Skocz do zawartości
IGNORED

Jak nie LUMIN D2 to... co?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, testowałeś może Lumina bez kabla po AP? 

Hasos sorry poproszę jaśniej pytanie kawę na ławę o co pytasz Bo nie kumam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W dniu 5.07.2022 o 09:02, Marcin Wielgus napisał:

Ja mam T2 po kablu ale w wolnej chwili przerzuce go na Access Point via Switch i dam ci znać czy działa

Odnosiłem się do naszej rozmowy z kilku postów wcześniej :) 

Odnosiłem się do naszej rozmowy z kilku postów wcześniej :) 

Ok. Clear. Nie zrobiłem jeszcze tego. Jak wrócę z urlopu to obadam. Na razie cały czas po kablu wprost do routera choć po drodze jest switch.

Nie wiem czy to w czymś pomoże ale jak jestem w salonie to komórka łączy mi się z Access Point I widzi T2 bez problemu który jest podłączony jak powyżej.

Dam znać jak przepne

Godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

Ok. Clear. Nie zrobiłem jeszcze tego. Jak wrócę z urlopu to obadam. Na razie cały czas po kablu wprost do routera choć po drodze jest switch.

Nie wiem czy to w czymś pomoże ale jak jestem w salonie to komórka łączy mi się z Access Point I widzi T2 bez problemu który jest podłączony jak powyżej.

Dam znać jak przepne

Dzięki.

Widzi go w sieci, bo jest połączony kablem. Mi chodzi o to, czy jak się go kablem podepnie do urządzenia, które jest przekaźnikiem/wzmacniaczem sygnału wifi, to też zdziała.

O jak by podpiąć go do tego kabelkiem 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Patrzyłem, czy w T3 nie dodali wifi, ale nie dodali dziady :)

Ukryta Zawartość

Dzięki.
Widzi go w sieci, bo jest połączony kablem. Mi chodzi o to, czy jak się go kablem podepnie do urządzenia, które jest przekaźnikiem/wzmacniaczem sygnału wifi, to też zdziała.
O jak by podpiąć go do tego kabelkiem 

Ukryta Zawartość

Patrzyłem, czy w T3 nie dodali wifi, ale nie dodali dziady :)

Wepne T2 do repeatera sygnału - Asus - po kablu i dam znać co się stało.

Ukryta Zawartość

Pozwolę sobie dołączyć do tematu. Zastanawiam się czy lepiej pójść w pełną integrację tj. odtwarzacz sieciowy czy może transport + DAC. Przykładowo co mi przychodzi do głowy:

1. Lumin T2 jako odtwarzacz
  2. Lumin U2 mini (transport sieciowy) + Musical Fidelity M6x (DAC).

Jakie macie doświadczenia?

• 6 miesięcy później...
W dniu 5.07.2020 o 16:56, julius-6 napisał:

Ja ostatecznie póki co zdecydowałem się na zakup Lumina D2. 

Co do aplikacji. Kilka lat korzystałem z Lighting DS na IOS. 

Generalnie apka jesli chodzi o funkcjonalność jest całkiem spoko, natomiast konfiguruje się go dużo dłużej niż apka Lumin, ktory działa 'od strzała' 
Lighting zęściej są jakies problemy, gorzej obsługuje kolekcje plików/wpięte dyski. A juz w ogole dramat jak wypniemy dysk i mamy jakies albumy w ulubionych.

Lumin to bardzo bezpiecnzy wybór. W tej cenie oferuje jeden z najlepszych dźwięków. Niezła dynamika, przyjemna średnica, dość gładkie, analogowe granie. Aplikacja wygodna, dysk twardy czyta szybko. Jedno pudełko = miej kabli, połączeń - kosztów.

Lumin wypadł u mnei lepiej od wielkiego AudioGD Master 11 Singularity z Auralic Femto, nieco bardziej podobał mi się też od Chord Qutest + Femto, chociaż zrozumiałbym, gdyby ktoś wybrał odwrotnie (ja do moich kolumn potrzebowałem coś bardziej wypełniającego środek)

Sporo z użytkownikow Auralic, kórych znam narzeka na jego awaryjnosć, ja swojego również reklamowałem 2x w ciągu 2 lat- raz wymieniono mi na nowy. Tzn nie jest tak, że jakos super się psują (choć moj pierwszy padł trupem bez powodu) , ale np. nie działa jakis moduł i ciezko byc tego w ogole świadomym jeśli się go nie używa.... 

D2 u mnie nie będzie chyba jeszcze źródłem plikow docelowym, można lepiej (SOTM Neo Ultra + SPS500 + jakis DAC), ale wychodzi to juz sporo drożej. Lumin 'klei się' do ucha , daje dużo frajdy. Dlatego kupiłem go nieco przejściowo, jak pojawi się okazja kupic cos lepszego w drobych pieniadzach to pewnie skorzystam... niemniej w cenie za ktora go nabyłem uważam że jest bardzo, bardzo mocnym graczem. Słuchałem też dużo droższego streamera Moona i zdecydowanie lepiej leżał mi D2.

Serio moon wypadł gorzej niż D2? Mi moon leży jak nic ale czekam na D2 i aż się boję żeby go nie zjadł

W dniu 6.04.2023 o 14:37, Luxfer Fereg napisał:

Serio moon wypadł gorzej niż D2? Mi moon leży jak nic ale czekam na D2 i aż się boję żeby go nie zjadł

Jak leży to moze byc tak, ze lumin nie bedzie leżał kompletnie. Kwestia preferencji, systemu, reperturu

• Pokaż nowe odpowiedzi