Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny + dac i wzmacniacz do 3000zł

Arek412

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję kolumn do rocka i metalu, czasami też edm, ale priorytetem jest rock i metal. Całość będę składać od zera i będzie to mój pierwszy zestaw stereo. Z kolumn początkowo myślałem na Dali 400/450/470, ale poczytałem o nich trochę i ponoć ani trochę nie nadają się do tego typu muzyki, no i oczywiście brzmieniowo też średnio by mi pasowały. Jeżeli chodzi o brzmienie jakie lubię to jest to brzmienie na planie V, takie brutalne, suche jakby, w każdym bądź razie chodzi mi o przeciwieństwo brzmienia ciepłego, bo ciepłego brzmienia po prostu nie lubię. Często mam tak, że po prostu jak słucham muzyki na ciepłym źródle, czy też na słuchawkach ciepłych to dźwięk jest bardzo zmulony, gitara traci ostrość i jest tak jakby przykryta kocykiem, czy też jest za niewidzialną ścianą jakby... Zależy mi na mocnych, dobrze kontrolowanych tonach niskich, oczywiście takich, które dobrze się odnajdą w tego rodzaju muzyce. Chciałbym żeby góra była dobrze kontrolowana, nie była ostra, ale żeby też nie była za słaba. Słucham głównie plików mp3. Przykładowe utwory jakich słucham to:

Killswitch Engage - Irreversal

Motionless in white - another life

Akado - Darkside

Breaking Benjamin - Breath

Korn - Blame

Insomnium - Drawn to black

Jeżeli chodzi o pomieszczenie to tak: Pokój 22m2. Tutaj filmik jak to wygląda: 

Rysunek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  (Na 100% kolumny będą stały pod skosem)

Tutaj z poprawionym skosem i wymiarami : 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiście całość chcę kupić używaną, bo za te pieniądze ciężko mi będzie skompletować dobry zestaw nowy. 

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za nieco powyżej połowy Twojego budżetu ciekawą opcją jest wzmacniacz TEAC Ai-301DA. Ma Dac-a i Bluetooth z kodekiem aptX.

Ukryta Zawartość

Za resztę kwoty szukałbym coś z Klipsch np. RF-62 (mk 2), a może już RB-81 by wystarczyły.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.