Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie RADIO do samochodu ~800PLN

muzykalny

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim do drum'n'bass'u i trip-hop'u a także nu-jazz'u.

Dzwięk:

-analityczny

-neutralny (...ale bas powinien być wyraźny).

Parametry:

Mp3:( (Sorry! Ja wiem! To cios po niżej pasa na tym forum, ale to dla praktyczności).

P.S.

...a takżę dobre GŁOŚNICZKI!

Dzięki :)

https://www.audiostereo.pl/topic/14693-jakie-radio-do-samochodu-~800pln/

Moim zdaniem w tej klasie cenowej najlepszy bedzie Clarion DB-348 RMP.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A głosniki maja byc za jaka kwotę?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam. Jeśli mowa o sprzęcie nowym i to do tego z MP3, to szczerze powiem że nie widzę oferty wartej uwagi w tej klasie cenowej. Jeśli jednak zrezygnujesz z MP3 (co polecam) to wybór jest większy. Do Clariona i Alpiny dorzuciałbym dość oklepanego Pioneera. Zdecydowanie odradzam Sony JVC i Panasonica (z tych bardziej popularnych). Jeśli zalezy Ci naprawdę na jakośći dźwięku a nie przywiązujesz wagi do designu to polecam Nakamishi (obojętnie jaki model) ale w tej kwocie jedynie z drugiej ręki. Jeśli chodzi o głośniki, które zagrają dobrze na takim zestawie polecam system 3 drożny DLS (choć kwota jest astromomiczna), MB Quart (też dość drogi) albo JBL - mowa ciągle o systemach "do przodu". Osobiście posiadam system Helix (niepamiętam modelu) ze zwrotnicą i 17 cm głośnikiem średnioniskotonowym... gra to przyzwoicie, ale dopiero po wytłumieniu drzwi (400zł za stronę). Takwięc koszty nagłośnienia samochodu czekają Cię spore. Ja jednak polecam profesjonalne studio nagłaśniające auta. Tam Ci doradzą dobiorą optymalny zestaw do możliwości i upodobań i uwierz mi, że nie zedrą z Ciebie ostatniej koszuli, a efekt będzie bardziej niż zadawalający. Powodzenia

Luxmany i winyle 

...a jabym na twoim miejscu rozejrzał się za Blaupunktem - wg. mnie mają bdb. mechanikę i brzmieniem nie ustępują reszcie. Pozatym gdybyś zdecydował się na przerobienie go na kieszeń, ma niewątpliwy plus - podtrzymanie pamięci :-)

pzdrv

123... test

zamiast kieszeni polecam zainstalowanie radia głębiej we wnęce - wtedy można nałożyć fabryczną zaślepkę na radio i ewentualny skur...syn-złodziej widzi, że radia nie ma. Ja tak mam od 5ciu lat i do tej pory włamu nie było

popieram wybór co do Clariona,co prawda używam teraz fabrycznego zestawu,ale wcześniej sprawdziłem kilka marek-najgorsze było chyba Sony,potem Pioneer,no i Clarion DRX 6575Rz,świetny,ale ma teraz przymusowy odpoczynek :),fabryczne się do niego nie umywa,choć dopłata wynosiła 2500zł ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.