Skocz do zawartości
IGNORED

Denon sux!... just kidding

Denon lover

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupic DCM 380 Denona i wlasnie przeczytalem ze nie pozwala on na granie MP3 przez wyjscie cyfrowe - tylko przez analogowe. Podobno ma to zapobiec nielegalnemu kopiowaniu Mp trojek ???? A wiec za kazdym razem kiedy chcialbym grac MP3 musialbym przerzucac sygnal na analogowke? A moze zrobili to zeby zniechecic ludzi do MP3? Czy zatem majac amplituner moge podlaczyc CD zarowno digitalowo jak i analogowo i

przypisac dwa rozne zrodla amplitunerowi?

Zaznaczam ze nie jestem MP3 lover...:) ale jak mnie cos najdzie , dla wygody hmmm...

https://www.audiostereo.pl/topic/1468-denon-sux-just-kidding/

Niestety, niektórzy projektanci napędów CD przeginają... Dźwięk z płyty CD-Audio może być transmitowane cyfrowo, a z pliku MP3 o dużo gorszej jakości już nie... Paranoja.

Można zrobić tak jak piszesz, przypisać sygnał cyfrowy i analogowy do różnych wejść amplitunera i przełączać w razie potrzeby. Jednak wg. mnie lepiej przypisać oba sygnały do jednego wejścia. W przypadku gdy będzie odtwarzane MP3 i zaniknie sygnał cyfrowy, amplituner automatycznie przełączy się na sygnał analogowy. Nie wiem tylko jak się zachowa gdy dostanie dwa sygnały na raz przy odtwarzaniu CD-audio (no chyba że można to jakoś ustawić w odtwarzaczu, żeby analog włączał się TYLKO przy MP3). Ale może po prostu wybierze sygnał cyfrowy? Gdyby pojawiał się ALBO sygnał analogowy ALBO cyfrowy to nie ma żadnego problemu i automat działa bezbłędnie (sam mam tak podłączoną kartę dźwiękową z amplitunerem AVR-1803).

Dzieki Sylas za szybka odpowiedz. Mam nadzieje ze tak bedzie ( moj tez 1803) i ze klocek sie automatycznie przelaczy z cyfrowego na analogowe. Ty chyba mowiles o dyskach mieszanych ( trochi MP3 i trochi regularnej muzyki) ale chyba nikt tak dyskow nie przygotowuje. Albo jedno albo drugie, a MP3 to wlasciwie tylko do zmywania naczyn albo party kiedy nie chce sie zmieniac dyskow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.