Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór subwoofer'a Klipsch The Sixes

Mateusz Graczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Co sądzicie o tych seriach subwooferów:
Klipsch SPL Series, Klipsch C Series, REL T Series, SVS SB-2000 PRO Series, Paradigm Defiance X Series.

Zastosowanie to 70%, Muzyka 30% Filmy. Wielkość pomieszczenia odsłuchowego nie ma żadnego znaczenia, gdyż pytam o całe serie, nie zaś o konkretne modele. I które z nich polecicie do połączenia z aktywnym zestawem kolumn podstawkowych Klipsch The Sixes. Jaką doradzilibyście ustawić wstępnie częstotliwość odcięcia subwoofer'a ?

Cześć,
Nie podałeś jakiej wielkości masz pomieszczenie. Jesli ma to być subwoofer z głównym przeznaczeniem do muzyki to rozważ dwie opcje: sb2000PRO lub REL T7i/T9i. Wszystko zalezy od wielkości pomieszczenia. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Akurat wielkość pomieszczenia nie ma tu żadnego znaczenia, bo moge wybrać mniejszy albo większy model zazwyczaj, chodzi mi o opinie dotyczące całych serii jako takich. A Paradigm Defiance X10 to dobry subwoofer, czy dla zestawu kosztującego 3.5tys zł, subwoofer za 6tys to już przerost formy nad treścią. Nie powiem bardzo mnie do tego modelu przekonuje funkcjonalność, pełne sterowanie za pomoca smartfona, system korekcji akustyki pomieszczenia, jestem w stanie za tą funkcjonalność dopłacić. A przede wszystki jest to subwoofer w pełni zamknięty. Na pewno nie kupie subwoofera 8 calowego, bo to nie ma sensu gdy kolumny frontowe mają woofer 6,5 cala, subwoofer minimum 10 cali, niezależnie od wielkości pomieszczenia.

W dniu 26.04.2020 o 04:38, Mateusz Graczyk napisał:

Zastosowanie to 70%, Muzyka 30% Filmy

Subwoofery Paradigma są lepsze do kina domowego niż do muzyki. Też mam podobne zastosowanie subwoofera i po odsłuchach wybrałem B&W ASW610. Do muzyki lepiej się nadaje niż Paradigmy, które potrafią nieźle łupnąć ale w muzyce nie o to chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.