Skocz do zawartości
IGNORED

BAT Vk-200, Unison Research S6, jak żyć

Arek80

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Meloman napisał:

To nie jest prawdą, bo wiele nagrań jest tak zaaranżowanych, że dźwięk dochodzi z kolumn. Np. to jakościowo i brzmieniowo świetne nagranie, z drapiącymi niemal fizycznie czującymi je gitarami:

Właśnie włączyłem ten utwór i żaden dźwięk nie dobiega bezpośrednio z kolumn, a już na pewno nie te gitary. I to wszystko z Tidala, więc z lepszego źródła byłoby jeszcze lepiej. To nie tak, że nigdy w żadnym utworze dźwięk nie dobiega z głośników, ale akurat na pewno nie w tym. Np płyta Johna Coltarana Love supreme gra bardzo wyraźnie z głośników

4 godziny temu, mario_64 napisał:

Witam.

No mialem już nic nie zmieniać w systemie ale pojawił się pre vk 51SE po wymianie kondensatorów na bazie oryginalnych części od BATa w cenie 14 tys. no i mam dylemat. Czy wchodzić w temat. Czy będzie to odczuwalny up grade?

Słuchałem mojej końcówki niedawno z Batem vk5i i wnosi do dźwięku bardzo dużo. Bardzo dobry preamp. Dlatego wiem, że muszę kupić coś ze stajni BATa jednak. Czytałam gdzieś, że 5i vs 3i to bardzo duży progres, więc pewnie vk 51 też. 

To nie jest prawdą, bo wiele nagrań jest tak zaaranżowanych, że dźwięk dochodzi z kolumn. Np. to jakościowo i brzmieniowo świetne nagranie, z drapiącymi niemal fizycznie czującymi je gitarami:

Prawda jest taka, że masz coś z fazami w systemie lub źle ustawione kolumny. W tym nagraniu żaden dźwięk nie dochodzi z kolumn.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.