Skocz do zawartości
IGNORED

Sony XB-21 Modyfikacja baterii

Jarszo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem głośnik sony xb-21 ale jestem niezadowolony z baterii. Jest mega słaba, wystarczy puścić muzykę na 2h dość głośno i to bez podkrecania bassu i bateria schodzi poniżej ilus tam procent naładowania, chyba 50% i automatycznie głośnik cichnie do połowy głośności... 

Myślałem, żeby rozebrać go i wsadzić większą baterię, albo zrobić przepięcie przez obudowę i zmieniać baterie kiedy sie rozladuje. 

Ale zaskoczyłem się, gdy zobaczylem ile kabelków idzie od baterii, bo kiedyś przy modyfikacji starszego głośnika w taki sposób, mialem kabelek + - czerwony czarny i nie było problemu. 

Wie ktoś, od czego tyle kabelków? 

Screenshot_20200125_123441_com.google.android.youtube.jpg

Screenshot_20200125_123551_com.google.android.youtube.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/148725-sony-xb-21-modyfikacja-baterii/

Są tam kable do ładowania (LiJon wymagają układów regulacji prądu i napięcia ładowania), kable zasilające elektronikę wzmacniacza, kabel dający sygnał do wyciszenia wzmacniacza. Jak się policzy to trochę tego wyjdzie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.