Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio RS6 + Yamaha R-N602 jak to zagra

ghort

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w planach złożyć taki zestaw. Na kolumny jestem już zdecydowany i na pewno takie będą, natomiast jeżeli chodzi o elektronikę to pierwsza w kolejce jest Yamaha ze względu na świetny system MiraCast. Osobiście go testowałem i spisywał się znakomicie.

Pytanie czego mogę nie spodziewać po takim połączeniu i czy ta Yamaha dobrze napędzi te kolumny?

Oj, boję się że takie zestawienie zagra stosunkowo jasno, analitycznie, trochę technicznie. Może brakować wypełnienia, plastyczności, dociążenia. Do RS6 zdecydowanie sugerowałbym jakiś dobry wzmacniacz stereo (niekoniecznie drogi), kary oferuje spokojniejsze, bardziej ciepłe brzmienie, a jeśli chcesz funkcjonalność MusicCast, to możesz dokupić np. Yamaha WXAD-10. Dobrą opcją będzie Advance Acoustics X-i75, może NAD C356 BEE.

Zapraszam na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Nie chcę już naciągać budżetu i chciałbym się zamknąć w ok 2000zł. 

Zależy mi na tym by pozbyć się zbędnych pilotów, dlatego też wybrałem ten system MusicCast.

Rozumiem, że przy tym WXAD-10 i tak będę musiał uruchamiać wzmacniacz z pilota?

14 godzin temu, ghort napisał:

Nie chcę już naciągać budżetu i chciałbym się zamknąć w ok 2000zł. 

Zależy mi na tym by pozbyć się zbędnych pilotów, dlatego też wybrałem ten system MusicCast.

Rozumiem, że przy tym WXAD-10 i tak będę musiał uruchamiać wzmacniacz z pilota?

Niestety tak, trzeba będzie uruchamiać wzmacniacz z pilota. Natomiast do RS6 jeśli koniecznie musi być amplituner sieciowy, to już znacznie lepiej pasuje Denon DRA-800H (https://www.q21.pl/denon-dra-800h-21792.html). Zapraszam po wyceny.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 tygodnie później...

Ok, a jeżeli zwiększe budżet do 3tys to Yamaha 803D się sprawdzi? Ewentualnie coś innego w tym budżecie?  Czy w ogóle nie łączyć Yamahy z tymi kolumnami?

Czego po tym Denonie 800H mogę nie spodziewać?

To już chyba lepiej Onkyo TX-8390, chociaż to tez nie jest ideał. A może najlepiej jakiś dobry wzmacniacz np. Advance Acoustic X-i75 (https://www.q21.pl/advance-acoustic-x-i75.html) i Yamaha WXAD-10 (https://www.q21.pl/yamaha-wxad-10.html). W pakiecie zrobimy dobrą cenę, a będziesz miał porządny set do Twoich kolumn.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.