Skocz do zawartości
IGNORED

DAC - od DacMagic 100 po Topping D50s (lub DX3Pro) - co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, cepiano napisał:

Spróbój topping dx3 pro+ z rabatem około 800pln

To nie dużo dołoże i bedzie D50 s

No to z ciekawości, po lekturze forów zagranicznych kupiłem Topping d10s... No, pierwsze wrażenia... Nie powiem, nie powiem... Robi robotę!

10 minut temu, maciek1 napisał:

No to z ciekawości, po lekturze forów zagranicznych kupiłem Topping d10s... No, pierwsze wrażenia... Nie powiem, nie powiem... Robi robotę!

tzn to ma grać a nie odwalać Twoje obowiązki

No widzisz, a jednak w bonusie odwala:))) No bo zdalna, to ma łatwiej:)))

Edytowane przez maciek1

XDUOO XQ-50 BT DAC 

DAC audio XDUOO XQ-50 PRO Bluetooth 5.0

Miał ktoś z tym kontakt ?

Edytowane przez kuzik71
  • 2 tygodnie później...
29 minut temu, kuzik71 napisał:

Widać nie miał... A rozchodzą się na pniu.

Mam coś takiego u siebie... Gra całkiem przyzwoicie, mam tego bez wyswietlacza. Chodzi bez problemów, chociaż ostatnio nakupowałem klocków i leży odłogiem...

• 8 miesięcy później...
W dniu 25.09.2021 o 23:22, redos napisał:

Miałem dłuższy czas dac magic 100 z różnymi wzmacniaczami i niedawno nabyłem topping d50s. Jak dla mnie topping zjada na śniadanie Cambridge. Ca 100 gra strasznie górą beż jakiejkolwiek głębi.  Jazgot i tyle. Topping po wpięciu już od pierwszych sekund bardzo mnie miło zaskoczył na plus widać że to całkiem inne granie a stereogfonia i przestrzeń to już całkiem inna liga . Polecam toppinga w tej cenie świetny. 

też ma cambridge 100 i wymienilem w nim zasialcz na tomanek ale myslę dwłasnie nad toppingiem 50 wypożycze g do domu na testy w przyszłym roku

Ja ostatecznie kupiłem Toppinga D50s i dokupiłem liniowy zasilacz P50. Zestaw dostał dużego kopa - znacznie lepsza rozdzielczość dźwięku i dynamika. Warto, zdecydowanie warto zainwestować w DAC!

Nie wiem jakby wypadła u mnie "Cambodża 100" (bo ją też brałem pod uwagę), nie mam niestety porównania, ale D50s bardzo poprawił brzmienie.

Edytowane przez Tweeter2016

Wyjściowo Dac Magic 100 z firmowym zasilaczem impulsowym faktycznie gra bardziej górą pasma i tak jakoś "chropowato" Dopiero po modyfikacjach opisanych tutaj i wymianie kości na WM 8741:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zaczyna grać jak trzeba. No i bezwzględnie porządny zasilacz liniowy.

Ukryta Zawartość

Ja uważam że dac 100 w swojej cenie gra jak powinien. To nie jest neutralny dac i dobrze. To granie jaśniejsze , dokładne, szybkie. Ożywia systemy które trzeba. Nie dobiera się go do systemów już jasnych . No chyba że świadomie albo pod mod.

Toppingi też tak grają i jest dobrze. 

A przynajmniej ogół tak twierdzi 

Piotr 

43 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Ja uważam że dac 100 w swojej cenie gra jak powinien...

ale nie z firmowym zasilaczem impulsowym bo to jest coś bez nazwy... wystarczy podłączyć go pod zwykły akumulator samochodowy z napięciem 12V by usłyszeć znaczącą różnicę w brzmieniu i jakości grania ...

Dziwię się, że Cambridge Audio psuje tego daca dając tak gówniany zasilacz - u mnie jeszcze dodatkowo  w bonusie na firmowym zasilaczu słuchać efekty jakby ktoś strzelał śrutem/sypał garściami piachu w membrany kolumn.

7 minut temu, Elbing napisał:

Dziwię się, że Cambridge Audio psuje tego daca dając tak gówniany zasilacz - u mnie jeszcze dodatkowo  w bonusie na firmowym zasilaczu słuchać efekty jakby ktoś strzelał śrutem/sypał garściami piachu w membrany kolumn.

to raczej problem z pętla masy.

8 minut temu, Elbing napisał:

czyli firmowy zasilacz od CA jest kompletnie do niczego...

wzsytkie impulsowe raczej są niekorzystne dla audio

W dniu 22.10.2022 o 18:53, Tweeter2016 napisał:

Ja ostatecznie kupiłem Toppinga D50s i dokupiłem liniowy zasilacz P50. Zestaw dostał dużego kopa - znacznie lepsza rozdzielczość dźwięku i dynamika. Warto, zdecydowanie warto zainwestować w DAC!

Nie wiem jakby wypadła u mnie "Cambodża 100" (bo ją też brałem pod uwagę), nie mam niestety porównania, ale D50s bardzo poprawił brzmienie.

z czym u Ciebie gra topping?

Bardzo mnie ciekawia te teorie ze Topping d50s taki cudowny i a z zasilaczeczem P50 to juz w ogole ohy,ahy....u mnie jakos nie dorownal Ca DM100 ktory zasilalem z aku ale specjalnego zastosowania( mial minimalnie wieksza scene na szerokosc,ale nie na tyle by warto bylo doplacac w stos.do Dm10,ale wokal..zero dynamiki,emocji i wygladzajac przy tym niektore dzwieki....a razem z nim MF V-90 dac.Pozniej zrobilem wymianke wzm.operacyjnych na muses 8820 i bylo jeszcze lepiej. Ale kupilem pre lampowe z dakiem i mam 100tke na sprzedaz

Gość

(Konto usunięte)
28 minut temu, Tomasz 123 napisał:

kupilem pre lampowe z dakiem

Można wiedzieć co to za cudo? Poluję na takie urządzenie xD 

34 minuty temu, MarcinStereo napisał:

Można wiedzieć co to za cudo? Poluję na takie urządzenie xD 

Pewnie ze tak...SMSL T1 

2 minuty temu, Tomasz 123 napisał:

Pewnie ze tak...SMSL T1 

no i poc kusisz mam kredyt brać znowu? dejcie spokój

5 minut temu, Szkice napisał:

.. mam kredyt brać znowu?

Hehe...nie...nie chodzi o kredyt a o odp na pytanie.Powiem tak..DM100jest rowniez dobrze grajacym dakiem...mam go od nowosci jakies 3lata i jestem zadowolony...ale czytajac i sluchajac innych postanowilem dac szanse innym...no i zostal SMSL ale tez dlatego ze zalezalo mi na pre do koncowki mocy(szukam) .Gra fajnie tak z lampa Yaqin ms30l jaki i Sony TA  f570es tranzystor

Gość

(Konto usunięte)
37 minut temu, Tomasz 123 napisał:

Pewnie ze tak...SMSL T1 

Szkoda że preamp nie korzysta z lampy tylko sam wzmacniacz słuchawkowy 😞 chyba że się mylę to mnie poprawcie xD 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
48 minut temu, MarcinStereo napisał:

Szkoda że preamp nie korzysta z lampy tylko sam wzmacniacz słuchawkowy 😞 chyba że się mylę to mnie poprawcie xD 

Masz końcówkę rotela? Dobrze pamiętam? 

2 godziny temu, MarcinStereo napisał:

Szkoda że preamp nie korzysta z lampy .. 😞

Hmm...nie wiem szczerze jak to rozumiec...z tego co sie orientowalem u sprzedawcy to jest pre lampowe...poza tym jak wlaczam to zawsze trzeba czekac na zalaczenie lampy a pozniej wybieramy zrodlo...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi