnie stx'y, czytałem dużo pochlebnych opinii na ich temat. Chciałbym się poradzić który model wybrać z podanych w temacie. Do kolumn zamierzam kupić albo ampli yamaha rx v485 lub wzmak onkyo. Posiadam dwa radmory jednego cyklopa, drugiego 5100, dlatego myślę że lepiej byłoby kupić ampli z zamiarem rozbudowania kd w przyszłości? Salon ma ok 25m2, co do muzyki to słucham wszystkiego oprócz disco polo (od dnb, i wszelkiej elektroniki po pop, rap, rock, poważna, metal, sporo soundtrackow). 

To mój pierwszy post na forum niestety nie znalazłem porównania tych kolumn. 

https://www.audiostereo.pl/topic/146768-stx-electrino-250-czy-quant-300-wzmak/

Rozumiem że nowe muszą się wygrzać? Powiem tak używane kupić jest dosyć ciężko poza tym sprzęt chcę wziąć na raty. Niestety przy sporej ilości innych wydatków to jedyna opcja. Poza tym kolumny 'dobre'  to dosyć ogólne określenie, dlatego pytałem o konkretne modele, które mają identyczna cenę. 

rozumiem ,że chcesz kupić bez odsłuchu, w ciemno ? poświęć trochę czasu i jedż do jakiegoś salonu audio posłuchać ,z stx to fx-300 są niewątpliwie najlepszym wyborem,ja jednak zastanowiłbym się nad używkami,poszukałbym w swojej okolicy  i posłuchał u kogoś przed zakupem,ostatnio widziałem na o.. kolumny za 1700zł ,które kiedyś miałem i kupiłem jako nowe za ponad 5000zł,same używane głośniki są więcej warte,gdyby to było bliżej ,nie wiem ,czy nie kupiłbym ich znowu...

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje preferencje i wielkość salonu, proponowałbym model STX Electrino 250, który połączyłbym z amplitunerem kina domowego Onkyo TX-NR686. Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie, także uniwersalne które zapewni Ci bardzo dobry dźwięk w stereo oraz efektowne kino domowe.

Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.