Skocz do zawartości
IGNORED

Muzyka odwrotnością Polityki

Rekomendowane odpowiedzi

ta młodziutka dziewczyna ,według wielu najlepsza raperka wszech czasów .

Lubie wracać do Technotronika , kompozycje ,lekkie a jednocześnie dynamiczne i melodyjne ....

technotronik z tą dziewczyną ,jednym z naj zespołów tamtych czasów ale i na dziś top muzyczny .

z innej strony śliczna była .

zupełnie z innej strony ,czy wiecie ze pierwszą płyte hiphopową w Polslsce nagrał ....Top One

Nie wiecie ale taraz już wiecie .:)

wiec znowu zmiana klimatu

komus sie nie podoba , to wy....ć :)

a ,Top One dla wielu kojaży siem z tak zwanym disko polo . ok

dla mnie troche inaczej ale przy okazji zapodam fajny numer ,disco polo który nie znacie , stary z lat 90tych .

dobra .w kategoriach disco polo mam swojego ulubienca którym katowałem tu audiofili od lat:)

zapodam bo co mi szkodzi w wlasnym temacie i z przyjemnością posłucham...

autor nieznany ,zespól nieznany ,okres stworzenia około 1993rok.

zmiana klimatow :)

na pożegnanie .

Natchniony Kraftwerk,iem zmuszony jestem przenieść się w czasy odległe podobnie. I na nic apel "uspokój się" ! :-)

Laszlo ! Za promocję "cudzesów" :-))))   ;-)

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

...bo kto nie szuka ?...wszak ?

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

W dniu 16.01.2019 o 06:39, SynSama napisał:

...bo kto nie szuka ?...wszak ?

no kolego , jeśli zapodajesz taką muze to ja Rezerwuje Ciebie dla swojego tematu .....

A na serio , super  ,nie znałem tego ,,, trafia do mnie .

Kurcze mam problem w czym tu jakoś nawiązać ,odpowiedziec na odpowiednim poziomie typowi co zapodal muze tą wcześniej

N o to zalatwiles mnie ,musze to przyznac ,kolesiu.

Długo sie zastanawiałem czym odpowiedzieć tobie ,muzycznie .

Ale coś tam sie znalazło :)

No dobra SynSama , .prosze o wiecej takiej muzyki .

6 godzin temu, atmeg napisał:

Sentyment do muzyki lat 80-tych jest piękny i straszny zarazem. Piękny, bo lata dzieciństwa przypomina, a to siłą pozytywną jest zawsze i straszną, bo pokazuje mizerię dzisiejszej muzyki na tzw. "tle" i bezlitosność czasu upływającego, a z nim i życia naszego powszedniego...

Jacek Wielki Skubikowski w sentyment ów wpisuje się nutą na poły awangardowo-eksperymentalną. Wielki, niedoceniony muzyk w otchłani czasu i przestrzeni się znajdujący już od dawna. Jeśli stworzyć ranking zapomnianych polskich muzyków, Jacek Wielki mieści się na pudle w 100%. Niestety. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A Andrzej śpiewał nie tylko o pocztówkach z Paryżewa, co w piosence tej lekkiej, acz smakowitej widzieć raczymy :-) Popis wokalny w piosence poszukać, znaleźć, połączyć kropki i ...głęboki wdech, no i z życia wreszcie śmiech ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez SynSama

A jeśli już jesteśmy przy Technotroniku, to proponuję mały konkurs poznawczo szokujący. Posłuchawszy poniższego utworu i utworu Hey Yoh...znajdż różnicę ;-)   A Move This ? Buja ponadprzeciętnie po tylu latach. Odgrzałeś coś i obudziłeś we mnie tęsknotę za rytmami prehisto...

Edytowane przez SynSama

niemam pojecia o tym czy dam rade spotrzec to co ty masz na myśli .

1 - numer który zapodałeś jest skierowany głównie ku brzmieniu i rytmice a ten drugi z tym zajebistym wokalem

jest już przetworzony właśnie pod warstwe Vokalu..

ale cośmi chodzi że nie oto zapytujesz

Tobie chodzi o treść słów ?

tym te utwory różnią sie najbardziej .

Z tym że do mnie dotarło to po 10 minutach ponieważ bardzo słabo znam angielski

Heh na początku szukaem czegoś w muzyce ale stwierdziłem iż to nie to , twoje zapytanie musiało leżeć w czymś innym ,nie muzyce.

ale ty mnie nie testuj , nastepnym razem napisze Tobie -spadaj. Pamietaj o tym.

Z tym iż to niema wiekszego znaczenia .....

Ja tu sobie  klepie swoje tematy muzyczne . niechce siem użerać z innymi .

Wiec jesli szukasz rywalizacji to niejest temat dla ciebie.

SynSama jeśli szukasz wyzwań i oceniania siebie i innych polecam tematy o jazzie

a ja tu tylko zapodaje muzyke która podoba mi siem :)

I staram sie trzymać z daleka od wszelkich ideologii forumowych :)

Edytowane przez atmeg

Ale , SynSama ,jeśli chodzi tobie o muzyke to jesteś tu mile widziany ,nawet możesz mnie pokrytykowac :)

natomiast Ja czekam na twoje propozycje muzyczne a swoją krytyke odpuszczam bo mam to gdzieś.

W du-p-ie mam cheći krytykowania innych ,niemam takich potrzeb,nie odczuwam .

kiedyś był moment zwątpienia ,poco zakładałem ten temat ?

To mineło ......

Edytowane przez atmeg

MUZYKA nigdy nie jest lepsza ani gorsza , poprostu niesie różne emocje z sobą ......

Kiedyś tak myślaem ,słucham dorsów albo pinka floyda albo Bacha  ,słucham lepszej muzyki ,jestem lepszy .tO Mi mineło ...

Tu w tym temacie niema miejsca dla tych co słuchają lepszej muzyki :)

Tu jest miejsce dla muzyki ....

Sabrina w całej okazałości ,jaka figura .......szok .jak dla mnie boska .

A dlaczego tak po stylach skaczesz ? Bo moge .

jak było wideo sabriny w tym basenie to tam poza tym ze ma cycki nic wiecej nie  było .A tu okazuje sie że miała fantastyczne ciało , sylwetke .jestem facetem i doceniam.

-------------------

bosze jak mnie to śsie  , te stare nasze nagrania

Krystyna Konarska - Doliny W Kwiatach

Pamietam jak to byloby dziś jak jacyć pojebani znawcy wypowiadali sie iż nasz muzyka to jedynie nieudolne ,słabe naśladownictwo

muzyki z ameryki ,jakie kity nam wstawiano.

kompozycja ,wokal, aranż ,instrumenty ..... wszystko świetne .

nawet samo nagranie ,jak na tamte czasy super ,nawet teraz czesto nagrania są spieprzone a tu wszystko słychać jak nalerzy

Właśnie dla takich chwil prowadze ten temat.....

Pierz-0ne mistrzostwo

Kurde jakie to piękne. Jak toś sie nie zgadza to pisać że jakaś kicha itp.

A że klimatem muzyka kiedyś obdzielała nasz szczodrzej niż dzisiaj, no i że zima.....;-)

A jeśli cofniemy się jeszcze i jeszcze, spotkamy taką perełkę muzyczną. Master, master, masterpiece.....

23 godziny temu, SynSama napisał:

A że klimatem muzyka kiedyś obdzielała nasz szczodrzej niż dzisiaj, no i że zima.....;-)

A jeśli cofniemy się jeszcze i jeszcze, spotkamy taką perełkę muzyczną. Master, master, masterpiece.....

te lady punk to , prośba nie dawaj tego kitu wiecej ,OK?

A Abba ,nie w moim stylu ale jest dpuszczona na tym kanale ....:)

SynSama

Możesz tu wstawiać tybetańskie dzwony ale dla Lady punk tu niema miejsca ,tego gówna nie dawaj .Załóż swój własny kanał i tam dawaj takie ścierwo.

Edytowane przez atmeg

================================================

Big Bad Voodoo Daddy - Why Me?

w kanały jazzowe nie ide ,bo poco? żeby sie kłucić ?

ale uwielbiam pewne klimaty.

ale dość ,czas na coś ładego krecącego wdziecznie ty_łk_iem na scenie...

To ma zawsze wartość....

Jestem facetem i miło ogląda sie takie klipy a muza tez niezła .:)

Zwlaszcza że ślicznie kreciła i urode też miała .....:)

To sie nazywa ,jak nakręcić klip :)

Musze Jej przyznać , była Boska ,przynajmniej w moich wymiarach boskości ...

tu pozwoliła sobie na ekspresje ruchu

W szczycie kariery miała zajebistych aranżerów ,to brzmiało i brzmi nadal dziś a jej ruch sceniczny nadal jest piekny ...

Niestety nadszedł czas kiedy nastolatka dorastała , utraciła ten wdziek który przyciągał milony .

Wielki firmy odstawiły ją na boczny tor.

Żegnam ozięble :-). Masz rację, wracam na własny "kanał", tam ścierwa pod dostatkiem :-).  Baw się sam ;-)

W dniu 22.01.2019 o 18:56, SynSama napisał:

Żegnam ozięble :-). Masz rację, wracam na własny "kanał", tam ścierwa pod dostatkiem :-).  Baw się sam ;-)

Dokładnie kolego .Tu nie znajdziesz tak zwanego docenienia ,tu nikt nie napisze o tobie :) 

Ale spoko ,znajdziesz ludzi co ci przyklasną .........

A ja ciebie żegnam z pamięcią ani ozieble ani z przyjażnią ,to musiało być widocznie :)

I powstrzymam sie od ...... oceniania ciebie .....

Bo poco mi ocenianie ciebie ? Idz ,żyj ,pisz ...oddychaj ......

PS tylko prośba ,nie wracaj. Jak ci dopier**lą ,nie wracaj .

Znowu jestem sam i czuje wolność ,

• Pokaż nowe odpowiedzi